Jobbsøking

Eksempel på intensjonsavtaler om å si opp

Forretningsmann forlater kontoret med eske med personlige eiendeler

•••

altrendo bilder/Getty Images

Når du tar beslutningen om å fratre din nåværende stilling, kan det hende du må sende inn en formell, skriftlig oppsigelse.

I de fleste tilfeller er et oppsigelsesbrev en formell intensjonsavtale om å si opp (skrivet, trykt og signert). Men avhengig av jobben din og standard form for kommunikasjon, det kan sendes via e-post . Noen selskapers personalavdelinger krever at oppsigelser sendes inn på papir – enten som et trykt brev eller et e-postvedlegg. For andre er varsling via e-post akseptabelt.

Hvis du ikke er sikker på bedriftens retningslinjer for oppsigelse, sjekk med din leder eller personalavdeling.

Her er to eksempler på brev med intensjon om å si opp som et eksempel på et brev du kanskje vil sende til arbeidsgiveren din når du forlater en jobb.

Hva du skal inkludere i brevet ditt

Uansett hvilket format du velger, er det viktig å gi arbeidsgiveren beskjed om når siste arbeidsdag vil være. Det er også lurt å holde tonen positiv, selv om du sier opp på grunn av problemer på arbeidsplassen.

Du må kanskje en dag be om en ansettelsesreferanse fra din nåværende arbeidsgiver, og du ønsker å forlate jobben din med ditt rykte for profesjonalitet og integritet intakt.

Start med å informere arbeidsgiveren din om oppsigelsen og den siste arbeidsdagen din. Selv om det ikke er nødvendig å forklare din grunn til å forlate , kan du velge å fortelle at avgjørelsen din har vært basert på familieansvar eller en ny karrieremulighet. Hvis du bestemmer deg for å forklare at du går videre til en ny jobb, uttrykk dette enkelt, uten å nedverdige din nåværende arbeidsgiver eller foreta ugunstige sammenligninger mellom dine nåværende og fremtidige stillinger.

Til slutt, tilby å hjelpe arbeidsgiveren din i overgangsprosessen som vil oppstå ved avgang. Du kan også tilby:

  • Oppdater notatene dine om gjeldende prosjektstatuser som ikke vil være fullført når du drar
  • Sørg for at alle prosjekt- og klientfiler er oppdatert
  • Informer teammedlemmene dine av din ventende avreisedato
  • Tilby å hjelpe med å lære opp etterfølgeren din hvis tiden tillater det

Vær oppmerksom på at følgende eksempler er ment å tjene som generiske modeller for deg å tilpasse til din egen unike situasjon – du bør ikke bare kopiere og lime inn teksten i brevet ditt. Legg i stedet til eksempler på ting som mulighetene du har fått i løpet av jobbperioden (opplæring, forfremmelse, ledermuligheter).

Eksempel på intensjonsavtale om oppsigelse

Dette er et eksempel på en intensjonsavtale om å si opp. Last ned malen for hensikt om å si opp brev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempel på intensjonsavtale om å si opp Last ned Word-malen

Eksempel på intensjonsavtale om oppsigelse (tekstversjon)

Lynn Rodriguez
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
lynn.rodriguez@email.com

14. mai 2021

Samuel Lee
Direktør, Human Resources
Acme programvare
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee,

Jeg skriver for å kunngjøre min oppsigelse fra Acme Software, med virkning fra 28. mai 2021.

Det var ingen lett avgjørelse for meg å ta. De siste fem årene har vært veldig givende. Jeg har likt å jobbe for deg og jobbe i et svært vellykket team dedikert til å yte kundeservice på toppnivå.

Takk for mulighetene du har gitt meg i løpet av min periode i selskapet.

Gi meg beskjed hvis det er noe jeg kan gjøre for å hjelpe avdelingen vår med å gå over til min erstatter. Jeg ønsker deg og selskapet lykke til og håper vi kan holde kontakten i fremtiden.

Vennlig hilsen,

Din signatur (papirbrev)

Lynn Rodriguez

Utvide

Eksempel på intensjonsavtale om å si opp E-postmelding

Hvis du sender intensjonsavtalen om å si opp via e-post, sørg for å inkludere en spesifikk emnelinje slik at meldingen din blir lest i tide:

Emne: Allen Goulds oppsigelse – trer i kraft 2. juli

Kjære fru Jennings:

Jeg sender deg en e-post for å informere deg om min oppsigelse fra Calibrita, Inc., med virkning fra 2. juli 2021.

Det var en vanskelig avgjørelse for meg å ta siden jeg virkelig har likt å jobbe for deg de siste fem årene. Det har vært fantastisk å samarbeide med et avdelingsteam dedikert til å yte kundeservice på toppnivå, og spennende å se hvordan vårt kombinerte teamarbeid har bidratt til vår generelle forretningsvekst.

Takk for mulighetene du har gitt meg i løpet av min periode i selskapet.

Fortell meg hvordan jeg kan hjelpe med å forberede teamet vårt på overgangen til min etterfølger. Jeg ønsker deg og selskapet lykke til og håper vi kan holde kontakten i fremtiden.

Vennlig hilsen,

Allen Gould
555-121-1234
allen.gould@email.com

Utvide