Jobbsøking

Eksempel på referanseliste for ansettelse

Forretningsmann møte med klient

••• PhotoAlto/Eric Audras / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du trenger å gi referanser til en potensiell arbeidsgiver, er den beste måten å gjøre dette på å lage en referanseside du kan dele med dem. En referanseside er en liste over referansene dine .

Du vil ikke inkludere listen på CV-en din . Lag en egen liste du kan laste opp sammen med jobbsøknaden din, hvis du blir bedt om det, og ha en klar til å dele med ansettelseslederen under eller etter intervjuet.

Få tillatelse før du inkluderer en referanse på listen

Hvis du jobber for øyeblikket, kan det være lurt å bruke veilederen din eller en kollega som referanse, men du vil ikke at de skal kontaktes før du gir dem beskjed om jobbsøkingen din. Hvis du ikke er klar til å fortelle arbeidsgiveren din at du søker jobb, bør du vurdere velge alternative referanser for listen din .

Før du skriver opp referanselisten din, må du finne ut hvem som skal være referansene dine. Sørg for å spørre dem først.

Sørg for at du har ba om tillatelse fra alle du har bedt om å stå på referanselisten din. Ikke bare er dette høflig, men det vil også hjelpe dem hvis de blir bedt om å gi en anbefaling. De vil være bedre forberedt til å støtte deg som kandidat hvis de på forhånd vet at noen kan kontakte dem, i motsetning til å måtte anbefale deg hvis de mottar en uventet telefonsamtale.

Velg referanser som kan snakke spesifikt om dine kvalifikasjoner for jobben du søker på. Fortell dem om jobbsøkingen din og hvilke typer jobber du er interessert i, slik at de vet hvilke egenskaper de skal fremheve.

Hvis du på forhånd vet at referansene dine kan bli kontaktet av et bestemt selskap, kan du dele din CV og stillingsbeskrivelsen med dem. Du kan også be referansene dine skrive et anbefalingsbrev til deg.

Hvor mange referanser til listen

Vanligvis ber arbeidsgivere om tre referanser, men antallet kan variere. Hvis intervjueren ikke spesifiserer antall referanser som trengs, mål å dele tre til fem. Plasser personene som du tror vil gi de mest glødende, positive referansene for jobben øverst på siden.

Hva du skal inkludere på en referanseliste

Her er tips for å lage en referanseliste, sammen med en eksempelreferanseside.

Balansen, 2018

Ta med referansens fullstendige kontaktinformasjon. Oppgi fullt navn, tittel og firma i tillegg til gateadresse, telefon og e-post. Hvis personen foretrekker å bruke post-nominelle bokstaver (PhD, MD, CPA, etc.) eller en tittel (Mr., Mrs., Ms.) er det hensiktsmessig å inkludere det med navnet sitt.

Sørg for å inkludere full kontaktinformasjon for hver av referansene dine.

Ta med kontaktinformasjonen din. Ikke glem å inkludere ditt eget navn og kontaktinformasjon, bare i tilfelle listen blir skilt fra de andre søknadsdokumentene dine; det er en god strategi å bruke den samme overskriften med kontaktinformasjonen din på referansesiden din som du brukte på den første siden av din profesjonelle CV.

Legg til en tittel på siden. Gi dokumentet en tittel som 'Referanser' eller 'Referanser for Jane Doe' øverst på siden slik at det er tydelig hvilken informasjon som er på siden.

Vær konsekvent med formateringen din . Sørg for å inkludere den samme informasjonen for hver referanse (ikke ta med en gateadresse for noen referanser, men ikke for andre).

Korrekturlese listen like nøye som du korrekturleser CVen og følgebrevet. Du ønsker ikke å inkludere en e-postadresse med en skrivefeil eller et telefonnummer som mangler et siffer.

Sjekk for nøyaktighet. Dobbeltsjekk for å sikre at informasjonen er aktuell, og at navnene er stavet riktig. ( LinkedIn kan være en nyttig ressurs for å bekrefte stillingsbetegnelser, staving og andre detaljer).

Se gjennom et referanselisteeksempel

Eksempel på referanseliste

Navnet ditt
Adresse
By stat postnummer
Telefon
Mobiltelefon
E-post

Referanser

Karen Dolan
Personalsjef
XYZ Company
Adresse
By stat postnummer
Telefon
E-post

Georgette Browning
Administrativ leder
BDL Company
Adresse
By stat postnummer
Telefon
E-post

John Dunning
Personaladministrator
123 Selskap
Adresse
By stat postnummer
Telefon
E-post

Utvide

Når skal du sende en referanseside med en jobbsøknad

Når du sender en CV og følgebrev for å søke jobb, er det ofte ikke nødvendig, eller til og med ønskelig, å sende en referanseside samtidig. Vent med å gi referanser til arbeidsgiver ber om dem.

Siden det ikke lenger er standardpraksis å inkludere en referanseliste, kan dette føre til at du blir en eldre jobbsøker. Du kan også ved et uhell inkludere noen som referanse som ikke blir respektert av arbeidsgiveren du søker til.

Typisk, selskaper sjekker referanser nær slutten av søknadsprosessen, så med mindre du er spesifikt forespurt, bør du i utgangspunktet ikke inkludere referanselisten din med søknadsmaterialet.

Takk for referansene dine

Husk å takk for referansene dine når de godtar å handle på dine vegne, og tilbyr å gjengjelde i fremtiden. Mens dine kvalifikasjoner, erfaring, ferdigheter, CV, følgebrev og intervju spiller en viktig rolle i å bli ansatt, kan referansene dine forbedre hele bildet. Sørg for at de vet at du setter pris på at de tar seg tid til å støtte deg.

Hold referansene dine informert

I tillegg til å takke referansene dine for å støtte ditt kandidatur, sørg for å følge dem opp informere dem om status for søknaden din . De vil elske å høre når du blir ansatt, men selv når du ikke gjorde det, hold dem oppdatert om jobbsøkerstatusen din.

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Referanser .' Åpnet 7. juni 2020.

  2. SHRM. , Referansesjekksjekk .' Åpnet 7. juni 2020.

  3. CareerOneStop. ' Be om jobbreferanser .' Åpnet 7. juni 2020.