Jobbsøking

Eksempel på oppsigelsesbrev for kontrakter og klienter

Person som bærer en eske med eiendeler med et oppsigelsesbrev på toppen.

•••

Audtakorn Sutarmjam / EyeEm / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Enten du er ansatt som entreprenør eller driver din egen liten byggevirksomhet, er det viktig å observere mye av det samme etikette regler som du ville gjort med annen jobb. For eksempel, når du sier opp fra en jobb, skrive et oppsigelsesbrev for å la din klient eller midlertidige arbeidsgiver vite at du slutter.

Oppsigelser av ansatt vs. entreprenør

Oppsigelsesbrev tjener flere formål. De lar den andre parten få vite hvor de står, slik at de kan legge til rette for å dekke arbeidsmengden, og de opprettholder forholdet mellom entreprenøren og arbeidsgiveren. For å opprettholde et profesjonelt rykte, er det best å være hensynsfull når du forlater en jobb.

Det er noen forskjeller mellom oppsigelsesbrev som du vil sende som heltidsansatt og den du sender som frilanser eller kontraktør. Noen ganger kan det hende du må informere en klient om at du forlater et selskap og ikke lenger vil jobbe med kontoen deres, du kan ha en kontrakt du har bestemt deg for ikke å fornye, eller du må kanskje si opp som en uavhengig kontraktør.

Hva du skal inkludere i oppsigelsesbrevet ditt

Oppsigelsesbrevet ditt bør inneholde:

  • Datoen du sier opp
  • Hvem skal håndtere kontoen ( hvis du skriver til en bedrifts klient )
  • Hva kunden bør gjøre hvis de har et spørsmål
  • De grunnen til at du går videre ( valgfri )

Hvis du er ansatt i et selskap og jobber med et prosjekt for den virksomheten, sørg for å ha din leders godkjenning før du sender brevet. På denne måten er både bedriften og kunden klare på hva som vil skje i ditt fravær.

Eksempel på oppsigelsesbrev til klienter

Dette er et eksempel på et oppsigelsesbrev for entreprenører og oppdragsgivere. Last ned malen for oppsigelsesbrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempel på oppsigelsesbrev for entreprenører og kunder

Balansen

Last ned Word-malen

Eksempel på oppsigelsesbrev til kunder (tekstversjon)

Brady Jones
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
brady.jones@email.com

10. desember 2021

Marcia Lee
WES Financial
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære fru Lee,

Jeg skriver for å informere deg om min oppsigelse fra WES Financial. Dette betyr selvfølgelig at jeg ikke lenger vil jobbe med kontoen din. Jeg forlater WES Financial i slutten av denne måneden, så min siste dag blir 31. desember 2021.

Jeg vil forsikre deg om at kontoen din ikke vil lide i det hele tatt, ettersom alle mine klienter blir overført til min ærede kollega Michael Smith. Han har jobbet i WES i over 20 år, og jeg er ekstremt sikker på at dere vil komme godt overens. Han vil fortsette å opprettholde porteføljen din slik jeg har gjort med mindre du ønsker å diversifisere mer i fremtiden.

Hvis du har spørsmål angående min oppsigelse, ikke nøl med å sende meg en e-post før 31. Etter det vil Michael gjerne planlegge et møte slik at du kan venne deg til endringen.

Tusen takk for din forståelse i denne saken. Det har vært en fornøyelse å jobbe for deg, og jeg ønsker deg alt godt i dine bestrebelser. Vær trygg på at pengene dine er i gode hender.

Brady Jones (signaturpapirbrev)

Brady Jones

Utvide

Brev om å trekke seg fra en kontrakt

Når du avslutter eller ikke fornyer en kontrakt, sørg for å inkludere datoen kontrakten avsluttes.

Brevtrekk fra et kontrakteksempel

Navnet ditt
Jobbtittel
Selskap
Adressen din
Din by, delstatspostnummer
Telefonnummeret ditt
Din epost

Dato

Navn
Tittel

Organisasjon
Adresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Kjære Mr./Ms. Etternavn:

Vennligst betrakt dette brevet som vår formelle tilbaketrekning fra kontrakten vår med Upstate Consultants. Denne kontrakten utløper 31. juli 20XX og vi vil ikke fornye for 20XX.

Vårt forhold til Upstate har vært en utrolig opplevelse. Du har vært en verdifull ressurs for selskapet vårt, og vi setter stor pris på arbeidet du har gjort for oss som kunder. Jeg likte å jobbe med en så unik gruppe mennesker, og jeg er veldig takknemlig for tiden vi delte.

Jeg vil alltid sette pris på alt arbeidet du har gjort for oss i Upstate Consulting. Gi meg beskjed hvis det er noe jeg kan gjøre for å binde opp løse tråder. Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen,

Din signatur (papirbrev)

Ditt innskrevne navn
Jobbtittel

Utvide

Oppsigelsesbrev for uavhengig entreprenør

Når du sier opp som en uavhengig entreprenør det er ikke nødvendig å gi et spesifikt varsel, men varsel er alltid verdsatt. Nevn din tilgjengelighet for tilleggsarbeid før oppsigelsen din, hvis noen, i oppsigelsesbrevet.

Følgende er et oppsigelsesbrev for uavhengig kontraktør du kan sende via post, som et e-postvedlegg eller i en e-postmelding. Skreddersy brevet til dine personlige forhold.

Oppsigelsesbrev for uavhengig entreprenør

Navnet ditt
Adressen din
Din by, delstatspostnummer
Telefonnummeret ditt
Din epost

Dato

Navn
Tittel
Organisasjon
Adresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Kjære [kundenavn],

Takk for mulighetene for frilansarbeid som du har gitt meg. Jeg setter pris på prosjektene, men jeg sier opp fra jobben som uavhengig entreprenør for å forfølge fulltids lønnet arbeid.

Jeg vil være tilgjengelig de neste to ukene dersom du har oppdrag du ønsker min hjelp til.

Hvis du har noen oppfølgingsspørsmål om prosjektene jeg har fullført, ikke nøl med å kontakte meg på 555-122-1234 eller yourname@email.com.

Vennlig hilsen,

Din signatur (papirbrev)

Ditt innskrevne navn
Jobbtittel

Utvide

Slik sender du en oppsigelsesmelding

Hvis du er sende brevet ditt på e-post , vil innholdet i meldingen være det samme, men formatet vil være litt annerledes. Når du sender et oppsigelsesbrev på e-post:

  • Utelat avsnittene som inneholder kundens adresse og din egen. Legg til kontaktinformasjonen din i signaturen din nederst i meldingen.
  • Velg en klar, lett å forstå emnefeltet , f.eks. Jane Smith - Oppsigelse.
  • Hold budskapet ditt kortfattet. Lesere har kortere oppmerksomhetsspenn for behandling av nettinnhold. Tre avsnitt bør være tilstrekkelig.
  • Vær profesjonell. Korrekturles meldingen din, og unngå uttrykksikoner eller sprø fonter.
  • Være høflig. Ta med en hilsen og en avslutning, detaljer om din erstatning eller overgangen, og takk klienten for muligheten.