Brev Og E-Poster

Eksempel takk og takknemlighetsbrev for en sjef

Forretningsmann jobber på bærbar PC

••• Skynesher / E+ / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Alle liker å føle seg verdsatt – selv sjefen. Så når lederen din gjør noe spesielt nyttig eller meningsfullt, ta deg tid til å si takk med en takkebrev .

Det er en hyggelig, høflig ting å gjøre, og mest sannsynlig vil sjefen din sette pris på gesten. Det kan til og med øke sjansene for at de vil gå utover for deg i fremtiden.

Det beste er at du ikke trenger å skrive et langt brev for å si takk. Selv en rask e-postmelding fungerer godt for å fortelle lederen din at støtten deres blir verdsatt.

Når skal du sende et takknemlighetsbrev

Melissa Ling / The Balance

Når du skal takke sjefen din

Her er noen situasjoner der en takkemelding er passende:

gir en hånd: Hvis lederen din tilbyr deg ressurser eller hjelper deg med å løse et problem (f.eks. ansetter en deltidsansatt for å hjelpe til med et prosjekt, sikrer deg et nytt stykke teknologi, eller til og med deltar i en felles idédugnad).

Gjør en personlig tjeneste: Kanskje sjefen din gir deg ekstra permisjonstid eller er forståelsesfull med fridager, selv om du tar dem i en travel sesong. Kanskje sjefen din forbinder deg med noen innen ditt felt som kan hjelpe deg videre med karrieren din, eller som bruker litt tid på å gi deg personlig veiledning eller råd.

Gir deg en kampanje, høyning eller bonus : Mens Ekstra penger eller forfremmelse kommer fra selskapets kasse, mest sannsynlig har sjefen din tatt til orde for at du skal motta den.

Gir mulighet for avansement: Det er ikke bare en høyning eller forfremmelse som fortjener påskjønnelse; sjefen din setter deg opp for disse målene for suksess ved å kanalisere viktige prosjekter og initiativer i din retning. Uten den tilliten til dine evner, er det vanskeligere å vise frem talentene dine.

Koordinerer en samling for deg eller et familiemedlem: Det er ikke uvanlig at gode sjefer passerer hatten for bidrag når en ansatt opplever enten en lykkelig personlig begivenhet (som fødselen av et barn, et bryllup eller en eksamen) eller en trist overgang (som en families død) medlem). Når dette skjer, er det mer enn riktig å sende et takkebrev til sjefen din, sammen med en forespørsel om at han eller hun sender takken videre til alle de som har bidratt.

Meddeler at de forlater enten din avdeling eller selskapet: Hvis sjefen din kunngjør at de forlater divisjonen din (gjennom forfremmelse eller omplassering) eller forlater arbeidsgiveren din (pga. pensjonering , en ny jobb eller en permittering ), er dette en fantastisk tid å skrive et oppriktig notat som uttrykker din takknemlighet for tingene de har gjort for deg.

Husk å ønske dem suksess i deres nye bestrebelser.

Når du går videre: På samme måte kan det være lurt å sende sjefen din et takknemlighetsbrev når du forlater avdelingen, eller når du forlate selskapet helt .

Tips for å skrive en takknemlighet

  • Vær oppriktig. Når du skriver til sjefen din uttrykke takknemlighet og takknemlighet , du må være forsiktig med tonen din. Du vil være sikker på at du fremstår som oppriktig – og ikke som en sykofant.
  • Vær spesifikk. Nevn i brevet ditt hvorfor du skriver og gi en spesifikk takk. For eksempel, 'Tusen takk for at du organiserte babyshoweren min og for din sjenerøse gave,' eller 'Jeg setter så stor pris på denne årsavslutningsbonusen.'
  • Vær kort. Det er ikke nødvendig å skrive et langt notat – hold meldingen kort og saklig. Det viktigste er å uttrykke din takknemlighet. Ta med en gratis nær på slutten av brevet ditt, før navnet ditt. Korrekturles nøye .

Påskjønnelsesbrev og e-postprøver

Du kan sende notatet ditt som et håndskrevet kort, utskrevet brev eller en e-post. Gjennomgå eksempler på takkebrev og e-poster som du kan bruke som inspirasjon når du skriver ditt eget takkebrev til sjefen din.

Eksempel på formelt takkebrev

Eksempel på formelt takkebrev til sjefen

Jonathan Smith
Assisterende leder
ABC Corp
100 South Street, Ste. 10
Middleburg, NY 10706
555-123-4567
Jonathan.Smith@email.com

18. mars 2021

Liz Garcia
ABC Corp
100 South Street, Ste. 10
Middleburg, NY 10706

Kjære Liz,

Jeg setter stor pris på din forståelse og støtte angående endringene vi gjør i prosjektplanen.

Jeg føler at disse endringene kommer til å effektivisere det nåværende prosjektet, og lette organiseringen av disse i fremtiden.

Takk for din tillit til meg. Jeg er sikker på at du kommer til å være fornøyd med resultatene.

Med vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Jonathan Smith

Utvide

Eksempel på e-postmelding til sjef nr. 1

Emnefeltet: Takk skal du ha

Kjære Chris,

Jeg ville bare sende deg et notat for å takke deg for muligheten du ga meg til å delta på faglig utviklingsverksted i Orlando forrige uke – og også for å sikre meg reise- og utgiftsfinansiering for denne turen.

Workshopøktene var både informative og inspirerende, og jeg gleder meg til å dele det jeg lærte med teamet vårt. Jeg føler meg trygg på at prosessene jeg ble introdusert for virkelig vil forbedre effektiviteten vår og øke arbeidsgruppens eierskap til prosjektene våre.

Takk for din tillit til meg.

Med vennlig hilsen,

Josh

Utvide

Eksempel på takknemlige e-postmeldinger

Eksempel på e-postmelding til sjef nr. 2

Emne: Takk – Lisa Chan

Tusen takk for promoteringen og muligheten til å stå i spissen for det nye prosjektet. Jeg setter pris på din tillit til meg og at du tilbyr meg ansvaret; det er en ære.

Det nye prosjektet vil være en spennende oppgave for teamet mitt. Vi vil holde deg informert om fremgangen vår, og jeg er sikker på at du kommer til å like sluttresultatene.

Vennlig hilsen,

Terry Ames

Utvide

Eksempel på takknemlighet på e-post til sjef #3

Emne: Takk skal du ha!

Kjære Ryanna,

Tusen takk for den sjenerøse gaven til min nye sønn, Oliver. Min mann og jeg var så glade for å motta de bedårende antrekkene og lekene, og jeg ble så rørt av kortet. Send min takknemlighet videre til hele produktteamet.

Se vedlagt for bilde av Oliver i et av de nye antrekkene. Takk igjen for denne sjenerøse, omtenksomme gaven. Jeg nyter tiden hjemme med mitt nye barn, men ser også frem til å komme tilbake til kontoret og takke alle personlig.

Vennlig hilsen,

Maria

Utvide

Hvordan vise din takknemlighet til sjefen din

TA TIDEN TIL Å SI TAKK: Alle liker å vite at de blir satt pris på.

SKRIV DET: En takke-e-post eller -lapp kan ha mer effekt enn en samtale, fordi du tok deg tid til å skrive.

BRUK ET PRØVE FOR Å KOMME I GANG: Bruk et eksempel som utgangspunkt for budskapet ditt, skreddersy det til dine omstendigheter.