Menneskelige Ressurser

Eksempel på velkomstbrev fra lederen

Se et uformelt velkomstbrev sendt før startdatoen

Kvinne leser et velkomstbrev

••• Guido Mieth/Moment/Getty Images

Når du ønsker velkommen til en ny ansatt til organisasjonen din kan et velkomstbrev fra lederen sette tonen for hele forholdet. Du kan gjøre velkomstbrevet formelt eller uformelt.

Men et velkomstbrev vil gå langt inn gjøre den nye ansatte komfortabel ved ankomst til den første arbeidsdagen – og det er en av de klare grunnene til at en leder vil sende et velkomstbrev med så detaljert informasjon.

Innhold i et velkomstbrev for ny ansatt

Velkomstbrevet fra lederen forteller den nyansatte om forhold hun vil ha til lederen . Det kan nevne lederens forventninger og mål for den nyansatte . Målet er å gjøre den ansatte komfortabel med å starte sin nye jobb.

Dette er et vanskelig mål å oppnå ved å sende et velkomstbrev for en ny ansatt. Men forestill deg ubehaget ved en ny ansatt som ikke har noe skriftlig før den første dagen som beskriver hva han vil oppleve når han begynner i den nye jobben.

Målet ditt med å sende velkomstbrevet for den nye ansatte er å redusere potensiell forvirring eller usikkerhet. Du vil heller ikke at en bekymret nyansatt skal lure på om du faktisk forventer at de dukker opp.

Det følgende brevet er varmt og oppmuntrende, men likevel angir mål og forventninger som lederen har for den nyansatte. Det setter opp forventningen om at ansatte jobber hardt, ta avgjørelser , og er ikke mikroadministrert .

Det sikrer den nyansatte at hun vil få hjelp og støtte fra kollegaer når hun begynner i sin nye jobb. Målet er å gi informasjon, uten å overvelde henne, før startdagen.

Eksempel på velkomstbrev for en ny ansatt

Dette er et eksempel på et uformelt brev fra personens nye leder . Bruk det som et eksempel når du lager dine egne velkomstbrev til dine nye ansatte. Sørg for at du er ærlig slik at det den nye medarbeideren opplever ved oppstart stemmer overens med det du forteller henne i velkomstbrevet.

Kjære Margaret,

Utvalgsteamet var glade for å høre at du hadde takket ja til jobbtilbudet vårt . Så jeg ønsket å dele litt informasjon om avdelingen vår og teamet ditt før startdatoen din. Det blir flott når du går inn på avdelingen 21. mai kl 09.00 hvis du vet hva du går inn i.

Min lederstil styrker ansatte å ta beslutninger om hvordan de gjør jobben sin innenfor rammen av avdelingens mål. Våre mål kommer fra planleggingsprosessen her hos Smith-Thompson. Prosessen mottar våre innspill når jeg sitter i ledergruppen og er med på å utvikle vår overordnet strategisk retning .

Du kan ta en titt på avdelingens nåværende mål. Jeg har ordnet tilgang for deg på: (url med mål på selskapets interne nettside). Ta en titt på målene og du vil finne hvor din nye jobb passer inn i vår avdelings strategi. Hvis du har spørsmål, send meg en e-post.

Du blir med et flott team med kolleger . Flere har vært med i selskapet i over tjue år og flere har blitt med i teamet de siste fem årene. Så vi har et godt utvalg av innhold og produktinformasjon, historiske data og nye synspunkter som gjør samarbeidet til en rik opplevelse.

Alle på laget jobber veldig hardt, og de ser ikke på slackere. Du imponerte dem i intervjuene med din energi, entusiasme og din merittliste for å jobbe hardt og smart .

jeg gjør klare seg ved å gå rundt og, som du så på turen din, tror vi at beslutningstaking forbedres og fremskyndes når medarbeidere jobber i et relativt åpent område. Du så arbeidsområdet ditt på omvisningen din, så vet hva du kan forvente når du kommer hit. Alle heier på suksessen din.

Du vil ikke mangle hjelp når du begynner å jobbe. I tillegg til å tilbringe tid med meg, har Magdalena meldte seg frivillig til å være din mentor , en rolle vi tar på alvor hos Smith-Thompson. Du møtte Magdalena under ditt andre intervju, tror jeg.

Både Magdalena og jeg har satt opp timeplanene våre slik at vi er på kontoret de første dagene, men du er velkommen til å spørre hvem som helst om hva som helst i ditt nye firma. De er alle forpliktet til å ønske deg velkommen og hjelpe deg med å integrere deg i teamet.

Din innledende opplæring kommer fra Kate som du også møtte under både første og andre intervjurunde. Hun er vår mest erfarne person i rollen som du blir med oss. Det hun vet om våre kunder og kunder er akkurat det du trenger å vite for å lykkes.

Våre HR-medarbeidere tenkte at du kunne tenke deg det les om våre fordeler og politikk før du ble gravlagt i den nye jobben. Her er lenken til innholdsfortegnelsen til vår ansatthåndbok . (Sett inn lenke.) Du kan lese i ro og mak og kontakte Elizabeth i HR eller meg med spørsmål eller bekymringer.

Når du kommer ombord, vil jeg understreke at vårt dypeste engasjement er overfor kundene våre. Hos Smith-Thompson sier vi ikke bare dette. Vi lever det. Dette er grunnen til at vi har lyktes som bedrift og hvorfor våre ansatte lykkes fordi virksomheten lykkes. Dette er vår dypeste verdi .

I tillegg er mitt dypeste engasjement for de som rapporterer til meg i vår avdeling. Din suksess, lykke og fortsatt vekst er mitt ansvar å tilrettelegge. Mens du er den personen som har mest ansvar for disse ansattes tilfredshet faktorer, jeg er her for å veilede og veilede deg, fjerne hindringer for din suksess og legge til rette for din positive integrering i din nye jobb og nye bedrift.

Nok en gang er vi glade for å ønske deg velkommen til Smith-Thompson. Dette kommer til å bli nok et flott år for oss alle. Takk for at du ble med på laget.

Vennlig hilsen,

Gå videre

E-post: dale@smith-thompson.com

Celle: 000-000-0000

Hvordan tror du Margaret følte seg da hun dukket opp på Smith-Thompson for sin første dag på den nye jobben? Du ville ha rett hvis du svarte: Informert, ønsket, betrodd , og hjertelig velkommen.