Jobbsøking

Eksempler på de beste følgebrevene

Mann holder dokumenter og jobber på datamaskin

••• Squaredpixels / E+ / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du søker jobb, er det alltid lurt å gjøre det inkludere et følgebrev , med mindre arbeidsgiver spesifiserer at de kun ønsker en søknad eller en CV. Selv om en stillingsannonse ikke spesifikt ber om et følgebrev, kan inkludert et være en kjempefin måte å oppsummere dine ferdigheter og erfaringer og forklare (mere detaljert enn i en CV) hvorfor du er en ideell kandidat for jobben.

Det som er viktigst er skrive et følgebrev som viser ansettelseslederen hva som gjør deg til en av de beste kandidatene til stillingen.

Tenk på følgebrevet ditt som ditt introduksjonssalg, din gyldne mulighet til å gjøre et positivt førsteinntrykk på et selskap.

Gjennomgang av følgebrevprøver er et flott sted å begynne før du skriver ditt eget brev. Du kan deretter laste ned en mal for å komme i gang med å lage ditt eget brev.

Hva de beste følgebrevene gjør godt

Følgebrevet ditt bør være velskrevet og gi noe følelse av din personlighet og profesjonalitet. Det burde det også være rettet mot stillingen som du søker på. Ikke send et generisk brev når du søker på jobber. De fleste arbeidsgivere får mange søknader for hver åpen jobb, og følgebrevet og CV-en må vise at du har tatt deg tid til å skrive overbevisende søknadsmateriale som viser din interesse for å jobbe for selskapet i denne rollen.

Lag klare og overbevisende forbindelser mellom erfaringene dine og ferdighetene som kreves for å utmerke seg i jobben, ved å bruke ferdighetene som er oppført i stillingsutlysningens seksjon for foretrukne kvalifikasjoner som din guide. Tar seg tid til matche dine kvalifikasjoner til bedriftens jobbkrav vil vise arbeidsgiveren at du er en sterk match for jobben.

Følgebrevet ditt er en av de første tingene ansettelseslederen vil se (sammen med din gjenoppta ), så sørg for at den fanger leserens oppmerksomhet og lokker dem til å gi CV-en din en seriøs anmeldelse.

Hvordan bruke følgebrevprøver

Disse prøvene vil hjelpe deg med å skrive og formater følgebrevet ditt som enten et Word-dokument eller en tekstversjon som du kan sende som en e-postmelding.

Gjennomgang av eksempler gir deg også ideer til språket du kanskje vil bruke, informasjonen du bør inkludere, og hvordan du formaterer brevet slik at all nødvendig informasjon er inkludert og det er rikelig med mellomrom på siden. Deretter kan du bruke litt tid på å tilpasse brevet ditt:

 • Ta detaljene fra CV-en din og bruk dem til å tilpasse prøven du laster ned.
 • Pass på å erstatte teksten i eksemplet med din egen erfaring og kvalifikasjoner for jobben.
 • Ikke glem å dobbeltsjekke at all din personlige informasjon (adresse, telefon, e-post osv.) er nøyaktig før du klikker send eller laster opp brevet.

Pass på å tilpasse brevet ditt for å passe til dine egne ferdigheter og erfaring og målrette den spesifikke jobben du søker på.

Gjennomgå eksempler på følgebrev

Bruk disse følgebreveksemplene for å få ideer til dine egne følgebrev, slik at du kan vise potensielle arbeidsgivere hvorfor du bør velges ut til et intervju.

Last ned følgebrevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) for å komme i gang, eller se nedenfor for mange flere eksempler oppført etter type jobb, kandidat og brevformat.

Skjermbilde av eksempel på følgebrev

@ Balansen 2020

Last ned Word-malen

Eksempel på følgebrev (tekstversjon)

Victoria Hernandez
Maple Street 12
Citytown, IL 60416
555-555-5555
victoria.hernandez@email.com

20. juli 2020

James Smith
Rekrutteringsansvarlig
Citytown terapi
Oak Avenue 35
Citytown, IL 60416

Kjære herr Smith,

Jeg var begeistret over å se annonsen din for en ergoterapeut ved Citytown Therapy. Jeg er en autorisert ergoterapeut med fem års erfaring med å gi utmerket omsorg til pasienter, alt fra småbarn til voksne. Jeg vil gjerne bruke ferdighetene mine til å jobbe for klinikken din.

Med henvisning til dine krav i stillingsbeskrivelsen har jeg:

 • Erfaring med å vurdere pasienters finmotoriske og sensoriske ferdigheter
 • Praktisk kunnskap om å lage og gjennomføre omsorgsplaner
 • Effektive kommunikasjonsevner, både muntlig og skriftlig
 • Utmerket organisering og multitasking ferdigheter
 • En dokumentert merittliste for medfølende, effektiv omsorg
 • HLR-sertifisering

Jeg vil sette pris på muligheten til å diskutere stillingen og dine behov for rollen. Vennligst kontakt meg når det passer deg og la meg få vite hvordan jeg kan hjelpe deg.

Beste,

Victoria Hernandez (signaturpapirbrev)

Victoria Hernandez

Utvide

Liste over eksempler på følgebrev

Ta en titt på denne alfabetiske listen over gode følgebreveksempler oppført etter yrke. Bruk disse eksemplene for å få ideer til dine egne følgebrev.

Følgebrev oppført etter yrke

A - E

F - M

N - R

S - Å

Følgebrev listet etter type brev

Disse forskjellige typene følgebrev passer til en rekke spesielle forhold og alternativer for brevformat.

Flere følgebrevprøver og skrivetips

Trenger du mer inspirasjon? Her er flere følgebrev eksempler , gjelder også maler du kan tilpasse for å lage dine egne følgebrev. Du bør også utforske disse topp 10 tips til å skrive følgebrev , disse 5 trinn for å lykkes med følgebrev , og dette omfattende skriveveiledning for følgebrev .

Hvis du har problemer med en bestemt del av følgebrevet ditt, sjekk ut disse artiklene om følgebrev hilsener , avslutning av følgebrev , og deler av et følgebrev .

Slik tilpasser du følgebrevet ditt

Det er akseptabelt å endre standardformat for følgebrev eksempel:

 • For eksempel, hvis eksemplet har tre avsnitt, og du bare vil inkludere to avsnitt, kan du gjøre det.
 • Hvis du vil inkludere punktlister i stedet for avsnitt, er det greit å formatere brevet på nytt. Dette er din mulighet til å selge dine kvalifikasjoner til selskapet, så ta deg tid til det få brevet ditt til å skille seg ut fra mengden av søkere .
 • Du bør ikke inkludere alt som står på CV-en din i brevet. Fremhev de mest relevante prestasjonene ettersom de er relatert til jobben du søker på. Jo mer fokusert og personlig brevet ditt er, jo større er sjansene dine for å få intervjuet.