Jobbsøking

Spørsmål og svar på andre intervju

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen gir tips for et andre intervju, inkludert

Julie Bang Balansen

Du har kommet deg gjennom ditt første jobbintervju med glans, og du har blitt invitert til et andrerundeintervju. Hva vil du bli spurt om i løpet av en andre intervju ? Noen av intervju spørsmål kan være det samme som spørsmålene du ble stilt på første intervju , men andre vil være veldig annerledes.

Hvordan håndtere et andre intervju

For å komme deg gjennom neste runde, må du være komfortabel med både standard intervjuspørsmål og kurve-baller , mens du legger spesiell vekt på emner som mest sannsynlig vil dukke opp i denne fasen av intervjuprosess .

Match legitimasjonen din til jobben

Før intervjuet er riktig tidspunkt å matche legitimasjonen din til arbeidsgiverens jobbkrav . Selv om du gjorde dette før det første intervjuet, gjør det igjen ved å bruke informasjonen du har lært av ansettelseslederen.

 • Anmeldelse stillingsannonsen du søkte på, samt andre stillingsannonser. Du vil få et godt inntrykk av hva selskapet ønsker fra personene de ansetter ved å gå gjennom stillingsbeskrivelsene.
 • Reflekter over hva du lærte om jobben og selskapet under ditt første intervju.
 • Lag en liste over dine kvalifikasjoner som samsvarer med det arbeidsgiveren søker i den perfekte kandidaten.
 • Forbered noen eksempler på hvordan du har brukt egenskapene som passer best på jobben.

Målet ditt er å overbevise selskapet om at du er kandidaten som kan hjelpe dem med å nå sine mål. Hvis du oppgir nyttig informasjon i svarene dine, vil du være godt posisjonert.

Tenk på noen eksempler på hvordan du håndterte situasjoner som ligner på det du ville gjort hvis du skulle bli ansatt for denne jobben.

Gjennomgå eksempler på andre intervjuspørsmål og svar

I løpet av et andre intervju vil du også bli stilt mer spesifikke intervjuspørsmål om jobben, selskapet, din evne til å utføre i rollen, og hvordan dine ferdigheter og evner slår ut i det selskapet søker i kandidaten de skal ansette. .

 • Hvilke utfordringer ser du etter i en stilling? - Beste svar
 • Hvorfor vil du ha denne jobben? - Beste svar
 • Hvorfor er du den beste personen for jobben? - Beste svar
 • Hvilken relevant erfaring har du? - Beste svar
 • Hvorfor er du interessert i å jobbe for dette selskapet? - Beste svar
 • Hva kan du gjøre for dette selskapet hvis vi ansetter deg? - Beste svar
 • Hva vet du om dette selskapet? - Beste svar
 • Hvorfor vil du jobbe for dette selskapet? - Beste svar
 • Hvorfor burde vi ansette deg? - Beste svar
 • Hva er dine lønnskrav? - Beste svar
 • Ytterligere eksempelspørsmål om karrieremålene dine. - Beste svar

Bedrifts- og jobbspesifikke intervjuspørsmål

Avhengig av hvilken type stilling du intervjuer for, vil du bli stilt spørsmål som vil kreve detaljerte svar.

For eksempel, hvis du intervjuer for en salgsjobb, vil du bli spurt intervju spørsmål om salgsprestasjonene dine. Vær tydelig på hvordan du kan hjelpe selskapet og hvordan du vil øke salg og markedsandel. For denne typen spørsmål må du skreddersy svarene dine for å gjenspeile selskapets produkter, tjenester og mål.

Den beste måten å forberede seg til å svare på spørsmål om hvordan du vil prestere, er å lære så mye du kan om jobben og selskapet.

Gjennomgå jobbspesifikke intervjuspørsmål. Jo mer du vet, jo lettere blir det å relatere dine ferdigheter til bedriftens behov. Se også gjennom eksempler på spørsmålene intervjuerne stiller kandidater til bestemte typer stillinger , så du er klar til å svare.

Snakk med kontaktene dine . Hvis du har forbindelser i selskapet, snakk med dem for å få så mye innsideinformasjon som mulig. Du vil vite både hvordan selskapet ønsker å bli sett og hva de kanskje foretrekker å ikke annonsere (selv om du selvfølgelig vil konsentrere deg om førstnevnte under intervjuet).

Gjennomgå hva du lærte i det første intervjuet. Tenk tilbake på informasjonen som ble delt med deg under det første intervjuet, og bruk det som utgangspunkt for å forberede deg til det andre. Sjekk ut selskapets nettside, Facebook-side, Twitter-feed, Instagram og LinkedIn-side. Sjekk Google Nyheter for siste nytt informasjon om selskapet .

Del et eksempel på hva du har lært. Her er et eksempel på svar på et spørsmål om hva du ser mest frem til ved stillingen:

Jeg er begeistret for muligheten til å spille en så viktig rolle i å hjelpe organisasjonen din med å nå målet om å yte utmerket kundeservice. Jeg vet at din bedrift prioriterer kundetilfredshet på tvers av alle avdelinger, og det er noe jeg har brennt for i mine ti år innen detaljhandel. Jeg vil gjerne bringe min erfaring med å administrere detaljistpersonell til din organisasjon.

Utvide

Vær forberedt på å dele mer informasjon

Hvis du har en portefølje eller andre arbeidsprøver, er det viktig å ta dem med deg til denne intervjurunden, selv om du viste dem i ditt første møte. Under det andre intervjuet er det ikke uvanlig at bedrifter henter inn andre mennesker, for eksempel potensielle teammedlemmer eller andre ansatte som kan jobbe med deg til daglig.

Noen av disse personene kan være ganske spontane tillegg til intervjuprosessen, så du bør være forberedt på å gi din heis tale og demonstrer dine ferdigheter og evner effektivt for å fange dem opp på hvem du er.

Det er viktig å selg deg selv til alle du møter , fordi hver person du snakker med kan ha innspill til ansettelsesbeslutningen.

For eksempel, hvis du deltar i en panelintervju og blir spurt om din tidligere erfaring, kan du bruke dette som en sjanse til å vise hele gruppen din portefølje:

Jeg har fem års erfaring med markedsføringskampanjer i helsesektoren. Jeg har tatt med de tre prøvene fra mine siste markedsføringskampanjer, som jeg viste Mr. XYZ forrige gang vi møttes. Men jeg har også materiale fra en annen kampanje jeg jobbet med, som jeg personlig ble berømmet for av direktøren for organisasjonen.

Utvide

Gi konsekvente svar

Husk å være konsekvent. Intervjuerne dine skal sammenligne notater, så det er viktig at det du forteller en intervjuer stemmer med det du forteller de andre. Se gjennom CV-en din på forhånd og ta notater etter ditt første intervju. På denne måten vil du huske hva du sa første gang.

Når du blir stilt et spørsmål som ligner på det du ble spurt i ditt første intervju, kan du til og med referere tilbake til det forrige svaret ditt, som følger:

Ja, jeg er veldig trygg på å bruke en rekke innholdsstyringssystemer, inkludert WordPress og SharePoint. Som jeg nevnte da vi møttes i april, tar jeg for tiden et nettkurs for å lære å bruke Django. Jeg har en uke igjen av kurset, og føler meg nå veldig trygg på dette systemet også.

Utvide

Andre intervjuspørsmål å stille arbeidsgiveren

Det er viktig å ha spørsmål klare å stille intervjueren. Siden du ikke vil gjenta det du spurte om i det første intervjuet, må du ha en ulike sett med intervjuspørsmål klar til å spørre under din andre intervju .

Her er noen eksempler på spørsmål å stille arbeidsgiveren under et andre jobbintervju.

 • 'Hva er en ting du liker med bedriftskulturen her?'
 • 'Hvordan tror du en ansatt i denne avdelingen best kan påvirke selskapet?'
 • 'Hvordan måler du jobbprestasjoner i denne rollen (avdelingen)?'

Tips for å klare intervjuet

Bare fordi du har blitt invitert til et andre intervju betyr ikke det at du vil få et jobbtilbud . I dette konkurranseutsatte arbeidsmarkedet gjennomfører de fleste arbeidsgivere andre intervjuer og noen ganger til og med tredje og fjerde intervju .

Vær forberedt på at intervjueren enten husker alt du sa i det forrige intervjuet, eller trenger en og annen oppfriskning om detaljene dine. Ikke ta det personlig hvis han eller hun ser ut til å tegne et blankt øyeblikk; intervjuprosessen er lang og involvert for ansettelsesledere så vel som søkere. Selv de mest omhyggelige notattakerne kan miste en detalj eller to.

Viktigst av alt, ikke anta at fordi du har kommet så langt, er det en fullført avtale. Forbered deg nøye på hvert eneste intervju for å forbedre mulighetene dine for å gjøre intervjuet om til en jobbtilbud .

Viktige takeaways

BYGG DITT MOMENTUM: Se gjennom informasjonen du lærte under ditt første intervju for å forutsi viktige samtalepunkter for det andre intervjuet. Intervjuernes vekt vil sannsynligvis endres under dette andre rundemøtet for å fokusere sterkere på organisasjonens behov og hvordan du kan være den beste personen for jobben. Jo mer du vet om selskapet, jo bedre forberedt vil du være til å understreke hva du kan tilby.

ØV PITCH: Fordi du kan bli introdusert for andre beslutningstakere eller teammedlemmer under dette intervjuet, vær klar til å kort (men overbevisende) skissere dine kvalifikasjoner for dem, akkurat som du gjorde for de opprinnelige intervjuerne.

TA MED DINE EGNE SPØRSMÅL: Skriv ned et nytt, originalt sett med spørsmål å stille intervjukomiteen, basert på det du har lært gjennom intervjuprosessen. Disse spørsmålene bør utformes for å demonstrere din vedvarende entusiasme for arbeidsgiveren og din begeistring for muligheten for å jobbe for dem.