Jobbintervjuer

Andre intervjuspørsmål å stille arbeidsgiveren

Arbeidsintervjumøte

••• ONOKY - Eric Audras / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Telefonen din ringer eller du får en e-post som forteller deg at du har blitt valgt til en andre intervju . Gratulerer! Du har kommet deg over et stort hinder. Men å komme seg gjennom første runde av intervju spørsmål betyr også sannsynligvis at du allerede har brukt opp listen over intervjuspørsmål å stille arbeidsgiveren .

Tips for å stille spørsmål ved andre jobbintervju

Siden du ikke vil gjenta det som allerede er spurt og besvart, er det viktig å ha et annet sett med intervjuspørsmål klar for andre intervju .

Dine henvendelser fra intervjuere under denne samtalen kan være litt mer spesifikke enn spørsmålene dine i det første intervjuet.

Dette andre intervjuet, akkurat som det første, er en toveis gate: Ettersom intervjuerne dine prøver å finne ut om du passer godt for stillingen, er målet ditt å finne ut om selskapet er riktig for din personlighet og karriere mål.

Under et andre intervju er det hensiktsmessig og rimelig å stille spørsmål om lønn, kultur og muligheter tilgjengelig for ansatte. Du kan også spørre om det daglige arbeidet og bedriftens mål.

0:35

Se nå: 4 viktige tips for å stille andre intervjuspørsmål

Andre intervjuspørsmål å stille

Her er eksempler på spørsmål du kan stille under et andre jobbintervju:

 • Hva kan jeg fortelle deg om mine kvalifikasjoner for stillingen?
 • Hva er de tre beste egenskapene du ser etter hos personen du skal ansette?
 • Hva er den mest utfordrende delen av denne jobben?
 • Hvordan vil du beskrive kulturen her?
 • Hvor mange personer er det i denne avdelingen, og hva er dens organisasjonsstruktur?
 • Hva er den største utfordringen noen vil møte i denne jobben de første seks månedene?
 • Hvis jeg skulle bli ansatt for jobben, hvordan ville du fullført denne setningen: 'Uansett hva du gjør, _________.'
 • Hvordan tror du en ansatt i denne stillingen best kan påvirke selskapet?
 • Hva slags lederstil vil du si du har?
 • Hva liker du best med å jobbe for bedriften?
 • Kan jeg gi deg flere referanser?
 • Hva er neste steg i ansettelsesprosessen?
 • Når kan jeg forvente ansettelsesbeslutningen din?
 • Hvis jeg skulle bli tilbudt jobben, når vil du at jeg skal begynne?

Hvordan oppnå et annet intervju

Å ha et nytt intervju er et sikkert tegn på at selskapet har seriøs interesse for deg som kandidat. Men du har ikke jobben ennå! Her er tips som vil hjelpe deg å prestere godt under et andre intervju .

Forbered deg på intervjuet

Vær klar med en liste med spørsmål (som de ovenfor) du kan stille intervjuerne. Du vil også være klar til å svare på noen av de vanlige spørsmål stilt under andre intervjuer .

Når du får anropet eller e-posten for å planlegge ditt andre intervju, spør om hvem som skal intervjue deg. Slå deretter opp intervjuere på LinkedIn eller selskapets nettsted: Å vite litt om bakgrunnen deres kan hjelpe deg med brainstorming på spesifikke spørsmål du kan stille dem.

Under intervjuet

Vær konsekvent i svarene dine: Det er mulig du kommer til å snakke med flere nye personer under ditt andre intervju. Selv om du ønsker å formulere svarene dine subtilt for å appellere til publikummet ditt, sørg alltid for å være konsekvent når det gjelder jobbhistorie, erfaring og talenter. Etter intervjuet vil alle intervjuerne dine møtes for å sammenligne notater, slik at du ikke vil fremstå som inkonsekvent. Vurder å stille alle intervjuerne dine lignende spørsmål også, og sammenlign svarene deres. Det kan hjelpe deg med å få et fullstendig bilde av selskapet.

Selg deg selv: I det første intervjuet viste du at du var dyktig og passet til stillingen. I dette andre intervjuet ønsker du å gå utover og vise at du er den best mulige kandidaten for stillingen. Siden du har lært mye fra det første intervjuet om ansvaret du vil håndtere i stillingen, og selskapets generelle behov, bruk denne informasjonen til å forberede deg. Du vil gjerne ha eksempler og historier klar som viser dine evner.

Undersøk selskapet og vær forberedt på å stille og svare på bedriftsspesifikke intervjuspørsmål: I et andre intervju er det viktigere enn noen gang å vise at du er kunnskapsrik om organisasjonen. Lær alt du kan om selskapet og forbered noen spørsmål som er direkte knyttet til jobben du skal intervjue for.

For å finne informasjon, se 'Om'-siden(e) på selskapets nettsted og pressemeldinger utstedt av selskapet. Du kan også søke etter selskapets navn på nettet og sette opp et Google Alert for å få den nyeste informasjonen og nyhetene.

For eksempel, hvis selskapets utvidelsesplaner er i nyhetene, kan du spørre om utvidelsen vil påvirke din rolle i selskapet hvis du ble ansatt. Hvis selskapet lanserer et nytt produkt eller en tjeneste, spør om den nye utgivelsen vil ha noen innvirkning på stillingen din hvis du skulle bli ansatt.

Når du stiller slike spørsmål, viser du at du har gjort leksene dine og at du er engasjert i det som skjer i organisasjonen.

Følg opp etter intervjuet

Husk også at du bør sende en takkebrev etter det andre intervjuet ditt, akkurat som du gjorde etter det første.

Viktige takeaways

Lag en liste med spørsmål. Du bør ha en liste med spørsmål du kan stille intervjueren under det andre intervjuet.

Gå inn i detaljer med disse spørsmålene. Det er hensiktsmessig å stille mer spesifikke spørsmål i denne fasen, inkludert å spørre om arbeidskultur, store bedriftsprosjekter på gang og muligheter for ansatte.

Ta intervjuet på alvor. Det er et godt tegn at du ble bedt om å delta på et intervju i andre runde. For å gjøre et best mulig inntrykk, forbered deg på forhånd og send en takkemelding etterpå.