Brev Og E-Poster

Andre intervju takkemerke eksempler og tips

Ung kvinne ler under et andre intervju.

•••

Cavan Images / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Etter andre intervjurunde for en ny jobb, må du sende et takkebrev til intervjueren din, selv om samme person intervjuet deg første gang. Noen ganger kan et nytt takkebrev være vanskelig å skrive – tross alt, har du ikke allerede sagt alt du hadde å si i det første brevet ditt? I stedet for å se det som en ting til, prøv å tenke på ditt takkebrev som en mulighet.

Hva kan du forvente fra et andre intervju

Når du er invitert tilbake for en andre intervju , er du sannsynligvis en av de beste kandidatene til jobben. Vanligvis blir bare noen få utvalgte kandidater kalt inn til den andre runden med møter, og intervjuet vil gjenspeile det høyere forventningsnivået.

Sørg for å forberede deg og kle deg riktig, da dette er din sjanse til å vinne jobben.

Under ditt andre intervju vil du diskutere ting mer i dybden enn i det første intervjuet. Du kan møte andre medlemmer av teamet, eller snakke i mer tekniske termer om hva stillingen innebærer.

Ved et andrerundeintervju er bedrifter vanligvis nær en avgjørelse og veier muligens bare to potensielle kandidater. Ditt andre intervju er en mulighet til å sikre deg et jobbtilbud.

Hvordan følge opp etter intervjuet

Etter det andre intervjuet er det lurt å sende en andre takkemelding eller e-postmelding. Faktisk er det spesielt viktig etter et andre intervju å ta deg tid til å skrive en personlig melding til personene som intervjuet deg – selv om du allerede har intervjuet dem og takket dem for det første intervjuet. Mange arbeidsgivere forventer at du svarer raskt.

Ditt andre takkebrev for intervju gir deg en ny mulighet til å gjenta interessen din for stillingen, referere til dine mest relevante kvalifikasjoner og takke intervjueren for at du tok deg tid til å snakke med deg. Du kan legge til litt dybde til din andre takk ved å referere til ny informasjon eller kontakter du fikk under oppfølgingsintervjuet.

Hvem du bør takke

Hvis det var mer enn én intervjuer, bør du takke hver intervjuer separat. Hver og en får sitt eget håndskrevne notat eller e-postmelding; ikke cc alle intervjuerne i et enkelt takkebrev på e-post.

Det er viktig å gjøre det beste inntrykket på alle du møtte eller snakket med under den andre intervjuprosessen.

Hvordan adressere meldingen din

Ved et andrerundeintervju er du kanskje på mer kjente vilkår med intervjueren. Hvis det er tilfelle, kan du være litt mindre formell i notatet ditt - du kan for eksempel henvende deg til intervjueren med fornavnet.

Selvfølgelig, din takkebrev skal fortsatt skrives som ordentlig forretningskorrespondanse , og nøye sjekket for grammatikk og skrivefeil.

Når du skal sende e-post eller notat

Ditt andre intervjunotat, enten det er håndskrevet eller sendt på e-post, skal sendes senest 24 timer etter intervjuet.

Hva du skal inkludere i meldingen eller notatet

Nevn hvorfor du er den beste kandidaten for jobben

Når du skriver et annet takkebrev for intervju, er det viktig å spesifikt oppgi hvorfor du er den beste kandidaten for jobben. Siden du kom til det andre intervjuet, er innsatsen høy, og du blir definitivt sammenlignet med andre høyt rangerte kandidater til stillingen.

Dette andre takkebrevet må tjene som en sterk egenmarkedsføringserklæring. Det kan være noe du har glemt å nevne under intervjuet – så dette er en mulighet til å ta det opp.

Gjenta interessen din for stillingen

Et annet takkebrev er også en sjanse for deg til entusiastisk å gjenta din interesse for stillingen og i selskapet. Husk å nevne noe unikt og spesifikt som du og intervjueren din diskuterte organisasjonen, bedriftskulturen deres eller oppdraget deres, siden de sannsynligvis har intervjuet flere personer. Dette vil hjelpe dem med å slenge i minnet om intervjuet ditt og tillate deg å skille deg ut fra konkurrentene dine.

Du bør bruke takkebrevet til å overbevisende forsterke måtene dine ferdigheter og erfaring passer godt til stillingen du intervjuet for. Takkebrevet ditt bør også gjenspeile forskjellene i tone mellom intervjuene.

Dette er en siste sjanse til å argumentere for å velge deg til rollen.

Tilby å gi mer informasjon

Du kan også spørre i takkebrevet ditt hvis du ikke allerede har gjort det under ditt personlige intervju om intervjueren trenger ytterligere detaljer fra deg, og om tidslinjen for en ansettelsesbeslutning. Prøv å ikke gjenta den første tonen for tett. Hvis du har flere poeng å gjøre, bør du gjøre det, men det er greit å holde notatet kort og saklig hvis du ikke har mye å si.

Be om en statusoppdatering

Gjenta til slutt takk for det andre intervjuet og be om at intervjukomiteen holder deg oppdatert om statusen for deres kandidatsøk.

Eksempler på takkebrev for et andre intervju

Dette er et takke-eksempel for et andre intervju. Last ned den andre takkemalen for intervjuet (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av en takkemelding for et andre intervju

@ Balansen 2020

Last ned Word-malen

Eksempler på takkebrev for et andre intervju

Her er noen eksempler på takkebrev å sende etter et andre intervju.

Eksempel #1 - takkebrev (tekstversjon)

Barry-søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
barry.applicant@email.com

1. september 2018

Jim Lee
visepresident for markedsføring
Acme markedsføring
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære Mr. Lee:

Takk for at du tok deg tid til å intervjue meg for andre gang. Jeg setter pris på din fortsatte interesse for mitt kandidatur til stillingen som markedsdirektør.

Som vi diskuterte, ville mitt sterke kompetansesett og min erfaring med ABC Company i en veldig lignende rolle gjøre meg i stand til å påta meg et sterkt lederskap, og umiddelbart gi veiledning og ekspertise for å forbedre avdelingens ytelse eksponentielt.

Jeg var interessert i å lære mer om din visjon for avdelingens vekst under diskusjonen vår, og jeg er glad for å ha muligheten til å introdusere metoder for raskt å nå disse målene.

Takk igjen for din omtanke; Jeg ser frem til å høre fra deg.

Med vennlig hilsen,

Barry-søker

Utvide

Eksempel nr. 2 - Andre intervju Takk E-postmelding

Emne: Takk skal du ha

Kjære Brittney,

Det var flott å møte deg om massørstillingen ved ABC Wellness Center. Under mitt første intervju med Lindsay fikk jeg et fantastisk innblikk i måten du integrerer total velvære i programmet ditt.

Jeg var glad for å ha muligheten til å dele med deg noen av måtene jeg tror min spesialisering ville passe inn med din tilnærming.

Takk for at du vurderte meg for stillingen. Jeg ser frem til å høre fra deg i løpet av de neste dagene.

Hilsen,

Alexa Smith
alexasmith123@email.com
123-444-5555 celle

Utvide