Karriereråd

Selvstendig næringsdrivende overlevelsesguide: Hva du skal gjøre når arbeidet tørker opp

arbeid-tørker opp

••• Thomas Barwick/Stone/Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du er selvstendig næringsdrivende påtar du deg et ekstra ansvar på de fleste områder av livet ditt. Ingen gir deg helseforsikring. Du har ikke en enkel pensjonsordning å registrere deg for. Og du har ikke arbeidsledighet å falle tilbake på.

Men noe av det vanskeligste som selvstendig næringsdrivende bekymrer seg for, er å holde en jevn strøm av arbeid, selv i en økonomisk nedgang.

Enten du eier og driver din egen virksomhet, eller jobber som en uavhengig kontraktør eller frilanser, kan du være bekymret for å holde deg opptatt – og få betalt – i vanskelige økonomiske tider. Selv når økonomien er god, kan du bekymre deg for å få endene til å møtes hvis virksomheten ikke fortsetter å vokse.

Her er hva du skal gjøre når du er selvstendig næringsdrivende og arbeidet tørker ut.

Opprett et nødfond

Et beredskapsfond er enda viktigere når du er selvstendig næringsdrivende fordi du ikke kvalifiserer for arbeidsledighetstrygd dersom arbeidet ditt skulle tørke helt ut.

Hvis du er selvstendig næringsdrivende, bør du ha et nødfond opprettet for å dekke dine forretningsmessige og personlige forpliktelser i minst seks måneder.

Disse kostnadene inkluderer alle utgiftene som holder virksomheten i gang fra dag til dag, fra lønn til leie til produksjonskostnader. Husk imidlertid at seks måneder bare er et utgangspunkt. Hvis du er den eneste forsørgeren i familien din eller du er singel, planlegg et år med personlige utgifter til nødfondet ditt.

Finn flere inntektsstrømmer

Diversifiser inntektsstrømmene dine. Hvis du er en uavhengig kontraktør eller frilanser, bør du jobbe for flere kunder, slik at hvis en kilde tørker ut du har andre å falle tilbake på .

Hvis du driver en servicebedrift, se etter måter å utvide kundebasen din ved å tilby flere tjenester eller utvide produktlinjen din. Når du er avhengig av bare én virksomhet eller et selskap for det meste av virksomheten din, setter du deg selv i en prekær posisjon fordi du stoler for sterkt på at virksomheten skal lykkes for at du skal lykkes.

Nøkkelen til å holde seg solvent som frilanser, uavhengig kontraktør eller eier av småbedrifter er å ha mer enn én inntektsstrøm. På den måten hvis en tørker opp, har du andre å falle tilbake på.

Gjør nettverk til en prioritet

Fortsett med nettverk, selv når du driver din egen bedrift eller freelancer vellykket. Å holde seg på god fot med tidligere kunder, sjefer og kolleger vil holde nettverkssirkelen din åpen. Dette kan gi deg forretningshenvisninger, men det kan også gjøre det lettere å finne en jobb hvis du trenger å gå tilbake til å jobbe for noen andre.

Hvis du jobber som konsulent, kan noen selskaper prøve å rekruttere deg etter at du har jobbet med dem. Prøv å forlate enhver bedrift du kommer i kontakt med på gode vilkår, fordi de kan bli en fremtidig arbeidsgiver.

Etabler en klar forretningsplan

Lag en forretningsplan som inkluderer en exit-strategi og en klar tidslinje for når du bør bruke den. Når du først begynner å planlegge virksomheten din, bør du ha en backup-plan og en måte å legge ned virksomheten på uten å forårsake unødige økonomiske vanskeligheter for deg selv.

En måte å gjøre dette på er å unngå bedriftsgjeld og holde deg oppdatert på skatter og kontoer med leverandørene dine. hvis du opplever at du sliter med å holde deg solvent, kan det være på tide å gå unna, før du pådrar deg store mengder gjeld.

Hvis du kommer på etterskudd med bedriftsskatter og betalinger til leverandører, kan det være på tide å gå unna. Du ønsker ikke å sette deg selv i en situasjon hvor du pådrar deg en stor mengde forretningsrelatert gjeld.

Sett opp god faktureringspraksis

Sørg for at du har en effektiv fakturerings- og inkassometode for virksomheten din. Frilansere får ofte problemer med å kreve inn betaling for arbeidet sitt. Det er fordi de har liten regress hvis en klient ikke betaler dem; rettslige skritt er ofte kostbare og tidkrevende.

Hvis du tilbyr lavere gebyrer for forhåndsbetalinger, kan du forhindre mye av bryet du ellers ville brukt på å spore ned betalinger. I utgangspunktet tilbyr du dine grunnleggende tjenester til den prisen du ønsker å motta til folk som betaler på forhånd, og legger forsinkelsesgebyrene inn i gebyrene for folk som ønsker å betale 30 eller 60 dager ut. Mange selskaper reagerer godt og betaler i tide for å spare penger.

Vit når det er på tide å slutte

Vær ærlig med deg selv om hvordan bedriften gjør det. Hvis du har markedsført så mye du kan og utforsket alle andre veier, bør du innrømme at du må endre retning før du kommer i en dårlig økonomisk situasjon.

Å bruke kredittkortene dine til å dekke de månedlige utgiftene dine er et viktig tegn på at din nåværende økonomiske situasjon ikke fungerer.

Hvis du har et nødfond på plass og en god markedsføringsplan, bør du kunne komme deg gjennom vanskelige økonomiske tider selv når du er selvstendig næringsdrivende. Vær kreativ og kom opp med nye tjenester å tilby og bytt måldemografi for å holde deg i virksomhet.

Husk å ta leksjonene du har lært fra en tregere økonomi og bruke dem på forretningsplanleggingen din i fremtiden. Når økonomien kommer seg, sørg for å praktisere disse økonomiske vanene for å få mest mulig ut av det.

Artikkelkilder

  1. IRS. ' Uavhengig entreprenør (selvstendig næringsdrivende) eller ansatt? ' Åpnet 29. januar 2020.