Karriere Planlegging

Bør jeg gå på høyskole?

6 grunner til å ta en grad og 3 grunner til å ikke

Universitetsstudent studerer på biblioteket

••• ML Harris / Getty Images

En av de mest betydningsfulle og utfordrende avgjørelsene du noen gang vil ta er om du skal gå på college eller ikke. Det er dyrt og tidkrevende å ta en grad. Selv om høyere utdanning er det riktige valget for noen mennesker, er det ikke for alle.

Statistikk viser at inntektene er høyere for de med en bachelorgrad, men det finnes også utmerkede, godt betalte karrieremuligheter som bare krever en videregående vitnemål (pluss litt ekstra opplæring). Før du tar en avgjørelse, finn ut hva planene dine er for å bruke en grad hvis du får en og hva de er hvis du ikke gjør det.

Vurder fordeler og ulemper ved å gå på college. Her er seks overbevisende grunner til å ta en grad og tre like gyldige grunner til at college kanskje ikke er riktig for deg, i hvert fall ikke ennå.

6 grunner til å gå på college

  1. Yrket du ønsker å forfølge krever en grad: Etter å ha gjort en grundig selvvurdering hvor du vil lære om dine arbeidsrelaterte verdier, interesser, personlighetstype og egnethet, og deretter å utforske karrierealternativer som passer godt, du har valgt et yrke som krever en bachelorgrad for alle eller de fleste nybegynnerjobber. Uten å gå på høyskole vil det være umulig å komme inn på feltet.
  2. En grad vil hjelpe med karriereutvikling: Mange yrker krever ikke en bachelorgrad for entry-level jobber, men hvis du ønsker å avansere, trenger du en. Bestem om du vil oppnå en grad før du begynner karrieren eller etter at den er i gang.
  3. Å gå på høyskole vil gi verdifulle ferdigheter: I tillegg til å forberede deg på et bestemt yrke, kan du lære verdifulle ferdigheter som kan hjelpe deg med å lykkes i enhver karriere. Gjennom å delta i gruppeprosjekter vil du tilegne deg myke ferdigheter som verbal og skrevet kommunikasjon, mellommenneskelig, tidsstyring, kritisk tenking , og problemløsning ferdigheter. Hvis du streber etter en overordnet stilling, vil du lære deg lederegenskaper, og hvis en kreativ eller gründerkarriere er en del av planene dine, kan klasser som lærer forretningsferdigheter være tilgjengelige.
  4. En grad vil øke inntektspotensialet ditt: I følge Bureau of Labor Statistics (BLS), median ukeinntekt øke med hvert utdanningsnivå til de går litt ned med en doktorgrad. Din evne til å forbli i jobb vil også forbedres. BLS rapporterer en lavere arbeidsledighet blant nyutdannede.
  5. College gir muligheten til å begynne å bygge ditt profesjonelle nettverk: Dine relasjoner til medstudenter og høyskolefakultetet vil tillate deg å legge et grunnlag for en profesjonelt nettverk . Disse forbindelsene vil hjelpe deg med å komme i gang med karrieren din, og du vil kunne få tilgang til dem i årene som kommer etter hvert som du avanserer.
  6. Å ta en rekke klasser vil utsette deg for andre karrieremuligheter: S Siden mange skoler forventer at studenter skal ha en avrundet utdanning, må du ta klasser utenfor hovedfaget ditt. Det vil være mulighet for å lære om studieretninger du kanskje ikke har vurdert før. Siden det er lettere å forfølge en annen karriere mens du fortsatt er på skolen, kan dette være din tid til å bytte hovedfag hvis du ønsker det.

3 grunner til at college kanskje ikke er noe for deg

  1. Karrieren du ønsker å forfølge krever ikke en grad: Mange yrker krever ikke høyskoleutdanning, og å få en grad vil ikke gjøre noe for å forbedre sjansene dine for å få jobb eller avansere. Du bør få all opplæringen du trenger ved å gå på en yrkesskole eller ta lærling om nødvendig.
  2. Du er mer interessert i å feste enn å studere: Mens en god del ... um ... sosialisering foregår på college, hvis visjoner om ølbong og røde plastkopper er hovedfokuset når du tenker på college, bør du vurdere å utsette å gå. Du har kanskje ikke tenkt nok over det harde arbeidet som er forbundet med å oppnå en bachelorgrad. Vent kanskje til du er litt mer seriøs med utdannelsen din før du drar til college.
  3. Foreldrene dine synes college er viktig, men du vil egentlig ikke gå: Foreldrene dine har det beste for deg når de oppfordrer deg til å fortsette utdanningen din, men du må ønske å ta en grad. Uansett hvor mye foreldrene dine ønsker at du skal lykkes i livet, vil ikke de være de som må legge ned alt det harde arbeidet. Du bør imidlertid vurdere hva foreldrene dine forteller deg. De vet kanskje nok om deg og dine ambisjoner til å innse at college er et godt valg.