Jobbsøking

Bør du godta en jobb du egentlig ikke vil ha?

Fordeler og ulemper med å finne en jobb du ikke vil ha

Ingeniør bruker bærbar PC ved skrivebordet med robotikk

••• Heltebilder / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

I en perfekt verden trenger du aldri å møte spørsmålet om du skal ta en jobb du ikke vil ha. I den virkelige verden... vel, noen ganger kan ting bli komplisert.

Kanskje du står overfor slutten av din arbeidsledighet fordeler, og dette er det eneste jobbtilbudet på bordet. Kanskje familien din er det flytting på grunn av din ektefelles arbeid, og du trenger en jobb i all hast.

Du må nå ta en beslutning. Enten du tar jobben eller holder ut for en mer lovende mulighet, er å ta en beslutning relativt raskt en topp prioritet. Bare du vet når det er verdt det å ta en jobb du ikke er gal etter, men disse faktorene er noe å vurdere.

Ta det...
  • Nei, den er ikke perfekt, men den har flere plusser enn minuser.

  • Det er et passende springbrett til drømmejobben.

  • Det vil betale regningene når du ikke har noen annen måte å gjøre det på.

...Eller løp
  • Du vil ha mindre tid til å nettverke, intervjue og lete etter den perfekte jobben.

  • Du kan bli stemplet som en jobbhopper hvis du gjør endringer raskt etter hverandre.

  • Stillingen kan se dårlig ut og forringe CV-en din .

Når motstanden din er basert på frykt

Karriereeksperter elsker å fortelle arbeidssøkere om å lytte til magen deres. Det er et godt råd, men det er også viktig å forstå at magen din ikke alltid vil styre deg i riktig retning.

Magen din kan fortelle deg at du ikke bør ta jobben fordi den føles skummel. Rollen er en strekk for deg, eller bedriften er en oppstart og du har alltid jobbet for mer etablerte organisasjoner. Kanskje går jobben ut på å flytte til en ny by. Noen av disse kan være helt OK grunner til å ikke ta det - så lenge du ikke holder tilbake fordi du er redd for å vokse.

På et tidspunkt i karrieren din må du ta et kalkulert sprang. Sørg for at du er det veie fordeler og ulemper med rollen før du bestemmer deg for det du vil ikke hoppe akkurat nå .

Når det gode veier opp for det dårlige

Timene er lange, men arbeidsgiveren vil se fantastisk ut på CV-en din. Jobben innebærer én plikt du ikke er gal etter, men fire plikter som er midt i blinken for deg. Rollen i seg selv er ikke noe spesielt, men folkene er fantastiske, og jobben over din ser ut til å være drømmejobben din.

Det kan være verdt det å tåle noen få ting som ikke er så gode for å bygge opp CV-en din og få en lønnsslipp.

Jobben vil sette deg opp for større og bedre ting

Noen ganger må du ta en jobb du ikke er begeistret for bare for å komme til neste ting. Kanskje du hater administrativt arbeid, men den eneste veien til neste trinn på stigen er å tøffe det en stund. Eller kanskje er bedriften din drømmearbeidsgiver, og denne jobben vil få foten innenfor døren.

Se lenger enn i dag. Vil denne jobben sette deg klar til å gjøre noe du elsker neste år? Vil det sette deg på veien til en karriere som passer perfekt over tid? I så fall kan det være verdt det.

Du har ingen andre alternativer

Noen ganger trenger du bare en lønnsslipp eller fordeler . Du må ta en jobb fordi den vil tillate deg å overleve og holde lysene på en dag til.

Hvis det er din situasjon, ikke nøl.

Det blir lettere å finne noe som passer bedre når du ikke er opptatt av å holde deg flytende.

Bare pass på å ikke nevne situasjonen din underveis jobbintervju . Arbeidsgivere ønsker forståelig nok ikke å ansette folk som er mindre enn begeistret for rollen.

Gjør ditt beste arbeid

Rekruttering og ansettelse av erstattere er tidkrevende og dyrt , så arbeidsgivere ønsker logisk nok å ansette arbeidere som vil holde seg. Men baksiden er at det å ha en kompetent person om bord i noen måneder er bedre for organisasjonen enn å ha noen som ikke vet hva de gjør og ikke bryr seg om bord på et år.

Gjør den samme innsatsen som du ville gjort hvis du elsket jobben, slik at du kan føle deg bra med å ta selskapets penger. I tillegg vil du være mer sannsynlig å bygge relasjoner med dine medarbeidere, og dette kan skape et sterkt nettverk for fremtiden.

Ha sluttmålet ditt i tankene

Det er viktig å gjøre en god jobb, men det er like viktig å ikke glemme at du er der midlertidig. Ikke bli komfortabel i en ujevne jobb og glem at målet er å elske arbeidet ditt – eller i det minste å like det mye. Ta deg tid til oppdater CV-en din , nettverk, og se etter en jobb som passer bedre.

Men ikke søk jobb på jobb ! Arbeidstiden din bør være forbudt for å oppdatere LinkedIn-profilen din eller komme i kontakt med ansettelsesledere. Du kan ikke bli tatt hvis du ikke gjør noe galt.

Gå videre uten skyld

Så lenge du gir arbeidsgiveren ditt beste arbeid, har du ingenting å føle deg dårlig for når du går videre. Tross alt kan du satse på at arbeidsgiveren ville permittere deg - ja, til og med bare noen få måneder inn i din periode - hvis det er det beste for hennes virksomhet.

Gjør situasjonen sjelden

En annen bekymring du kan ha er at du kan ende opp med den rutete CV-en til en karriere jobbhopper hvis du tar en ugh jobb bare å kjøre på motorveien så snart noe bedre kommer. Ansette ledere ville heller ha ansatte med solid arbeidshistorie , men du vil øke sjansene dine for å bli der på lang sikt hvis du holder ut en jobb som ser ut til å passe bedre .