Jobbsøking

Bør du si opp jobben din for å reise?

Tips for å slutte i jobben for å reise

Kvinne som reiser og holder kamera

••• Moof / Cultura / Getty ImagesMange av oss har drømt om å ta fri fra jobben eller til og med slutte å jobbe helt for å reise verden rundt. For de fleste av oss er dette bare en fantasi. Men det er mulig å følge med og gjøre det til en realitet.

Å slutte i en jobb – spesielt en som gjør deg ulykkelig – kan gi deg et eventyr, en sjanse til å se verden og en mulighet til å vurdere hva slags karriere du virkelig ønsker.

Selvfølgelig er det en stor forandring å slutte i jobben og reise verden rundt. Finn ut hvilke hensyn du bør huske på før du tar denne avgjørelsen, samt tips om jobbsøking når du ønsker å gå tilbake til jobb.

Bør du si opp jobben din for å reise?

Før du går ut av kontoret og legger ut på veien, tenk nøye gjennom om det er riktig for deg å forlate jobben eller ikke. Her er noen spørsmål du bør huske på når du veier denne avgjørelsen:

Vil du bare ha en annen jobb?

Før du skriver a oppsigelsesbrev , vurder om du virkelig ønsker å reise langsiktig, eller om du rett og slett ønsker en annen jobb fordi du er misfornøyd eller misfornøyd i din nåværende stilling. Hvis du vil ha en annen jobb, begynn en jobb søk å finne en jobb som passer dine behov og interesser.

Kan du ta en lang ferie i stedet?

Tenk på hvor lenge du vil reise. Ville du vært fornøyd med å reise i noen uker, i stedet for noen måneder eller år? I så fall kan du kanskje ta en utvidet ferie heller enn å si opp jobben.

Sjekk med personalkontoret eller medarbeiderhåndboken for informasjon om hvor mange feriedager du får per år, og om du kan spare dem opp over et par år og deretter bruke dem til en flerukers ferie. Hvis selskapet har en overført feriepolicy, kan dette være et gjennomførbart alternativ.

Eller, det er mulig du kan finne en ny jobb og forhandle om en startdato det er flere uker eller til og med en måned i fremtiden, noe som gir deg tid til å reise.

Kan du ta sabbatsår?

I stedet for å bruke ferietid, kan du kanskje ta en ferie fra jobb i noen uker eller måneder. Dette avhenger selvfølgelig av din arbeidsgiver og bransje.

Det er mer sannsynlig at du vil kunne ta denne typen permisjoner hvis du er en verdsatt ansatt, og en med en lang ansettelsestid i selskapet.

Det vil si at det er usannsynlig at selskapet vil tillate deg å ta et sabbatsår hvis du bare har jobbet der i et par år.

Forskning viser at sabbatsår er bra for bedrifter så vel som ansatte, så det er verdt å pitche ideen til arbeidsgiveren din. Når du først har en følelse av hvor lenge du vil reise, snakk med sjefen din . Han eller hun kan være villig til å få noe til å fungere hvis du gir nok beskjed.

Har du penger til å reise på lang sikt?

Hvis du vet at du vil slutte i jobben (i stedet for å ta ferie eller sabbatsår), må du først sørge for at du har penger til å reise. Regn ut hvor mye penger du trenger, og begynn deretter å spare. Du kan vurdere å selge møblene dine, flytte inn med romkamerater eller få en andre jobb for å spare penger i denne perioden.

Har du tenkt på ditt ansvar hjemme?

Før du slutter, tenk på dine andre ansvarsområder. Har du pårørende? Eier du et hus? Har du et kjæledyr? Har du mange møbler du må oppbevare? Lag en plan for disse ansvarsoppgavene, slik at du er klar til å pakke sammen og dra.

Har du en måte å tjene penger i utlandet?

Hvis du sparer nok penger til å reise, er ikke dette et problem. Men hvis du trenger å tjene penger, se på internasjonale ansettelsesmuligheter før du drar. Hvis du ønsker en fleksibel jobb, kan du vurdere å jobbe på en gård, undervisning i utlandet , venter, bartending , eller noe annet lignende.

Du kan dra nytte av internasjonale jobbråd å finne arbeid, eller vurdere å se etter en ekstern jobb at du kan jobbe fra hvor som helst.

Har du forklart planen din til arbeidsgiveren din?

Når du har bestemt deg for å slutte i jobben for å reise, fortell sjefen din . Sørg for å gi minst to ukers varsel , men vurder å dele nyhetene tidligere for å gi selskapet god tid til å finne en ny ansatt.

Snakk med sjefen din, og send deretter en tjenestemann oppsigelsesbrev til sjefen din og menneskelige ressurser.

Har du tenkt gjennom de praktiske trinnene?

En del av spenningen ved å slutte i en jobb for å reise kan være eventyret. Men det er lurt å tenke gjennom det praktiske - hvor lenge vil du reise? Hva er budsjettet ditt? Hvor skal du først? Å tenke gjennom disse grunnleggende spørsmålene kan hjelpe deg med å lage en grov plan.

Jobbsøking etter dine reiser

Hvis du planlegger å gå tilbake på arbeidsmarkedet etter å ha reist, er det små ting du kan gjøre under reisen (spesielt mot slutten av reisen) for å lykkes.

Avhengig av hva du gjør under reisen, kan du få en rekke nyttige ferdigheter under reisen som kan være nyttige på arbeidsmarkedet. For eksempel, hvis du blir dyktig i et fremmedspråk, kan du legge dette til din gjenoppta . På samme måte, hvis du jobber under reisene dine, kan du legge til disse erfaringene (og ferdighetene du oppnår) i jobbsøknadene dine.

Før du reiser hjem, oppdater CV-en din for å inkludere disse nye ferdighetene og erfaringene. Lag en liste over arbeidsgivere du kanskje vil jobbe for. Send en brev til venner og familie forteller dem at du kommer hjem, og ber om nettverkshjelp eller andre jobbråd. Når du kommer hjem, følg opp med disse vennene og familiemedlemmene, og begynn å søke på jobber ved å bruke din nye CV.

Artikkelkilder

  1. Glassdør. ' 10 måter å lage en attraktiv PTO-policy .' Åpnet 15. januar 2020.

  2. Harvard Business Review. 'Forskning viser at organisasjoner drar nytte av når ansatte tar sabbatsår.' Åpnet 15. januar 2020.