Ledelse Og Ledelse

Bør kontoret ditt ha en Clean Desk Policy?

MessyDesk_SilviaJansen.jpg

••• Silvia Jansen/Getty

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Mens noen vil hevde at et rent, organisert skrivebord er bedre for produktivitet, sikkerhet og konvensjonalitet, hevder mange at et rotete, uorganisert skrivebord er et sterkere redskap for kreativitet.

Hvis du prøver å bestemme deg for om du vil implementere en clean desk-policy i bedriften din, avhenger svaret av virksomheten din og dine ansatte. Her er flere spørsmål som vil hjelpe deg med å lede deg i riktig retning.

Hvordan ser en Clean Desk Policy ut?

Det er mange måter å gjennomføre en clean desk policy. Du kan innføre en policy som sier at alle ansatte må ha rene skrivebord uten papirer når de går hjem om natten. Eller du kan ha en regel som forbyr personlige eiendeler og sier at ansatte må legge bort alt de ikke jobber aktivt med. Årsakene til dette kan variere, men et viktig argument for en clean desk-policy er en som tar sikte på å beskytte sensitiv eller klassifisert informasjon.

Du kan velge hva du synes er passende for bedriftens behov, men husk: Hva du gjør som organisasjon, hvordan du leverer produktet eller tjenesten, og hvem som jobber for deg, spiller en stor rolle i beslutningsprosessen.

Handler du med konfidensiell informasjon?

Naturligvis har hver virksomhet noe konfidensiell informasjon. Du vil ikke at økonomien din skal stå uten tilsyn, og du vil heller ikke at påloggingsinformasjonen skal være synlig. Du bør også alltid beholde ytelsesforbedringsplaner under lås og nøkkel.

Noen selskaper håndterer mer konfidensiell informasjon enn andre, og denne informasjonen må holdes skjult – selv fra øynene til andre ansatte eller nattrengjøringspersonalet. Clean desk-policyen din vil dekke disse dokumentene og alt annet du ikke vil at folk skal se.

Møter du kunder på kontoret ditt?

Du trenger ikke å ha den samme clean desk-policyen for hvert område på tvers av bedriften din. For eksempel, hvis du har kunder som besøker resepsjonen regelmessig, kan det hende du trenger en strengere policy for clean desk for det området. Ikke bare vil du sikre deg konfidensielt materiale, men du foretrekker kanskje også at skrivebordet ser ryddig ut når det kommer besøkende.

Arbeidsområder som er rotete med personlige ting kan gi et uprofesjonelt utseende. Så det kan hende du synes det er lettere å lage en regel som sier at ingen personlige gjenstander er tillatt på skrivebord, i motsetning til å kontrollere arbeidsplassen din gjennom dagen.

For backoffice-folk, utseende er langt mindre kritisk . Hvis de eneste som noen gang våger seg inn i finansavdelingen er nåværende ansatte, kan det være lurt å la dem beholde skrivebordet slik de vil.

Er kreativitet viktig?

En studie fra 2013 utført av psykologisk forsker Kathleen Vohs, konkluderte med at et rotete skrivebord økte kreativiteten og fremmet fantasien. Deltakerne kom med flere kreative ideer etter å ha jobbet i et rotete miljø enn de som jobbet i et rent og ryddig miljø. Andre deltakere var mer villige til å prøve nye produkter når forskere introduserte dem i et rotete miljø, mens ordnede miljøer førte til konvensjon, sunne matvalg og generelt å spille det trygt.

Det er opp- og nedturer for ansattes psyke når du velger status på kontoret ditt. Mens sunn snacks er bra for alle, vil du ikke gå glipp av kreativiteten hos de ansatte. Hvis du for eksempel ber kunstavdelingen din om å holde skrivebordene ryddige og ryddige, kan det føre til lavere kvalitet på arbeidet.

Hvordan er ansattes ytelse?

En toppansatt som ikke handler med konfidensiell informasjon (eller som har en dør som låses) vil kanskje ikke ta godt imot kravet ditt om at hun skal legge fra seg hver eneste papirlapp hver natt. Ved å la hver ansatt jobbe i et miljø som passer dem, blir du det oppmuntre deres suksess .

Hvis du har en ansatt som sliter med et rotete skrivebord, kan implementering av en policy for rent skrivebord hjelpe med ytelsen deres.

Husk, rent betyr ikke organisert og rotete betyr ikke uryddig.

En ansatt som feier alt i en skuff på slutten av dagen, vil ikke nødvendigvis være mer produktiv enn en ansatt med et rotete, men vedlikeholdt skrivebord.

Bunnlinjen

Ta en beslutning om en clean desk-policy basert på bedriftens og ansattes faktiske behov, og ikke et idealisert syn på hvordan et kontor skal se ut. Glade, produktive ansatte er det du trenger – noen ganger hjelper en policy for clean desk deg å komme dit, og noen ganger ikke.

Artikkelkilder

  1. Forening for psykologisk vitenskap. ' Ryddig skrivebord eller rotete skrivebord? Hver har sine fordeler ,' Åpnet 23. september 2019.


  2. SANS Consensus Policy Resource Community. ' Clean Desk Policy ,' Side 1–2. Åpnet 23. september 2019.