Karriereråd

Eksempler på e-postmelding på sykedagen og skrivetips

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Eksempler på e-postmelding på sykedagen og skrivetips

Bilde av Theresa Chiechi The Balance 2019/span>

Selv om uttrykket er å «sykemeldes», er e-post ofte en akseptabel måte å gjøre det på informer lederen din om at du er syk og vil ikke kunne komme på jobb. Før du trykker på 'send', bør du imidlertid sørge for at e-posten din er riktig formulert for å unngå negative konsekvenser – for deg, teamet ditt eller sjefen din. I tillegg bør du sjekke ansatthåndboken din slik at du vet når en legeerklæring er nødvendig.

Alternativer for sykemelding

Før du sender en e-post som forteller sjefen din at du er syk, må du være sikker på at det er slik du forventes å gi beskjed om at du ikke vil være på kontoret, eller på nettet hvis du jobber eksternt. Husk også å spesifisere om du vil være tilgjengelig for å jobbe.

Hos mange organisasjoner har sykedager forvandlet seg til dager med å svare på e-poster hjemmefra.

Vær tydelig i e-posten din om du er for syk til å svare på e-post eller planlegger å sjekke inn med jevne mellomrom.

Gi også beskjed til lederen din om du er tilgjengelig for å svare på spørsmål som måtte oppstå under ditt fravær.

Hvis du er for syk eller smittsom til å jobbe, men føler at det er oppgaver du likevel kan gjøre hjemme, kan du sikkert spørre overordnet om fjernarbeid for dagen er et alternativ. Det kan unngå at du må ta betalt eller ubetalt sykedag . Det verste lederen din kan si er nei (kanskje bare fordi han foretrekker at du bruker dagen til å komme deg fullt ut, slik at du kan komme tilbake på jobb så snart som mulig).

Selv om det kan være fristende å holde seg oppdatert på e-poster selv på en sykedag, husk at noen ganger er hvile nødvendig for å komme seg. Og å jobbe mens du er dårlig kan føre til slurvete feil. Så hvis du trenger å koble fra e-post og unngå alt arbeid, gjør det.

Eksempel på e-postmeldinger om sykedager

Bruk denne eksempelmeldingen på sykedagen når du skal ta en sykedag og hvis e-post – i motsetning til en telefonsamtale eller tekstmelding – er en akseptabel måte å varsle overordnet på.

Emne: Ditt navn - Sykedag

Kjære veiledernavn:

Jeg kan ikke møte på jobb i dag på grunn av personlig sykdom. Jeg skal bruke en av mine sykedager til å dekke dette fraværet fra jobben.

Gi meg beskjed hvis jeg kan gi mer informasjon. Jeg sjekker e-posten min i løpet av dagen.

Vennlig hilsen,

Navnet ditt

Utvide

Emne: Michael Doring Fravær

Kjære fru Kelly,

Vennligst godta denne skriftlige melding om mitt fravær 27. august 2020. Jeg kunne ikke komme på jobb på grunn av sykdom.

Hvis du trenger ytterligere informasjon, vennligst gi meg beskjed.

Vennlig hilsen,

Michael Doring

Utvide

Hva du skal inkludere i e-posten din

Gi veilederen din viktig informasjon om hvorfor du ikke vil være med, men ikke del for mange detaljer om sykdommens eksakte natur. Ingen ønsker å forestille seg detaljene! Her er noen detaljer du kanskje vil inkludere i notatet:

Om du skal sjekke e-posten din eller ikke . Du kan også oppgi telefonnummeret ditt i tilfelle noe haster.

Hvis du tar permisjon med lønn . Nevn om du planlegger å ta en betalt eller ubetalt sykedag.

Forklar hva du vil gå glipp av. Hvis du er midt i et prosjekt eller kommer til å gå glipp av et viktig møte, kan det være lurt å dele denne informasjonen. Du kan si noe som «Marisa bør være oppdatert hvis det er spørsmål om Richardson-forslaget» eller «Jeg vil gjøre mitt beste for å kalle inn til teammøtet kl. 12.00» eller «Jeg vil også være sende e-post til Tanisha slik at hun kan dekke mine sosiale medier-ansvar.'

Når du skal sende e-post

Vær høflig mot din overordnede, medarbeidere og – hvis aktuelt – kundene dine. Så snart du vet, varsle dem om at du vil være syk. Du kan sende e-posten midt på natten eller først om morgenen når alarmen går, og du innser at du ikke kommer til å klare deg opp av sengen.

Du vil definitivt unngå å sende e-posten din på det tidspunktet du skulle ankomme på jobb – eller enda verre, etter starttidspunktet. Det kan få det til å virke som om du sov gjennom alarmen din, og det kan gjøre at kollegaer strever med å dekke arbeidet ditt i løpet av tiden det tar overordnet din å finne en erstatning for deg.

Du kan også sende en e-post til teamet ditt og informere dem om at du blir syk. ved å holde alle oppdatert vil hjelpe dem å tilpasse seg fraværet ditt så jevnt og raskt som mulig.

Sett opp en fraværsmelding

Plasser et fraværsvar på jobb-e-post- og/eller telefonkontoen din. I den kan du la folk som prøver å kontakte deg vite at du ikke vil svare på e-post den dagen.

Det er også en god idé å henvise dem til noen andre som kan hjelpe med presserende spørsmål og bekymringer under fraværet ditt. Avbryt eller flytt også møter du ikke kan gjennomføre.

Viktige takeaways

Varsle din overordnede om en sykedag ved hjelp av e-post. I meldingen din nevner du om du skal sjekke e-post eller være helt offline.

Ikke del for mange detaljer. Du kan ganske enkelt si 'Jeg tar en sykedag' eller 'Jeg føler meg dårlig i været.' Det er ikke nødvendig å dele detaljer om sykdommens natur.

Tidspunkt e-posten din på riktig måte. Sørg for at den kommer før starttidspunktet.

Ha backup på plass. Hvis du jobber med presserende prosjekter eller vil motta e-poster som krever et øyeblikkelig svar, sørg for at en annen ansatt dekker arbeidet ditt under sykedagen din.