Finne En Jobb

Signerer at jobben du søker på vil bli et mareritt

Hektisk arbeidsplass

••• Yuri_Arcurs / Getty Images

Det er ingen garanti under intervjuet og søknadsprosessen at du får en jobb som oppfyller alle dine behov, fra lønnskrav for å oppfylle det daglige ansvaret. Men det er et stort gap mellom en jobb som ikke er helt perfekt og en som er et fullstendig mareritt . Ingen vil ha en marerittjobb.

En virkelig forferdelig jobb er mer enn bare en dårlig passform – Det taper selvtillit og energi, og etterlater deg panisk etter en utgangsplan. Med noen jobber kan det være et spørsmål om personlighet og ferdigheter. Hvis du for eksempel er en introvert, og jobben krever å delta på nattlige sosiale arrangementer for å drive salg, vil du kanskje aldri føle deg komfortabel, vellykket eller lykkelig.

Andre ganger kan en dårlig jobb være et spørsmål om en negativ, underbudsleder, et selskap i økonomiske problemer eller mange andre faktorer.

6 tegn på at en jobb vil være et mareritt

Hvis du er heldig, vil du aldri ha en rolle som denne i løpet av karrieren. For å øke lykken din, hold øye med disse ledetrådene i løpet av intervjuprosess at du kan være på vei til en marerittjobb.

1. Intervjuprosessen er dypt uorganisert

Hvis du må intervjue flere ledere, er det forståelig hvis møter noen ganger trenger å bli flyttet. Likevel, hvis hver intervju planlegges på nytt, eller hvis folk konsekvent er forsinket eller uforberedt når de møter deg, er det et dårlig tegn.

Legg merke til om e-postsvar alltid er trege eller om folk er frekke i kommunikasjonen.

Bare tenk: Hvis bedriften er så uorganisert under intervjuprosessen når de prøver å gjøre et godt inntrykk, hvordan vil det være når du er ansatt i bedriften?

2. Du hører klager og folk ser ulykkelige ut

Det er lurt å sjekk på Glassdoor for ansattes vurderinger under intervjuprosessen. Hvis det er et tema for tilbakemeldingen om selskapet, bør du vurdere å spørre intervjueren din om selskapet er klar over problemet, og om de tar opp det.

Selvfølgelig er det lett for nettanmeldelser – spesielt semi-anonyme – å være negative. Så i tillegg til å se etter online-inntrykk, lytt under intervjuet til hva folk sier om selskapet. Spør potensielle jevnaldrende: 'Hvordan er bedriftskulturen her?' Hold et øre for klager (spesielt de du hører om og om igjen).

Se deg også rundt på kontoret på vei inn i intervjuet for å få en følelse av stemningen. Er det noen som gråter i et hjørne? Kan du overhøre en samtale, fordi noens stemme er hevet? Virker skiltene på badet merkelig anklagende eller sinte? Kanskje folk bare har en dårlig dag, men dette kan også være en anelse om at moralen er lav og ansatte er misfornøyde.

3. Intervjuere gir et veldig hardt salg

Det er smigrende å være ønsket. Men det er en stor forskjell mellom en intervjuer som sier: 'Du ser ut til å passe' og tilby deg jobben. Vær skeptisk til jobbtilbud på stedet: Med mindre bedriften er veldig liten, er det rart at det ikke er en slags intern samtale som finner sted før et jobbtilbud. Dette kan være et tegn på at selskapet er litt for desperat og trengende (eller det kan være at de vet at hvis de gir deg tid til å undersøke selskapet, vil du ikke dukke opp noe godt).

En annen ting å se etter? En leder som rett og slett ikke virker forenlig med arbeidsstilen din. Hvis intervjueren din er nedsettende om andre ansatte, for eksempel, og du vet at du reagerer best på gjennomtenkt kritikk og samarbeidende teamatmosfære, kan du slite med å få kontakt eller danne et positivt arbeidsforhold.

4. Forhandlingsprosessen føles som om den skjer med en fiende

Alle vil ha en avtale, men hvis et selskap tilbyr lønn under markedet uten grunn, er det et dårlig tegn. Hvorfor spille så overdreven hardball? Vil du noen gang få en høyning, eller vil selskapet alltid være gjerrig? Selv om det er naturlig for kandidater å søke høyest mulig lønn og goder, og at arbeidsgivere tilbyr lavest mulig beløp, bør beløpet arbeidsgiver tilbyr fortsatt være rimelig. Og, ideelt sett, gjennom hele jobbforhandlinger , bør du føle deg på samme side som en potensiell arbeidsgiver, og som om du jobber for å oppnå en løsning som fungerer for dere begge.

5. Du kan bare ikke finne ut hva du vil være ansvarlig for

En intervjuer forteller deg at du må administrere fire ansatte. En annen sier at du ikke vil ha noe ledelsesansvar. Hvilken er det?

Hvis det er uklart hva du skal gjøre i rollen, eller hvis du ikke kan få et konsekvent svar fra intervjuere, fortsett å spørre til du finner et solid svar.

Og hvis du fortsatt ikke kan si det, vurder å trekke ditt kandidatur. Selv for en ny bedrift eller nystartet bedrift bør det være en viss klarhet rundt ansvarsforholdene. Ellers, hvordan kan du – eller lederen din – vite om du presterer bra?

Bunnlinjen: stillingsbeskrivelsen for stillingen bør være tydelig, og måten folk beskriver rollen på bør speile den. Intervjuerne dine bør også kunne dele detaljer om fordeler og fordeler, og karriereutvikling i selskapet.

6. Høy omsetning

Det er naturlig for folk å flytte inn og ut av bedrifter. I disse dager er det få som bor lenge nok i et enkelt selskap til å få en gullklokke ved pensjonering. Men noen ganger vil et selskap ha en nesten-eksodus. Det kan ikke være noe – eller det kan indikere dårlig ledelse, et selskap uten lønnsom fremtid eller en rekke problemer.

En måte å få innsikt på kan være å spørre om din forgjenger. Det er alle slags grunner til at personen i rollen kan ha forlatt, men intervjuerens svar kan være avslørende.