Militære Grener

Sølvstjernen for tapperhet i militæret

Sølvstjernemedalje

••• lauradyoung/Getty Images

Sølvstjernen er den tredje høyeste tildele for tapperhet i kamp gitt av USAs militær . Silver Star hedrer servicepersonell som viser eksepsjonell tapperhet mens de er engasjert i militære kampoperasjoner mot en fiendtlig styrke.

Personell kan også bli hedret for sin tjeneste med vennlige utenlandske tropper i kampsituasjoner, selv om den motsatte styrken er en som USA ikke er engasjert i militær konflikt med. Den kan også tildeles posthumt.

Heltehandlinger som tjener en sølvstjerne, selv om de ikke stiger til nivået til et Distinguished Service Cross eller en Medal of Honor, må ha blitt utført med markert utmerkelse, ifølge Pentagon.

Historie

Sølvstjernen ble først tildelt i 1932 for å erstatte Citation Star, som hadde blitt festet på båndet til en tjenestemedalje og gitt for tapperhet fra den spansk-amerikanske krigen til første verdenskrig. Det amerikanske militæret tillot deretter veteraner fra første verdenskrig å søke om å få Citation Star konvertert til Silver Star.

Til tross for navnet er medaljen stort sett gull. Gullstråler kommer fra en liten sølvstjerne, omkranset av en gyllen laurbærkrans og deretter en større gullstjerne. Anhenget henger fra et bånd stripet i rødt, hvitt og blått. En inskripsjon på baksiden lyder 'For tapperhet i aksjon.'

Mottakere

Du har kanskje hørt om noen av militærmedlemmene som har mottatt Sølvstjernen, men ikke alle er kjente navn. Kjente mottakere inkluderer oberstløytnant Oliver North, general George S. Patton og general Douglas MacArthur, og senatorene John Kerry og John McCain.

Hærens veteran Kerry fikk sin Silver Star i Vietnam i 1969 for å ha reddet en Army Green Beret som hadde blitt slått inn i Mekong-elven da en eksplosjon rystet Swift-båten deres. Kerry dro soldaten ombord med en skadet arm.

Sjøforsvarsveteranen McCain mottok sin Silver Star og andre utmerkelser for sine heroiske handlinger i Vietnam også. Etter at flyet hans ble skutt ned over Hanoi, ble McCain tatt til fange og torturert av fiendtlige soldater.

McCain avviste fangstmennenes tilbud om tidlig løslatelse fordi han ønsket at andre tropper som hadde blitt holdt lenger enn han måtte løslates først. Han motsto også fiendens forsøk på å tvinge en 'tilståelse' som skulle brukes til propagandaformål.

Kvinner

På grunn av langvarige militære restriksjoner på kvinner i kamp, ​​har ikke så mange kvinner blitt tildelt Silver Star. De første kvinnene som mottok æren var en trio av sykepleiere, Jane Rignel, Linnie Leckrone og Irene Robar, som pleide og hjalp til med å evakuere amerikanske tropper fra et sykehus i Frankrike under verdenskrig

I 2005 ble Leigh Ann Hester den første kvinnen siden andre verdenskrig som vant medaljen, for sine modige handlinger for å beskytte enheten hennes fra et bakholdsangrep i Irak. Selv om Pentagon-regler begrenset kvinner fra kamp på den tiden, var Hester den første kvinnen som mottok medaljen for kamphandlinger.

Mottar Sølvstjernen

Med mindre den blir gitt posthumt, tildeles Sølvstjernen til en mottaker personlig, og vanligvis med en seremoni. En kommandant-i-teater med minst rangering av tre stjerner generell må anerkjenne mottakeren for tapperhet.