Å Være Musiker

Enkle trinn for å få en musikkopptreden

Lær hvordan du bygger opp følgerne dine

band som spiller på scenen med fans som jubler

••• PeopleImages/E+/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

En av de beste måtene å bygge en fanbase for bandet ditt på er å spille live så ofte du kan. Noen ganger befinner band seg imidlertid mellom et steinhardt sted: For å få en spillejobb trenger du et publikum, men for å få et publikum trenger du en spillejobb.

Å heve seg over paradokset og få bandet ditt foran en folkemengde krever nøye planlegging. Å lande et enkelt show er en viktig start som du kan bygge videre på book bandet ditt en hel tur. Å gjøre dette krever at du vet hvordan du skal markedsføre bandet ditt og hvordan du gjør forretninger med potensielle spillesteder. Det er seks trinn du bør huske på.

1. Tenk lokalt

Det beste stedet å begynne å lete etter spillejobber er i din egen bakgård. Bli kjent med musikkscenen i ditt område. Hvilke spillesteder og promotører er villige til å gi kommende band en sjanse? Hvilke band i ditt område spiller ofte live og kan trenge en støtte? Hvilke arenaer i ditt område har turnerende band hvem kan trenge en lokal åpningsakt?

Hold lokale radiostasjoner, musikkpodcaster og underholdningsforfattere på lokale aviser og nettsteder informert om aktivitetene dine, og inviter dem alltid til spillejobber du bestiller.

For å få en spillejobb kan alle disse faktorene og flere spille inn. Nærmer seg riktige arenaer vil åpne dører for deg, og det er styrke i antall, så samarbeid med de andre bandene i området kan øke mulighetene for alle. I tillegg kan du dele utstyr.

2. Kampanjepakken

Ha en standard pakke klar til å hjelpe med å introdusere deg selv for arenaer og promotører. Omtrent som pakken du bruker når du sender en demo til en etikett, bør denne kampanjepakken være kort og godt. Ta med en kort demo CD, en kort biografi eller ett ark for å introdusere bandet, og noen presseklipp hvis du har noen, spesielt hvis de anmelder liveopptredener.

Hvis du i stedet skal henvende deg til folk via e-post, klipp og lim inn informasjonen i brødteksten i en e-post og inkluderer en lenke til et nettsted der musikken din kan høres. Ikke send vedlegg, da de fleste ikke vil åpne dem.

3. Nærmer deg stedet

For å få en konsert direkte med et spillested, ring for å finne ut hvem som har ansvaret for booking band og send dem kampanjepakken din. Lokalet kan fortelle deg når du skal kontakte den personen igjen. Hvis ikke, gi dem omtrent en uke, og følg opp på telefon eller e-post. Fortsett å prøve til du får svar.

Hvis du ikke har spilt så mye live, er det beste alternativet å prøve å få en eksisterende regning med et band som allerede har følgere. Husk at hvis du bestiller med et sted, kan du være ansvarlig for å promotere showet selv og betale lokaleleieavgifter, med mindre du blir invitert til å bli med på en eksisterende konsertregning.

4. Henvend deg til arrangøren

Hvis du heller ikke vil reklamere for deg selv og ta på deg spillestedsavgifter, kan du henvende deg til en promotør for å få en spillejobb. Send din kampanjepakke til arrangøren og følg opp som du ville gjort med et sted. Hvis en promotør godtar å gi deg et show, vil de bestille lokalet og promotere showet for deg, men du må kanskje sende dem plakater du har laget selv for å gjøre det.

Hvis arrangøren ikke vil sette deg på alene ennå, spør dem om de har noen show du kan spille som åpningsakt. Hvis de sier nei, sjekk tilbake fra tid til annen for å minne dem på at du er tilgjengelig som støtteakt.

5. Undersøk avtalen

Dette er den vanskeligste delen for de fleste band. Når du akkurat har begynt, vil du ofte ikke tjene penger på showene dine. Faktisk kan du til og med ende opp med å betale noe fra egen lomme. Det betyr ikke at alt var for ingenting – å bygge opp fanskaren din vil bety at du tjener penger på fremtidige spillejobber.

Ikke gjør det Betale penger rett og slett for å få en regning, og ikke stol på noen som ber deg om å gjøre det.

Hvis du tjener penger, vil du enten ha en avtale hvor du får betalt et forhåndsavtalt beløp uansett hvor mange som dukker opp, eller du vil ha en ved splitt avtale. Begge avtalene kan være fine og rettferdige. Fokuser på å bygge publikum og ikke pengene i bandets tidlige stadier.

6. Spill konserten

Det høres åpenbart ut, men måten du håndterer en konsert på kan ha en varig innvirkning på din evne til å få fremtidige show. Møt opp i tide til lydsjekken, og hvis andre band spiller, husk at alle trenger tid til lydsjekken sin.

Ikke press det med promotører med gjestelisten. Hvis du er en del av en større regning, har du kanskje ikke engang plass på gjestelisten. Hvis du gjør det, bruk det du har og bli ferdig med det. Ikke prøv å få 50 av dine nærmeste billigskate-venner til hvert show gratis.

Vær profesjonell - det vil sannsynligvis være gratis drinker rundt, men husk at alle er der for å høre musikken din, ikke for å se om du kan håndtere ølet ditt. Ikke selg deg selv kort ved å stå på scenen i alt annet enn toppformen din, klar til å spille et flott show. Spill et godt show, vær høflig og profesjonell, og du vil ha større sjanse til å få flere showtilbud.