Jobbsøking

Enkel takkemelding å sende etter et jobbintervju

takkmelding i åpen notatbok

••• Carol Yepes / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Det er alltid en god idé å ta seg tid til takk menneskene du møter under et jobbintervju. Hva er den beste måten å vise at du setter pris på intervjuerens tid?

Din takkebrev eller e-post trenger ikke å være lang, men det bør gjenta din interesse for jobben , minn intervjueren om dine nøkkelkvalifikasjoner, og formidle takk for at du ble vurdert for stillingen.

Se gjennom et eksempel på et kort og enkelt takkebrev-eksempel du kan sende (via e-post eller post) etter et intervju, tips til hvem du bør takke, og råd om hvordan du kan skrive et notat som gjør et godt inntrykk.

Hvem å takke etter et jobbintervju

Hvis du møter mange mennesker under intervjuet, bør du takke dem alle for deres tid? Det er ikke et absolutt krav å sende hver person en takkemelding eller e-post . Det skader imidlertid aldri å ta deg tid til å formidle din takknemlighet til alle du snakket med om en jobb.

I noen tilfeller, spesielt hvis du ble intervjuet av et panel av intervjuere med flere medlemmer, er det akseptabelt å sende notatet til punktpersonen som orkestrerte intervjuet, og be om at han eller hun deler takken din med de andre intervjuerne.

Få intervjuerens kontaktinformasjon

Forbered deg på forhånd for oppfølging etter et intervju ved å be om visittkort eller kontaktinformasjon til personene du møter. Du kan spørre dem mens du møter dem eller spør personen som arrangerte intervjuet om de kan gi denne informasjonen. For telefon- og videointervjuer, spør kontaktpersonen din om e-postadressene til intervjuerne dine, slik at du kan sende en takkemelding på e-post.

Sørg for at du får de riktige titlene og e-postadressene til hver av intervjuerne dine før slutten av intervjuet, slik at du kan fremskynde oppfølgingsbrevet.

Hvordan gjøre det beste inntrykket

Selv om det tar litt ekstra tid, vil du gjøre det mest gunstige inntrykket hvis du kommuniserer direkte med hvert medlem av intervjuteamet.

Siden oppfølgingskommunikasjonen din bør gjøre mer enn bare å takke intervjuerne dine, bør du sørge for at budskapet ditt blir formidlet til alle personene som kan ha noe å si i ansettelsesbeslutningen som en påminnelse om dine sterke sider som jobbkandidat.

Hva du skal skrive i takkemeldingene dine

Ideelt sett bør notatet eller e-posten din inneholde et uttrykk for sterk eller økt interesse for jobben etter møte med intervjuteamet. Inkluder i tillegg en kortfattet uttalelse om hvorfor du synes stillingen passer utmerket, samt et uttrykk for takknemlighet for deres tid og innspill.

Du kan også legge til all informasjon om dine kvalifikasjoner som du unnlot å dele under møtet. Her er mer informasjon om hvordan skrive en takkemelding til et jobbintervju .

Enkel takkemal for jobbintervju

Dette er et eksempel på et takkebrev fra jobbintervjuet. Last ned takkebrevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se flere eksempler .

Skjermbilde av et eksempel på et jobbintervju takkebrev Last ned Word-malen

Enkelt takke-eksempel

Enkelt jobbintervju takke-eksempel (tekstversjon)

Jasmine-søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
jasmine.applicant@email.com

20. desember 2021

Amanda Lee
sjef
Acme-forhandlere
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære fru Lee,

Jeg setter pris på at du tok deg tid i går til å snakke med meg angående stillingen hos Company Name. Takk både for at du snakket med meg og for at du ga meg en omvisning på kontoret ditt slik at jeg kunne møte de andre teammedlemmene dine.

Etter intervjuet har jeg en bedre forståelse for hva som er ansvar og muligheter i stillingen. Jeg var spesielt interessert i å lære om det mangfoldige ferdighetssettet du søker i din neste [sett inn stillingstittel], og jeg tror at kunnskapen og målene mine er veldig kompatible med behovene du skisserte.

Det var en glede å snakke med deg; Jeg forlot intervjuet vårt med en enda sterkere interesse for å bli med i teamet ditt hos Company Name. Ta kontakt med meg hvis du har flere spørsmål til meg. Takk for din tid og omtanke.

Med vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Jasmine-søker

Utvide

Ta deg tid til å tilpasse

Vil du gjøre et ekstra positivt inntrykk på dine intervjuere? Inkorporer en annen setning i hver kommunikasjon som viser til et spesifikt interessepunkt som intervjueren delte eller en bekymring som ble nevnt under intervjuet.

Når du skal sende e-post eller notat

Din oppfølgingskommunikasjon skal sendes umiddelbart etter intervjuet, slik at den kommer før gjennomføring av kandidatevalueringer.

Enten en e-post eller til og med en håndlevert takkekort er vanligvis den mest betimelige måten å kommunisere på. Hvis du vet at du har tid, er et takkebrev eller -kort et annet alternativ.