Jobbsøking

Enkle måter å lære å elske jobben din på

Forretningskvinne med kolleger på kontoret

••• Morsa Images / Getty Images

Hva bør du gjøre hvis jobben du trodde du ville trives med, blir til noe annet enn du forventet? Kanskje jobben din føltes som kjærlighet ved første blikk, men ble sakte om til en streve , eller kanskje du godtok det fordi du trengte arbeid men visste at situasjonen ikke var ideell.

Uansett er det mulig å gjenopplive forholdet til jobben din. Hvis du leser dette nå, har du allerede tatt det første skrittet!

Selv den beste jobben vil ikke virke så bra hvis holdningen din er dårlig, så det faktum at du leter etter måter å forbedre utsiktene dine på betyr at du allerede er på rett vei.

10 måter å lære å elske jobben din

Det er ting du kan prøve for å endre perspektivet ditt. I beste fall kan jobben din bli til det du forventet. I det minste vil du vite at du har prøvd, og du kan planlegge å søke jobb og gå videre.

Her er ti enkle måter å lære å elske jobben din, selv om du ikke liker den så godt for øyeblikket.

1. Arbeid med din veileder for å sette mål

Arbeid kan føles som en skikkelig kjedelig hvis du ikke føler at du har noe å streve etter. Arbeid med din veileder for å sette fornuftige, men inspirerende mål som vil motivere deg og bidra til å gi struktur og fokus for hver dag. Å oppnå disse målene kan også bidra til å skape innflytelse for deg forhandle frem en forfremmelse eller a lønnsøkning , eller gi spillerom til bytte lag , avdelinger eller roller nedover veien.

2. Lag en liste over ting du ønsker å forbedre

Lag en liste over hvilke aspekter ved din nåværende jobb du ønsker å forbedre, fordi du ikke kan begynne å løse et problem før du har definert det.

Ta deg tid til å tømme hodet og gå vekk fra skjevheter eller negativitet. Sett deretter en tidtaker på ti minutter, og noter ned alt du har ikke elsker jobben din. Vær så spesifikk som mulig. Mens distraherende atmosfære eller uhøflige kolleger begge er for vage til å feilsøke, kan det være vanskelig å fokusere på å dele disse ned i skrivebordet i nærheten av heisen, eller Seth i markedsføring slår alltid ned ideene mine i møter kan hjelpe til med å avklare de neste trinnene dine. Du kan for eksempel snakke med din overordnede om potensielt å flytte skrivebordsplassen din eller få godkjenning til å jobbe hjemmefra én dag i uken, og kanskje du kan finne en møtekamerat som kan hjelpe deg med å gi plass til å uttrykke ideene dine.

3. Finn ut hva du virkelig elsker å gjøre

Tenk først godt over jobben din og hvilke deler av den du elsker. Ingenting er for stort eller lite for denne listen. Deretter brainstorm en drømmejobbbeskrivelse. Hvis du kunne vifte med en tryllestav og ha hvilken som helst jobb, hva ville det vært? Se til slutt etter overlappingene. Vurder å snakke med din overordnede om å gjøre disse oppgavene til en større del av ditt daglige arbeid. Hvis det ikke er noen overlappinger, kan du se på muligheter for overføring i din bedrift. Eller, hvis drømmejobbbeskrivelsen innebærer ansvar du ennå ikke er kvalifisert for, er det på tide å lage en handlingsplan for å finne ut hvordan du kan komme dit .

4. Ikke vær redd for å be om støtte

Hvis du føler deg overveldet, oversvømmet med arbeid, eller sliter med en bestemt del av jobben din, ikke vær redd for å konsultere en pålitelig kollega eller leder om måter du kan finne støtte på. Se om de kan hjelpe deg med å finne ut måter å delegere arbeid på, planlegge oppgaver slik at arbeidsmengden din er mer balansert, eller til og med henvise deg til ressurser (som trening eller utdanning) som vil gjøre de marerittaktige oppgavene mer håndterbare.

5. Utvid nettverket ditt

Selv om det kan virke som om utfordringene du møter i din spesifikke rolle eller bransje er unike for deg, er det svært sannsynlig at andre går gjennom akkurat det samme. Skap forbindelser innen ditt felt ved å delta på bransjetreff, arrangementer eller konferanser. Dette kan bidra til å bygge et støttesystem som du kan konsultere eller rett og slett være medfølende med når tidene blir tøffe. Noter det utvide nettverket ditt trenger ikke nødvendigvis å gjelde personer utenfor bedriften din. Du kan ha stor nytte av å bygge relasjoner med kolleger i organisasjonen din.

6. Benytt deg av fordelene dine

Så kanskje du ikke gjør det kjærlighet jobben din, men det er sannsynligvis fordeler som er enkle å elske! For eksempel, kanskje helseforsikringen din dekker egenomsorgspraksis som massasje eller akupunktur, eller du har et teknisk budsjett for å unne deg en ny skjerm, eller firmaet ditt tilbyr gratis treningsmedlemskap for sine ansatte. Det kan til og med være det fordeler du ikke er klar over , så gjør din due diligence for å finne ut hva som tilbys, og gjør det til en prioritet å bruke dem.

7. Vær tilstede

Det er umulig å elske jobben din hvis du er tankeløst surfer på Facebook, CNN eller Amazon hele dagen. Prøv å forbli tilstede og konsentrer deg om oppgaven. Hvis du rett og slett ikke har mye å gjøre, bør du vurdere å finne et sideprosjekt å jobbe med. Å gjennomføre ekstra prosjekter viser initiativ, og vil gjøre et positivt inntrykk på din veileder. Hvis du har mye å gjøre, men bare ikke klarer å konsentrere deg, kan du angi trinn med fokusert tid og deretter belønne deg selv med minipauser etter hvert som du får ting gjort.

8. Lag et arbeidsområde med høy stemning

Gi arbeidsplassen en make-over: bli kvitt rotet, heng opp et inspirerende sitat eller noen bilder av steder eller mennesker du er glad i, kjøp en ny penn eller planlegger som får deg til å smile, ta med et par hodetelefoner slik at du kan lytte til favorittlydspor, eller tenn et oppløftende lys. Ved å skape positive assosiasjoner til arbeidsområdet ditt, vil du føle deg bedre om å komme på jobb hver dag.

9. Lag en 'Takknemlighetsliste' for jobben din

Skriv ned alle de små og store tingene du er takknemlig for, fra kaffebaren du stopper på på vei inn på kontoret til det faktum at jobben din hjelper deg med å forsørge familien din. Studier har vist at å liste opp alt du er takknemlig for kan hjelpe deg til å føle deg mer optimistisk om dine nåværende omstendigheter.

10. Minn deg selv på hvorfor du tok jobben i utgangspunktet

Tenk tilbake til første jobbtilbud og hvorfor du godtok det . Kanskje du tjener gode penger, eller du jobber for en god sak, eller timeplanen din er fleksibel, eller fordelene er store. Selv om ting har endret seg siden da, husk Hvorfor du godtok jobbtilbudet (og det som er viktig for deg nå) kan hjelpe deg med å navigere i de neste trinnene dine, enten det er å iverksette tiltak for å forbedre jobben din eller utarbeide en plan for å finne en ny.