Jobbintervjuer

Situasjonsbestemte intervjuspørsmål og svar

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Illustrasjon av situasjonsbestemte intervjuspørsmål

Balansen / Emilie Dunphy

Ligner på en atferdsintervju , under det situasjonsbestemte intervjuet blir kandidater stilt spesifikke spørsmål om hvordan de ville håndtere visse omstendigheter på jobben. Kandidaten blir bedt om å vurdere en situasjon og gi løsninger på hvordan de vil håndtere den.

I mange tilfeller involverer situasjonsbaserte intervjuspørsmål problemløsning og håndtere vanskelige problemer og omstendigheter på arbeidsplassen. Du kan dele noen detaljer om hvordan du forventer at du vil reagere på situasjonen, men de beste svarene på situasjonsbestemte intervjuspørsmål gir konkrete eksempler på hvordan du håndterte en lignende situasjon på jobben. På den måten gir du intervjueren solid informasjon basert på en tidligere reell omstendighet som du har håndtert med hell.

Hva du skal inkludere i svaret ditt

I et situasjonsintervju er hovedmålet ditt med å svare på spørsmål å beskrive en lignende opplevelse tidligere. For å gjøre dette, bruk en versjon av Situasjon, Oppgavehandling, Resultat ( STAR) teknikk .

For å begynne, bytt ut 'problem' med 'oppgave', og snakk om problemet som gikk galt. Ved å formulere svaret ditt på denne måten, vil du unngå å gå rundt og holde fokus. Følgende bør inkluderes i svaret ditt:

  • Hva var situasjonen? Før du begynner med det du gjorde, ta deg tid til å beskrive situasjonen. Ta med typen selskap, hva som sto på spill og den eksisterende prosessen. En beskrivelse av situasjonen kan for eksempel være: «I min tidligere rolle var jeg ansvarlig for en stor begivenhet, en av årets største innsamlingsaksjoner. Den hadde vanligvis hundrevis av gjester og brakte inn tusenvis av dollar til organisasjonen. Det var min jobb å planlegge arrangementet, inkludert å sikre lokalet og gjestetaler.'
  • Hva gikk galt? Beskriv hva som gikk galt og hvordan det skjedde. Var det noe som kunne unngås, eller var det en uventet krise? Ved å bruke det forrige eksemplet kan du si: 'Bare tre dager før arrangementet ble hovedtaleren vår syk og avbrøt oss. Foredragsholderen vår er det største trekkplasteret for arrangementet, så det var katastrofalt å ikke ha dem. Hvis vi avlyste arrangementet, ville vi tapt tusenvis av dollar, men hvis vi ikke hadde en foredragsholder, risikerte vi å irritere publikum.'
  • Hvilken handling tok du? Beskriv ikke bare hva du gjorde, men begrunnelsen bak det og hvordan du identifiserte løsninger. For eksempel, 'Jeg konfererte med sjefen min, og vi diskuterte alternativene våre. Å avlyse arrangementet var uaktuelt, vi ville tape for mye penger, så vårt eneste alternativ var å finne en ny høyttaler. Jeg brukte de neste ti timene på telefonen uten stans, ringte alle foredragskontorene i regionen og sendte e-post til alle jeg kjente som kunne hjelpe. Det var slitsomt, men arbeidet ga resultater.
  • Hva ble resultatene? Fremhev hva du oppnådde og hvordan det hjalp det overordnede prosjektet. «Peristensen min endte opp med å virke. Etter å ha forfulgt ett selskap klarte jeg å sikre meg en ny høyttaler for samme pris som vi skulle betale den originale. Vi sendte ut en melding som ga deltakerne beskjed om endringen og fremhevet prestasjonene til vår nye foredragsholder. Det viste seg å være vårt beste arrangement hittil; vi tjente $10 000 mer enn vi gjorde året før.'

Når du svarer på spørsmål, husk kjerneferdighetene og ferdighetene som kreves for stillingen.

Prøv å bruke svarene dine til å vise at du passer godt.

Eksempel på situasjonsbestemte intervjuspørsmål og svar

Følgende er eksempler på situasjonsbestemte intervjuspørsmål, sammen med eksempelsvar og tips om den beste måten å svare på.

Konklusjon

Forberedelse er nøkkelen for å gi deg selv den beste sjansen til å bli ansatt. Vurder hvilke typer detaljerte situasjonsspørsmål du kan bli spurt og hvordan de relaterer seg til dine tidligere ansvarsområder, inkludert eventuelle utfordringer og hvordan de ble løst.

Tenk også på andre arbeidsplassproblemer som ikke påvirket deg direkte og hvordan du ville ha løst dem. Svarene dine kan gi deg en fordel fremfor andre søkere og muligens gi deg jobben.