Jobbintervjuer

Smart uformell kleskode for et jobbintervju

Smart casual er litt mindre kledelig enn tradisjonell business casual og litt mer behagelig og praktisk. Hvis du har et intervju i et selskap hvor kleskode er tilfeldig, nix the forretningsantrekk .Selv om kleskoden på noen selskaper kan være mer uformell enn andre kontorer, er det spesielt i et intervju viktig å se profesjonell og polert ut . Målet ditt er å gjøre et godt inntrykk, så det betyr å passe på å velge riktig antrekk, selv i en uformell arbeidsplass.

Jeans kledd opp med blazer

Forretningskvinne i jeans og blazer

SrdjanPav / Getty Images

Her er en morsom, trendy tilnærming til smart casual. Selv om jeansene hennes ikke er mørkvaskede, er fargetonen mote-fremover. Sammen med en blazer blir denimen kledelig nok for kontoret. Når du intervjuer, ta det opp et hakk med en elegantere bukse.

Skjorten med krage pynter den litt mer, og bidrar til antrekkets generelle profesjonelle appell.

Button Downs og Khakis

Mann står ved kontorpulten med bærbar datamaskin

Shannon Fagan / Getty Images

Til tross for den uformelle atmosfæren til et oppstartskontor, for eksempel, har button-down skjorter og mørke jeans eller kakibukser en plass på en smart uformell arbeidsplass. Mens plisserte chinos og trykket, er innestoppede knapper mer i arenaen for virksomhet casual antrekk, kan du enkelt endre utseendet for et mer uformelt miljø.

Den rutete knappen ned er morsom, men fortsatt profesjonell. Brukt over et par jeans eller kakibukser med avslappet passform, er utseendet praktisk og komfortabelt, men likevel passende for et kontor.

Hvis du skal intervjue et selskap som ser deg som mer etablert enn en oppstart (det har et formelt kontorlokale og en organisert struktur med flere ansatte), kan det være lurt å legge til et uavgjort til ensemblet ditt – eller til og med en jakke.

Bluser i bomull og skinny jeans

Kvinne på kontoret

Kelvin Murray / Getty Images

Dette er en flott smart casual look for kvinner. Et par velsittende, slim-fit mørkvaskede jeans er avgjørende i enhver kvinnes smarte uformelle garderobe.

Det skreddersydde utseendet til jeansen gjenspeiler det til kjolebukser, og bruker kjolebuksene til et intervju, men denim er mer behagelig og har også et mer avslappet utseende som passer for uformelle arbeidsmiljøer.

En fin bomullsbluse, som den her, passer godt til jeans eller kaki. Med et snitt som er litt mer kledelig enn din gjennomsnittlige t-skjorte, blusen utseende polert men føles like behagelig som din favoritt-t-skjorte i bomull.

Et par smakfulle hæler vil avrunde utseendet. Velg sko som er enkle nok til å passe med en rekke deler, men komfortable nok for lange dager på jobben.

Dark-wash jeans og flater

Kvinne jobber på nettbrett på forretningskontor

Fantastiske bilder / Getty Images

Dette er et godt eksempel på smarte fritidsklær for kvinner. Blusen hennes med knapper sitter godt, men ser avslappet og komfortabel ut, med en relativt løs passform og opprullede ermer.

Selv om hun har på seg jeans, er de akkurat den typen jeans som ville vært tillatt på en arbeidsplass: rene, polerte og skreddersydde.

Den mørke vasken gir en profesjonell følelse til buksene hennes, som også er ganske komfortable. For et intervju, oppgrader jeansen til en litt mer formell bukse.

Noen få beskjedne tilbehør fungerer godt med en smart casual look. Leilighetene hennes, for eksempel, er søte og uttrykksfulle, men er også komfortable.

Blazer og t-skjorte

administrerende direktør i et oppstartsselskap

Christopher Futcher / Getty Images

Dette er en look som er ganske populær blant menn på smarte uformelle arbeidsplasser. Mens en t-skjorte er komfortabel og uformell, gir blazeren en profesjonell kant som gjør antrekket egnet for kontoret.

Kjolebukser, jeans eller kaki er passende for en smart uformell kleskode når de kombineres med en blazer.

Selv om utseendet kan være litt for uformelt for et jobbintervju, er det et godt sted å starte.

For å gjøre den egnet for et intervju, kan du bytte ut t-skjorten med en mer raffinert bomullsskjorte, eller til og med legge til en knapp ned.

Bukser og rutete

Ung kvinne sitter mot veggen og leser smarttelefontekster

Natalie Faye / Getty Images

Denne kvinnens funky utseende på klær fungerer faktisk bra i et smart uformelt miljø. Å bytte en tradisjonell button-down med en rutete er et dristig trekk, men de kledelige svarte skinny-jeansene gir henne et moterikt utseende.

Å droppe joggeskoene og legge til et par flate kjoler eller et par solide hæler vil gi utseendet et preg uten at det går på bekostning av komforten, siden flats og wedges er mye lettere for føttene enn tradisjonelle pumps.

Sluttresultatet er et utseende som er smart og polert.

En fin topp og skreddersydde jeans

Forretningsfolk i konferansemøte

simonkr / Getty Images

Denne mannens innovative kombinasjon av klær skaper en look som er perfekt i harmoni med en smart casual kleskode. Jeansene hans er middels vaskede, velsittende og har et skreddersydd utseende.

Selv om stoffet er denim, er jeansene designet med et snitt som ligner på khakibukser eller chinos.

Fordi jeansen hans er så kledelig, slapper den enkle toppen hans av utseendet. Skjorten har en avslappet passform, noe som gjør den behagelig for lange dager på kontoret, men den er rynkefri og laget av et lekkert stoff.

Velg sko som lener seg mot den elegante enden av spekteret for å gi deg selv et polert utseende uten å overdrive det.