Musikkarrierer

Noen e-posteksempler bandet ditt kan bruke til musikkpromotering

Følg disse e-postene og tipsene for best mulig suksess

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Band står overfor en rekke situasjoner når det gjelder å introdusere seg selv, pitche demoer og invitere kritiske seere til show, for ikke å nevne en rekke andre omstendigheter. De riktig e-post kan gå en lang vei mot å nå dine mål.

Disse e-posteksemplene er korte og enkle, og dine bør også være det. Uansett hvem du sender e-post til, hold disse grunnleggende reglene i bakhodet: Du vil holde deg på punkt og få informasjonen din klart og konsist. Lagre de søte tingene til en annen gang

Med disse retningslinjene i tankene, her er noen eksempler på hvor enkle e-postene dine kan og bør være.

Bandintroduksjon for etiketter, ledere og agenter

Hei, [bransjekontrakt]:

Jeg heter Bob og jeg skriver for å fortelle deg litt om bandet mitt, Blah Blah Blahs. Vi har hatt noen suksesser nylig, inkludert en firestjerners anmeldelse i vår lokale avis, på turné som støtteloven for Band Z, og radiospilling på internett. Vi har nettopp spilt inn et album kalt 'Blah Blah', og vi har blitt fortalt at det minner folk om Band X og Band Y. Vi håper du får en sjanse til å bestemme selv.

Vi ser etter en [label/agent/manager] for å hjelpe oss å ta suksessen til neste nivå. Vi vil gjerne sende deg en demo og gi deg litt mer informasjon om bandet vårt. Gi meg beskjed hvis du trenger mer informasjon, så sender vi deg en demo. Takk, og vi håper å høre fra deg snart!

Med vennlig hilsen Bob and The Blah Blah Blahs [sett inn nettadresse]

Demo oppfølging

Hei, [etikettkontakt eller A&R Department]:

Jeg følger opp for å sikre at du har mottatt demoen min, 'Blah Blah' av Blah Blah Blahs, og for å spørre om du har hatt en sjanse til å høre på den ennå. Vi har nettopp mottatt en strålende anmeldelse i lokalavisen og planlegger å spille noen show snart. Trenger du mer informasjon eller ønsker å høre mer, ikke nøl med å ta kontakt.

Vennlig hilsen Bob and The Blah Blah Blahs [sett inn nettstedet ditt]

Vis invitasjon for etiketter, ledere, agenter og media

Kjære [etikettkontakt eller A&R-avdeling/leder, etc.]:

Ville bare fortelle deg at The Blah Blah Blahs skal spille i byen din om to uker, og vi vil gjerne sette deg på gjestelisten vår. Gi oss beskjed om du ønsker å delta på forestillingen, så sørger vi for at navnet ditt står i døren. Håper på å se deg der!

  • The Blah Blah Blahs – Venue X
  • På scenen – kl.

Vennlig hilsen Bob and The Blah Blah Blahs [nettsted]

Nyhetskunngjøring for etiketter, agenter, ledere, promotører og media

Hei, [kontaktnavn]:

Spennende nyheter for The Blah Blah Blahs! Vi har blitt valgt ut til å spille en showcase gig på Midem, sammen med Yada Yada Yadas. Showet vårt er 27. januar kl 17.00. på Midem's Talent Only Stage. Kom gjerne innom og sjekk oss ut hvis du skal være der. Besøk vår nettside eller send oss ​​en telefon hvis du vil ha litt mer informasjon om bandet, eller hvis du vil høre litt av musikken vår. Vi sees i Frankrike!

Vennlig hilsen Bob and The Blah Blah Blahs [nettsted]

Forespørsel om anmeldelse av album eller singel

Hei, [journalistens navn]:

Vedlagt finner du en kopi av The Blah Blah Blahs nye album og et bilde av bandet. Vi ville sette pris på om du kunne lytte til albumet og gi oss en anmeldelse. Ta gjerne kontakt dersom du trenger mer informasjon om bandet!

Med vennlig hilsen Bob and The Blah Blah Blah Blahs [nettsted]

Forespørsel om gjennomgang av Live Show

Hei, [journalistens navn]:

Bob and The Blah Blah Blahs spiller på Venue X om to uker. Vi håper du klarer å komme deg til showet og gi oss en anmeldelse! Vi setter navnet ditt på gjestelisten. Håper på å se deg der!

  • Bob and The Blah Blah Blahs på Venue X
  • På scenen 22.00.

Trenger du mer informasjon, ta gjerne kontakt! Jeg har lagt ved et bilde av bandet.

Vennlig hilsen Bob and The Blah Blah Blahs [nettsted]

Forespørsel om oppfølging av gjennomgang

Hei, [journalistens navn]:

Ville bare følge opp og sørge for at du mottok promoen til det nye Bob and The Blah Blah Blahs-albumet. Tror du du kommer til å skrive en anmeldelse av albumet? Gi oss beskjed hvis du trenger mer informasjon. Håper å høre fra deg snart!

Vennlig hilsen Bob and The Blah Blah Blahs [nettsted]

Forespørsel om show

Hei, [arrangørens navn]:

Bob og The Blah Blah Blahs planlegger en turné i juni for å promotere vårt nye album 'Blah Blah', som slippes 15. mai på X Records. Vi ser etter et show i ditt område 15., 16. eller 17. juni, og vi håper du er villig til å promotere konserten vår.

Jeg har lagt ved en pressepakke med anmeldelser av tidligere show og en kopi av det nye albumet vårt. Anmeldelser av det nye albumet vårt skal etter planen vises i musikkmagasinet Y og på Z-nettstedet før turneen vår begynner, med flere på vei. Vi kan gi deg promo-kopier av albumet og plakater.

Ta gjerne kontakt med spørsmål, så håper vi å høre fra deg snart!

Vennlig hilsen Bob and The Blah Blah Blahs [nettsted]

Flere ting å huske på

Ved å holde e-postene dine korte og konkrete vil du langt på vei gjøre et godt inntrykk, men noen få andre detaljer vil hjelpe deg å holde deg på alles gode side:

  • Sørg for at du forstår en etikett demopolitikk før du sender musikk til dem. Ikke send en demo uten tillatelse hvis du er usikker. Noen plateselskaper nekter å ta uønskede demoer av juridiske årsaker, for det meste slik at du ikke kan si at de stjal sangideer fra demoen din.
  • Et tilbud om å kjøpe dem en drink eller to skader aldri når du inviterer en bransje- eller medieperson til å komme og se deg spille. Faktisk kan det hjelpe mye.
  • Finn en god balanse mellom å gjøre deg kjent og å være en skadedyr. Tonnevis av mennesker roper om oppmerksomheten til etiketter, media, ledere, agenter og andre i bransjen, så du må være en litt kraftfull for å få den oppmerksomheten du trenger. Men du vil få feil type oppmerksomhet hvis du går over grensen og plager folk. Ikke send daglige e-poster – for ekte nyheter, send én e-post. Hvis du trenger svar, vent noen dager før du følger opp.
  • Ikke send vedlegg. Send linker til nettstedet ditt og musikk i stedet.
  • Send en lenke til et nettsted hvor de enkelt kan laste ned høyoppløselig fargebilder av bandet. Ikke gjør svart-hvitt – publikasjoner som trenger svart-hvitt-bilder kan skrive ut fargebilder i svart-hvitt, men publikasjoner som skriver ut i farger kan ofte ikke fungere med svart-hvitt.
  • Ha tidsfrister i bakhodet, og planlegg på forhånd. Mange store musikkmagasiner har en leveringstid på to måneder eller mer for anmeldelser, så hent inn kampanjene dine i god tid før den faktiske utgivelsesdatoen hvis du kan. Husk at det kan ta litt tid å få svar fra folk når du kontakter dem for første gang, så start den dialogen så tidlig som mulig, spesielt hvis du trenger et svar innen en bestemt dato.