Salg

Starter en karriere innen bilsalg

Bilselger snakker med en kunde hos en forhandler

•••

Adam Gault / Getty ImagesMange mennesker ser på en karriere innen bilsalg som en jobb fylt med lange timer og behov for å ansette hard lukking teknikker. Imidlertid kan en karriere innen bilsalg være svært givende.

De som lykkes i bilsalg forstår at deres suksess ikke er avhengig av bilmerket de selger. Suksess er basert på deres evne til å bygge kontakt med kundene sine. Dagene med raskt snakkende, hardt lukkende selgere er over og har blitt erstattet av behovet for profesjonalitet, høflighet og service.

Alle som antar at en karriere innen bilsalg ikke ville være noe mer enn en god måte å øve på avsluttende ferdigheter vil finne liten suksess og mye frustrasjon.

Bilsalg på Internett

Internett, og mer presist den raske utviklingen av folks tilgang til Internett, representerer en enorm endring i bilsalgsbransjen. Det som en gang var et mysterium, prissettingen av biler er nå lett tilgjengelig for alle med Internett-tilgang og noen helt grunnleggende Google-ferdigheter.

Denne tilgangen til priser kan for noen virke som begynnelsen på slutten av bilsalgskarrierer, ettersom forhandlere kanskje bare trenger å legge ut prisene på bilen på bilens vinduer og ha noen i personalet til å svare på spørsmål, overlevere nøkler for prøvekjøring og hjelpe kundene med å fylle ut papirer. Denne virkeligheten er langt fra virkeligheten.

Konkurranse av bilsalg

Så lenge det er konkurranse på markedet, vil det fortsatt være behov for selgere. Selv om priser kanskje ikke lenger er et forhandlingspunkt, er det fortsatt mer sannsynlig at forbrukere kjøper fra noen de liker og stoler på enn fra noen som gnir dem på feil måte. Det er der det fortsatte behovet for selgere spiller inn!

Salg på inngangsnivå

For de som nettopp har startet med salg, tilbyr bilsalg mye. Generelt tjener selgere i bilindustrien en grunnlønn pluss provisjon, motta firmasponsede fordeler og ofte motta enten rabatt ved kjøp av kjøretøy eller kan tjene en 'demo'-bil. Total lønnsområder varierer ganske mye og er sterkt avhengig av beliggenhet, hvor travelt og populært forhandleren er, merke og modell på kjøretøyene som selges, og selvfølgelig hvor flink selgeren er til å selge biler.

Avanseringsmuligheter

De som gjør det bra i salg har vanligvis potensiale til å rykke opp i salgsledelse. Men ikke alle selgere er interessert i ledelse, og mange som oppnår suksess hos en forhandler blir rekruttert bort til en annen forhandler. Både avansement og å få en ny jobb hos en ny arbeidsgiver bør begge bety en økning i kompensasjonen, men kan også gi en økning i noen andre faktorer.

Lange timer og kjedsomhet

For det første bør en selger aldri kjede seg. Det er alltid nye ferdigheter å lære, produkter å lære mer om, prospekter å ringe og kunder å følge opp med. Imidlertid klager mange innen bilsalg over at de lange timene som kreves av de fleste forhandlere ofte skaper tilsynelatende endeløse timer uten noe å gjøre.

Hvis du lett blir frustrert når arbeidet ikke er jevnt, sørg for at du går inn i bilsalg med full forståelse for at det vil være timer da ingen kunder går gjennom forhandlerens dører. For noen forhandlere kan disse timene være svært lange og rikelige, så enten søk jobb hos en forhandler som er kjent for stor trafikk eller forplikt deg til å bruke nedetid for å forbedre effektiviteten til 'oppetiden'.

Å begynne din salgskarriere innen bilsalg er en bereist og potensielt svært givende beslutning. Du vil bli testet og arbeidstiden din vil skape en utfordring med balanse mellom arbeid og privatliv. Men ingen sa noen gang at salget var enkelt.