Jobbsøking

Trinn i jobbintervjuprosessen

Det er ikke alltid raskt og enkelt å bli ansatt. Arbeidsintervjuprosessen kan være lang. Å bli intervjuet én gang og få et jobbtilbud hører vanligvis fortiden til. I dag har mange bedrifter en involvert intervjuprosess starter med screeningintervjuer, som ofte foregår på telefon, etterfulgt av personlige intervjuer, andre intervjuer og til og med tredje intervjuer.

I tillegg til en ansettelsesleder kan du møte ledere, ansatte og andre ansatte. Hvordan ansettelser håndteres avhenger av arbeidsgiver og systemene de har på plass for screening og evaluering av potensielle nyansettelser.

Her er en oversikt over hvert trinn i intervjuprosessen, sammen med råd om den beste måten å håndtere hver type intervju når du går oppover på intervjustigen mot et jobbtilbud.

Screening Intervju

Kvinne som gir et screeningintervju

Bland bilder - LWA/Dann Tardif/Getty Images

Et screeningintervju er en type jobbintervju som gjennomføres for å avgjøre om søkeren har de kvalifikasjonene som trengs for å utføre jobben som selskapet ansetter for. Et screeningintervju er typisk det første intervjuet i ansettelsesprosessen dersom bedriften ikke starter med åpne intervjuer hvor flere kandidater blir screenet på et åpent ansettelsesarrangement.

Telefonintervju

Mann på telefonintervju

Kultur/Maskot/Getty Images

Arbeidsgivere bruker telefonintervjuer for å identifisere og rekruttere kandidater til ansettelse. Telefonintervjuer brukes ofte for å begrense antallet søkere som vil bli invitert til personlig intervju.

I andre tilfeller kan et telefonintervju være det eneste intervjuet du har. Så, behandle det med samme betydning som du ville gjort et intervju med en ansettelsessjef på et kontor.

Videointervju

Høyvinkelvisning av forretningskvinne som videoringer kvinnelig kollega på bærbar datamaskin på hjemmekontoret

Maskot / Getty Images

For eksterne jobber, intervju av Skype , eller video kan være hvordan du blir ansatt. Med noen stillinger der du jobber på stedet, kan du ha en kombinasjon av eksterne og personlige intervjuer.

Intervjuet ditt kan være en direkte samtale med en ansettelsesleder, eller du kan bli invitert til å delta i et on-demand-intervju, der du registrerer svarene dine på en rekke intervjuspørsmål som ansettelseslederen kan se senere.

Første intervju

Mann på første jobbintervju

Steve Debenport / Getty Images

Det første personlige jobbintervjuet er vanligvis et en-til-en-intervju mellom søkeren og en ansettelsesleder. Intervjueren vil stille spørsmål om søkerens erfaring og ferdigheter, arbeidshistorie , tilgjengelighet og kvalifikasjonene selskapet søker i den optimale kandidaten for jobben.

Andre intervju

Mann på et annet jobbintervju

Caiaimage / Paul Bradbury / Getty Images

TIL andre intervju kan være et mer dyptgående en-til-en-intervju med personen du opprinnelig intervjuet med, eller det kan være et dagsintervju som inkluderer møter med bedriftens ansatte. Du kan møte ledelsen, ansatte, ledere og andre ansatte i selskapet. Når du er planlagt for et andre intervju, er du mest sannsynlig i alvorlig kamp for jobben.

Tredje intervju

Mann på et tredje jobbintervju

Christopher Futcher / Getty Images

Når du har kommet deg gjennom det første intervjuet, kan et andre intervju få deg til å tro at du er ferdig med intervjuprosessen, og du vil snart finne ut om du vil motta et jobbtilbud. Det er ikke nødvendigvis tilfelle. Det kan hende du må delta i et tredje intervju og eventuelt flere intervjuer etter det. Et tredje intervju innebærer vanligvis et siste møte med ansettelseslederen, og kan gi mulighet til å møte flere av dine potensielle kolleger.

Spiseintervju

Kvinner som har et intervju på en kaffebar

Steve Debenport / Getty Images

Servering med jobbsøkere lar arbeidsgivere vurdere din kommunikasjon og mellommenneskelige ferdigheter , så vel som bordskikk, i et mer avslappet (for dem) miljø. Avhengig av intervjuprosessen til selskapet du intervjuer med og hvilken type jobb du søker på, kan du bli invitert til et lunsj- eller middagsintervju.

Siste intervju

Kvinne i et tredje intervju

kate_sept2004 / Getty Images

Det avsluttende intervjuet er det siste trinnet i intervjuprosessen og intervjuet hvor du kan finne ut om du skal få et jobbtilbud eller ikke. Her er informasjon om forberedelse til intervju når du allerede har vært i møte med bedriften flere ganger, og råd om hvordan du håndterer et siste intervju.

Gjennomgå intervjuspørsmål og svar

Mann som stiller intervjuspørsmål

Tom Merton / Getty Images

Uansett hvor du er i intervjuprosessen, er det viktig å øve på intervju og for å være forberedt på de typiske intervjuspørsmålene du vil bli spurt under hvert trinn i prosessen. Det er også viktig å ha spørsmål klare å stille intervjueren.

Følge opp etter hvert trinn i intervjuprosessen

Skrive en oppfølgings-e-post

Yagi Studio / Photodisc / Getty Images

Selv om det kan virke som mye arbeid, spesielt når du har gått gjennom flere intervjuer, er det viktig å følge opp etter hvert trinn i intervjuprosessen. Faktisk er det viktigste du kan gjøre å følge opp og gjenta interessen din for stillingen og til takke intervjueren for at han tok seg tid å møte deg.

Bakgrunnssjekk

Kvinne ringer inn en bakgrunnssjekk på en potensiell ansatt

vgajic / Getty Images

Du kan motta et jobbtilbud som er betinget av en bakgrunnssjekk og/eller en kredittsjekk . Eller, en bakgrunnssjekk kan gjennomføres før et selskap tilbyr en jobb. Det bedriften får vite under bakgrunnssjekken kan føre til at du ikke får et jobbtilbud eller at jobbtilbudet blir trukket.

Jobbtilbud

Kvinne leverer et jobbtilbud

Bland bilder - Ariel Skelley / Getty Images

Når du har kommet deg gjennom den til tider slitsomme intervjuprosessen, vil det siste trinnet være et jobbtilbud. De jobbtilbud kan ha vilkår knyttet , så se nøye gjennom vilkårene. Før du godtar, er det viktig å evaluere kompensasjonspakken , vurder om du vil lage en mot tilbud , og deretter godta (eller avslå) jobbtilbudet skriftlig.