Grunnleggende

Stressintervjuer: Taktikk for å håndtere presset

Forretningsfolk diskuterer papirarbeid

••• Cavan Images / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Noen intervjuere gjør en innsats for å stille kandidatene til ro. Samtaler begynner med smilfylte hilsener, og fortsetter gjennom en vennlig samtaleperiode med spørsmål og svar.

I motsetning til dette, under stressintervjuer, gjøres det ingen anstrengelser for å berolige deg. I stedet skaper intervjuere en stressende situasjon (dermed navnet) for å få en følelse av hvordan du håndterer deg selv under ubehagelige forhold.

Hva er et stressintervju?

Stressintervjuer kommer i mange former og størrelser, fra mildt urovekkende til direkte aggressive. Formatet avhenger av rollen du søker på og organisasjonen som ansetter. Målet med et stressintervju er å lære hvordan du presterer under press.

Intervjueren har ikke bare glede av å få deg til å vri seg. Hensikten er å sette deg i defensiven for å se hvordan du presterer under press.

Hvorfor arbeidsgivere bruker stressintervjuer

Logikken er slik du reagere under stress under intervjuet er en indikasjon på hvordan du vil håndtere lignende situasjoner på jobben. Å skape en følelsesmessig kaotisk setting setter kandidater under psykologisk stress for å se om de vil sprekke, forbli rolige eller til og med trives under press.

Stressintervjuer kan være kontroversielle fordi de skaper et sensitivt og følelsesladet forhold mellom søkeren og rekrutteringsansvarlig , og dermed selskapet. Noen ganger vil selv de mest vellykkede søkerne avslå et tilbud på grunn av intervjuets karakter alene.

Tross alt, intervjuer er en toveis gate . Intervjueren får et inntrykk av deg, men du dimensjonerer også opp intervjueren. Og det er veldig mulig at følelsene dine ikke vil være positive etter å ha følt deg stresset. Noen kandidater trives selvfølgelig under press.

Bransjer som bruker stressintervjuer

Stressintervjuer er mer vanlig i enkelte bransjer. For eksempel kan ansatte i salg, rettshåndhevelse, etterretning og flyselskaper ofte måtte forholde seg til et presset arbeidsmiljø eller vanskelige eller frustrerte mennesker.

Intervjuere kan også bruke taktikk for stressintervjuer for å finne personer som kan håndtere en potensiell byrde av uhøflighet.

Beste tilnærminger for å håndtere et stressintervju

Hvordan fungerer et stressintervju? Det er noen få alternativer.

En kandidat kan bli spurt gjentatte ganger vanskelig eller tilsynelatende upassende intervju spørsmål , bli utsatt for testing, ansikt flere intervjuere samtidig eller i sekvensielle intervjuer, bli utsatt for lang ventetid eller snakket frekt til.

Skremmende spørsmål: 'Hvorfor ble du sparket fra din siste jobb?' 'Var din forrige jobb for mye for deg å håndtere?' Disse aggressive spørsmålene er ment å sette deg på stedet. De er potensielt støtende og vanskelige å svare på.

Aggressiv oppførsel: Et eksempelscenario er et der søkeren går inn i rommet, og intervjueren sitter med føttene opp på pulten mens han leser en avis som han holder opp og skjuler ansiktet hans. «Få oppmerksomheten min,» krever intervjueren. Annen aggressiv atferd kan omfatte å gi negativ tilbakemelding på stedet til svarene dine på spørsmål eller si frekke, sårende kommentarer om tidligere arbeid eller prestasjoner.

Uventede svar: Intervjueren kan stille det samme spørsmålet flere ganger, og late som om han eller hun har glemt eller ikke forsto svaret ditt etter hvert som du blir mer frustrert over hans eller hennes manglende forståelse.

Hjernetrim: «Hvor mange rotter er det i New York City? 'Hvor mye av New Yorks søppel bruker de?' Selv om du ikke forventes å vite svar på disse spørsmålene fra toppen av hodet ditt, må du demonstrer din evne til å forklare hvordan du vil undersøke svaret .

Problemløsning: Noen ganger vil intervjuere spørre kandidater hvordan de løste et problem . Denne typen spørsmål er ikke så stressende som de kan virke, fordi intervjuet er mer interessert i hvordan du løste problemet enn konklusjonen du kom til. Som med hjernetrim, forklar hvordan du ville takle det når du svarer.

Tips for å klare intervjuet

Nøkkelen til å komme gjennom denne prosessen er å forbli rolig og følelsesløs gjennom hele intervjuet. Selvfølgelig, for mange av oss, når vi blir provosert eller ikke respektert, er det lettere sagt enn gjort å holde hodet rett.

Her er noen taktikker å bruke:

  • Avklar spørsmålet. Det er ingen grunn til å nøle eller føle seg flau når du spør oppfølging og bekrefter spørsmålets hensikt. Dette er det som forventes av deg, og poenget er at det gir deg litt tid til å tenke og planlegge svaret ditt før du artikulerer det.
  • Be om flere detaljer . Hvis det er ukjent eller manglende informasjon, be om utdyping før du fortsetter med svaret. Uten å ha alle detaljene, vil du ikke kunne gi et meningsfullt svar. Dette vil vise dine oppfølgingsevner.
  • Vis arbeidet ditt. Fokuser på å beskrive din problemløsning metode i stedet for å prøve å finne et riktig svar.
  • Fortell en historie som gjør poenget ditt. Igjen, det 'riktige' svaret er ikke nødvendigvis målet i denne typen intervju. Prøv heller å injiser din personlighet og unike tankeprosess i responsen i stedet for å sette seg fast i å prøve å finne det rette svaret.
  • Ikke vær skremt eller redd . Forstå at denne tilnærmingen er en del av prosessen, og intervjueren din kan godt være en slags person.

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Typer intervjuer .' Åpnet 27. oktober 2020.