Jobbsøking

Eksempler på student-CV, maler og skrivetips

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen inneholder tips for å skrive en student-CV som f.eks

Maddy Price Balansen

Eksempler på CV og maler er svært nyttige, spesielt når du skriver en av dine første CV . De gir deg et format for å skrive CV og hjelper deg å forstå hvilken informasjon du skal inkludere.

Nedenfor er en rekke eksempler på CV-er og CV-maler for videregående skoleelever, høyskolestudenter og nyutdannede som søker arbeid.

Gjenoppta prøve med tips om hva du bør inkludere

Dette er et eksempel på student-CV. Last ned CV-malen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller les eksempelet nedenfor.

Skjermbilde av eksempel på en student-CV

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på student-CV (tekstversjon)

Nicholas Student
123 Main Street * Anytown, New York 10001
(123) 456-7890 * nicholas.student@email.com

KVALIFIKASJONER SAMMENDRAG

Selvmotivert og svært pålitelig universitetsstudent posisjonert for å bidra sterkt til kundeserviceoperasjoner som krever takt, entusiasme og en eksemplarisk arbeidsmoral.

 • Kundeservice : Kunne bruke sterke matematiske ferdigheter, teamorientering og mellommenneskelige styrker for å sikre levering av høykvalitets kundeservice i hektiske detaljhandelsmiljøer.
 • Kommunikasjon og presentasjon : Karismatisk formidler i tale og skrift. Bygg varige relasjoner med både jevnaldrende og kunder, og vis humor, hjelpsomhet, munterhet og kulturell følsomhet.
 • Organisasjon / Datamaskiner : Enestående tidsstyring og organisatoriske evner, jobber villig uforutsigbare timer / overtid for å sikre organisatorisk effektivitet og lønnsomhet. Tekniske ferdigheter inkluderer Microsoft Office Suite og sosiale medier.
 • Nøkkelferdigheter : Intelligent og lojalt teammedlem, som er villig til å lytte til andre, anerkjenner prestasjoner fra jevnaldrende og bidrar til positive og produktive arbeidsmiljøer og teammoral. Lær og bruk nye arbeidsmetoder, prosedyrer og retningslinjer raskt.

UTDANNING

Type grad og hovedfag (forventet 20XX) ;
3,87 GPA
UNIVERSITETSNAVN, by, stat
Dekanens liste; Rush-formann, Alpha Beta Kappa; Phi Eta Sigma Honours Society; Joe H. Green-stipend

OPPLEV HØYDEPUNKTER

UNIVERSITETS NAVN , by, stat
Student ~ [sett inn major] 20. august - i dag
Forfølger for tiden et omfattende fireårig studium i [sett inn hovedfag], og legger et solid grunnlag for en eventuell karriere i [sett inn karrierefelt]. Fullførte kurs inkluderer … [sett inn navn på kurs som gjelder for jobbmålet ditt. Eksempler: engelsk komposisjon og retorikk, tale, forretningsadministrasjon]. Entusiastisk lede gruppeprosjekter og veilede jevnaldrende i fag inkludert skriving og matematikk.

 • Sett inn en akademisk prestasjon . Eksempel: Opptjent Dean's List-anerkjennelse for hver oppmøteperiode.
 • Sett inn en frivillig prestasjon . Eksempel: Meldte seg frivillig som veileder og mentor for elever på videregående skole som deltok i orienteringsøkter på høyskoler.
 • Sett inn et lederskap eller personlig prestasjon . Valgt som hybel RA som har til oppgave å sikre velferden til 50 studentbeboere.

GAPET , by, stat
Salgs assistent , sommeren 20XX og 20XX
Demonstrerte engasjerende kundeserviceferdigheter og en solid arbeidsmoral som salgsassistent for en travel butikk. Hilste på kunder og hjalp til med produktvalg og utsjekking; merchandise displays, restocked hyller, og ryddig butikk.

 • Sett inn en prestasjon ved å bruke nøkkelord for ferdigheter . Eksempel: Gikk villig opp til å jobbe overtid for å sikre tilstrekkelig bemanning under salgsarrangementer.
 • Sett inn en prestasjon . Eksempel: Opptjent 'Månedens ansatt'-priser i løpet av begge somrene av stillingen.
Utvide

Eksempler på CV-er for videregående skole og høyskolestudenter

Student-CV-maler

Bruk disse malene for å se hvordan du legger opp CV-en din, og få innsikt i hvilke seksjoner du skal inkludere og hvordan du bestiller seksjonene.

Eksempel på CV for videregående skole

Enten du ikke har noen arbeidserfaring eller noen deltidsjobber, bruk disse prøvene for å lage CV-en din som videregående skoleelev eller nyutdannet.

Eksempel på CV-/startnivå-CV

Det er mange muligheter for CV-en til en høyskolestudent eller nyutdannet. La dine kvalifikasjoner og erfaring, samt kravene til stillingen, veilede deg i å bestemme hvordan du skal legge ut CV-en din og hvilken informasjon som skal inkluderes. Bla gjennom prøvene nedenfor for inspirasjon.

? Tips for å skrive en student-CV

Når du fortsatt går på skolen eller er nyutdannet, kan det hende du føler at det ikke er mye å inkludere i CV-en din. Mest sannsynlig har du imidlertid flere kvalifikasjoner og erfaring enn du først trodde. Start med å liste opp utdanningen din - hvis du GPA er sterk eller hvis du er på dekanens liste, ta med den informasjonen i utdanningsdelen av CV-en din.

Selv om du ikke har mye arbeidserfaring, har du sannsynligvis deltatt i aktiviteter eller frivillig arbeid som kan listes opp. Du kan til og med ha en hobby – for eksempel å skrive en blogg som er en anmeldelse av hver bok du leser eller legge ut vakre bilder på nettet – som kan være relevant for jobbsøknaden din.

Her er noen tips som kan hjelpe deg med å lage en student-CV:

 • Frivillig og campuserfaring: Har du ikke hatt mange jobber? Det er ikke nødvendigvis et problem hvis du noen gang har meldt deg frivillig eller vært involvert i en organisasjon på campus, for eksempel studentavisen, en a cappella-gruppe, en LHBT-gruppe eller noe annet. Legg vekt på lederroller du har spilt, og alle oppnådde prestasjoner eller ferdigheter utviklet som kan relateres til dine karrierebehov i beskrivelsen av disse rollene. Engasjement i sport eller et sorority eller brorskap kan også inkluderes, spesielt hvis det kan innrammes for å vise frem lederegenskaper eller din evne til å jobbe godt i et team. Her er hvordan legge til frivillig arbeid på CV-en din .
 • Relater dine evner til jobber: Se nøye på jobbene du ønsker deg, og utvikler CV-en din med stillingene i tankene. (Her er informasjon om hvordan dekode en stillingsannonse .) Hvis stillingen krever programmeringskunnskap, kan du kalle ut dine relevante kurs i en kvalifikasjonsseksjon. Eller, hvis evnen til å være organisert og pålitelig dukker opp i stillingsannonsen, kan du sørge for at disse ferdighetene fremheves i stillingsbeskrivelsene på CV-en.
 • List ut utmerkelser og ferdigheter: Hvis du har mottatt noen priser, kan du bryte ut en utmerkelsesseksjon for å liste dem. Du kan også ha en ferdighetsdelen hvor du lister opp myke ferdigheter samt eventuelle programmer, språk eller sertifiseringer du har.

Når du først begynner å skrive en CV som student, ta med så mye informasjon som mulig. Du kan alltid redigere den senere. Mål å ha CV-en din på en enkelt side – mer langvarig enn det er overdreven for noen som nettopp har startet i en karriere.

For raskt å gjøre det beste inntrykket på å ansette ledere, rekrutterere og forbindelser, bør du vurdere å lage tre versjoner av CV-en din, inkludert en omfattende, en målrettet og en kort teaser versjon.

Korrekturles nøye siden grammatiske feil og skrivefeil vil få deg til å se uprofesjonell og underkvalifisert ut. (Bruk denne sjekkliste for gjenoppta korrekturlesing for å hjelpe til med å fange feil.