Jobbsøking

Eksempler på følgebrev for sommerjobb

Hva du skal inkludere i et følgebrev for en sommerstilling

Leirrådgiver med barn som sommerjobb

••• kali9 / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

På mange måter er det å søke sommerjobb det samme som å søke på hvilken som helst stilling – kandidater må vise at de har de nødvendige ferdighetene som sesongbaserte arbeidsgivere søker. Følgebrevet ditt er ofte det beste stedet å demonstrere talentene dine til en ansettelsesleder.

Sommerjobber er litt annerledes enn vanlige jobber siden de ofte har:

  • Angi sluttdatoer
  • Foregå over en travel, sosial sesong
  • Ikke tilby ferier eller, i noen tilfeller, helligdager

Ansettelsesledere vil ha noen spesifikke kvalifikasjoner og karaktertrekk i tankene når de vurderer jobbsøknader og begrenser søkerfeltet til de personene de ønsker å intervjue.

For å hjelpe deg med å lande intervjuet, må følgebrevet ditt demonstrere de nøyaktige kvalifikasjonene ansettelseslederen søker.

Hva du skal inkludere i et følgebrev for sommerjobb

Først må du sørge for at du er kjent med det grunnleggende om å skrive et følgebrev. Hvis du aldri har sendt en før og ikke aner hvor du skal begynne, ta en titt på dette følgebrev guide , som gir trinnvise instruksjoner om hvordan du skriver en, formateringsråd og mange eksempler og eksempler å bla gjennom.

Målrett følgebrevet ditt

Deretter vil du målrette følgebrevet ditt for en sommerjobb. Ledere ser etter evnen til å lære raskt. Siden sommerjobber bare varer i noen få måneder, ønsker ikke bedrifter å investere mye tid (og penger) i opplæring.

Ansettelsesledere ser etter kandidater som er raske til å plukke opp oppgaver, har tidligere erfaring innen relevante felt, og vet hvordan de kan stille smarte spørsmål når de er usikre.

Legg vekt på din erfaring

Så mye som mulig i følgebrevet ditt, fremhev din tidligere, relevante erfaring. Vær direkte. Hvis du søker på en jobb som servitør, nevn for eksempel noe annet matserveringsarbeid eller erfaring fra et hvilket som helst gjestfrihetsfelt.

Vis at du er ansvarlig

En annen egenskap som intervjuere søker hos kandidater er ansvar. Når det er fint vær ute, kan det være fristende å spille hooky. Sommerarbeidere er ofte planlagt å jobbe i feriehelger, noe som betyr å jobbe mens andre er på ferie.

Bedrifter ønsker å ansette folk de kan stole på for å møte opp i tide til planlagte skift. Tenk på måter du kan vise at du er en dedikert, ansvarlig medarbeider i følgebrevet ditt.

Sommerjobb følgebrevmal

Last ned malen for følgebrev for sommerjobben (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempel på et følgebrev for sommerjobb

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på sommerjobb følgebrev

Eksempel på følgebrev for sommerjobb (tekstversjon)

Henry-søker
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
henry.applicant@email.com

1. september 2018

Cathy Lee
Direktør, Human Resources
Acme Diner
123 Business Rd.
Business City, NY 54321

Kjære fru Lee,

Jeg skriver for å søke om en av sommeråpningene dine for servitører, som jeg fant oppført på nettstedet ditt. Jeg har jobbet som både server og vert på restauranter de siste fire somrene. I løpet av somrene 2016 og 2017 jobbet jeg på The Pizza Den, en uformell restaurant, og sist sommer jobbet jeg på Perseus, en fin restaurant. Som et resultat er jeg sikker på at jeg har erfaringen og ferdighetene til å betjene kundene dine på den måten de forventer.

Jeg kan jobbe kvelder og helger i sommermånedene. Jeg er for tiden student ved Western State University; men jeg tar ingen timer i sommer, så jeg har god tid til å fylle vakter etter behov.

Ta gjerne kontakt med meg på e-post (henry.applicant@email.com) eller mobiltelefon (555-555-5555) hvis du har spørsmål.

Vennlig hilsen,

Henry-søker

Utvide

Følgende eksempler på følgebrev for sommerjobb og følgebrevmaler kan brukes for sommerjobbsøknader. Pass på å tilpasse brevene dine for å gjenspeile din erfaring og interesser.

Følgebrevmaler

Bruk disse malene for å holde orden på brevet ditt, enten du sender en papirkopi eller e-post.

  • Følgebrevformat : Trenger du en oppfriskning av hva du skal inkludere i følgebrevet ditt – og hva du bør utelate? Denne paragraf-for-punkt-guiden hjelper deg med å organisere tankene dine.
  • Følgebrevmal : Denne generiske malen fungerer for alle jobb- eller karrierestadier, og hindrer deg i å gå for lenge (eller for kort).
  • E-postmal for følgebrev : Odds er at du sender følgebrevet ditt via e-post. Denne malen sikrer at informasjonen din fanger ansettelsessjefens oppmerksomhet helt fra starten.
  • Microsoft Word følgebrevmaler : Disse gratis følgebrevmalene for Microsoft Word vil spare deg for et trinn i skriveprosessen og produsere et perfekt formatert sluttprodukt.

Eksempler på CV for sommerjobber

Også anmeldelse eksempler på sommerjobb-CV , slik at du kan søke med et vinnende par med jobbsøknadsmateriell. Disse prøvene vil hjelpe deg med å fremheve din relevante erfaring, selv om du nettopp har startet. Vurder all din relaterte erfaring, inkludert skolearbeid, frivillig arbeid, skoleaktiviteter og tidligere deltidsjobber, men fokuser på de mest relevante ferdighetene og prestasjonene.

Som en bonus vil det å se på disse CV-eksemplene hjelpe deg med å minne deg på hva som hører hjemme i en CV og hva som hører hjemme i et følgebrev - ofte en utfordring, selv for jobbsøkere som har vært i arbeidslivet lenge.