Jobbsøking

Eksempel på CV for sommersalgsmedarbeider

Moden forretningsmann som hjelper praktikant på skjermen

Klaus Vedfelt / Getty ImagesNår du søker sommerjobb, må du kanskje skrive en CV som en del av søknadsprosessen. Hvis du ikke er sikker på hva du skal inkludere, se gjennom et eksempel på en CV for en sommerjobb i salg. Fordi jobbsøkeren er en høyskolestudent med begrenset arbeidshistorie, har hun listet opp en rekke jobb-, frivillighets- og fritidserfaringer på CV-en. Du kan bruke denne prøven som en mal for å hjelpe deg med å skrive din egen CV.

Tips for å skrive en sommerjobb-CV

 1. Inkluder all relevant erfaring: Hvis du har begrenset arbeidshistorie (spesielt hvis du er student), kan du inkludere ubetalte erfaringer på CV-en. Du kan inkludere praksisplasser, frivillig arbeid , fritidsaktiviteter og lederstillinger på idrettslag. Kunsten er å forklare hvordan disse erfaringene hjalp deg med å utvikle ferdigheter eller evner som vil være nyttige i jobben du søker på. For eksempel, i CV-eksemplet nedenfor, nevner jobbsøkeren hvordan arbeidet hennes i et åpent pantry ga henne erfaring med å jobbe med et kassaapparat og samhandle med publikum.
 2. Vurder en seksjon med direkte relatert erfaring: Selv om du bør inkludere all relevant erfaring, hvis du har noen erfaring direkte relatert til jobben du søker på, bør du vurdere å liste den opp i en egen seksjon øverst på CV-en. Hvis du for eksempel søker på en jobb som salgsmedarbeider og har jobbet med salg tidligere, inkluderer du en del som heter Salgserfaring. Ta deretter med annen erfaring i en annen del kalt Annen erfaring eller relatert erfaring.
 3. Fremhev din pålitelighet: En ting alle sommerarbeidsgivere ser etter er pålitelighet. De vil ha ansatte som ikke tar mange feriedager eller kommer for sent på jobb. Prøv å understreke din ansvarlige natur i din CV. Hvis du for eksempel mottok en pris for perfekt oppmøte på skolen eller på en jobb, ta med dette. Du kan til og med understreke din pålitelighet i en CV sammendrag hvis du bestemmer deg for å inkludere en. Hvis du ikke er i stand til å nevne påliteligheten din i CV-en din, bør du vurdere å fremheve det i følgebrev . I følgebrevet inkluderer et spesifikt eksempel som viser din pålitelighet.
 4. Rediger, Rediger, Rediger: Du kan søke på mange sommerjobber (spesielt sommersalg eller detaljhandelsjobber) personlig , som ofte betyr at det eneste jobbsøknadsmaterialet arbeidsgiveren vil se vil være din CV. Sørg derfor for at CV-en din er ren og polert. Korrekturlesing CV-en din for stave- og grammatikkfeil, og for formateringsinkonsekvenser (for eksempel, sørg for at alle punktene er like store, og at hvis du uthever én stillingstittel, uthever du dem alle). Vurder å spørre en venn eller karriere rådgiver å se over CV-en din også. Hvis du er en videregående skole eller høyskolestudent, kan skolen din ha en karriereservicekontor som du kan bruke gratis.

Eksempel på CV for sommersalgsmedarbeider

Dette er et eksempel på en CV for en sommersalgsassistentstilling. Last ned CV-malen for sommersalgsmedarbeidere (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av en CV for sommersalgsmedarbeider

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempel på CV for sommersalgsmedarbeider (kun tekst)

Madeline-søker
Hovedgaten 111
Hartford, CT 10003
(123) 555-5555
madeline.applicant@email.com

KJERNEKVALIFIKASJONER

 • Sterk kundeservicekompetanse
 • Erfaren salgsrepresentant med suksess
 • Flytende i skriftlig og muntlig spansk

KUNDESERVICE/SALGSERFARING

ABC COMMUNITY COLLEGE, Stamford, CT
Administrativ assistent , Registrars kontor, september 2017 – i dag
Hjelp studentene personlig og via telefon med spørsmål angående kursregistrering

 • Bistå med alle administrative oppgaver på kontoret, inkludert fotokopiering, utsendelse og organisering av kontoret og venteplasser
 • Nominert til Årets medarbeider i 2017 på grunn av eksepsjonell ytelse

ABC COMMUNITY COLLEGE, Hartford, CT
Frivillig medlem , Open Pantry Coalition, september 2017 – i dag

 • Oppretthold pantrys beholdning på over 10 000 hermetikkartikler
 • Bruk Excel-programmet for å finne og hente kunders varer, og for å sjekke inventar
 • Administrer kassaapparat ved halvårlig innsamling

FASHIONISTA KLÆSBUTIK, Simsbury, CT
Megler , november 2016–juli 2017

 • Møtte dusinvis av kunder daglig ved inngangsdøren, og tilby assistanse med kjøp
 • Besvarte spørsmål angående Fashionista kredittkort, ukentlig salg og returpolitikk
 • Administrerte resepsjon, assisterte kunder med kjøp, bytte og vareoppbevaring
 • Fikk pris for aktualitet og pålitelighet ved årlige medarbeiderarrangement

HARTFORD HIGH SCHOOL, Hartford, CT
Sekretær , Hartford High School frivillige organisasjon september 2015 – september 2016

 • Ansvarlig for å organisere årlig sommerinnsamling og administrere 10 til 15 frivillige
 • Administrert organisasjons årlige budsjett på $10 000

UTDANNING

Associate of Arts in Marketing
(2018); GPA 3.5
ABC Community College, Hartford, CT

Utvide