Amerikanske Militære Karrierer

Surviving Navy Boot Camp

Sjøforsvarets rekrutter går gjennom tempoet ved Great Lakes

Soldat i grunnopplæring

•••

South_agency / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Den amerikanske marinen har bare ett sted for sin boot camp: Great Lakes Naval Training Center, på den vestlige bredden av Lake Michigan, nær Chicago. Det er her marinen former nybegynnere sine til fenriker, og setter dem gjennom den krevende grunnleggende treningen som vil tjene dem gjennom deres militære karrierer.

The Recruit Training Command behandler mer enn 50 000 rekrutter gjennom Navy Boot Camp hvert år. Her er hva du kan forvente av marinens grunnleggende opplæring.

Forbereder til Boot Camp

Det er flere ting du bør gjøre på forhånd for å forberede deg til Navy Boot Camp. Først og fremst er det å komme i form. Hvis du ankommer dekondisjonert, vil du sannsynligvis mislykkes i standarden eller bli skadet.

Også, hvis du ikke kan svømme, prøv å lære før du drar på boot camp. Rett etter at du ankommer, vil du bli undersøkt for svømmeferdigheter, og de som ikke kan svømme, må gjennomgå ekstra spesialinstruksjoner, som du vil unngå hvis det er mulig.

Hvis du er en tobakksbruker, gi det opp. Som med de andre tjenestene, er røyking eller bruk av tobakksprodukter ikke tillatt i bootcamp.

Må vite informasjon for marinerekrutter

Navy Boot Camp er sannsynligvis en av de mest 'klasseromsintensive' av de fire primære militærtjenestene, så jo mer du kan forberede deg på forhånd, jo mindre vil du slite med når stresset virkelig begynner.

 • Kjenn 11 Generelle ordrer.
 • Kjenn til alle detaljene knyttet til vurdering/rangering.
 • Lær hvordan du lager et stativ (seng) med 45-graders 'sykehus' hjørner
 • Øv på å stryke militære folder i en langermet skjorte med knapper og krage
 • Les Bluejackets manual. Vær spesielt oppmerksom på skadekontroll, sjømannskap, førstehjelp, uniformer og stell og historie.
 • Lær det fonetiske alfabetet utenat. (Alfa, Bravo, Charlie...)

Hvor lang er Navy Boot Camp?

Navy boot camp består av åtte ukers trening. Her er hvordan det går i stykker.

De første dagene på Recruit Training Center (RTC) er en virvelvind av aktivitet. Den første militærøvelsen du lærer: hvordan stå på oppmerksomhet.

Når papirene er fullført, vil rekruttene få utstedt marinegenser som de vil ha på seg frem til den første uniformsutgaven. På dette tidspunktet pakker rekrutter opp alle sine sivile klær, og eventuelle personlige gjenstander de tok med som ikke var på listen. De kan enten sende disse varene hjem eller donere dem til veldedighet.

Neste rekrutter vil ta en obligatorisk medikamenttest ved urinanalyse.

Etter den første dagen vil vanlige dager løpe fra kl. 06.00 (06.00), med en høy fløyte for å vekke alle rekrutter til lysene slukkes kl. 22.00 (22:00). Nøyaktig klokken 22.00 slukkes lysene.

Selv om uniformsartikler på boot camp utstedes (gratis), er det mange gjenstander som ikke er det. Den første natten på boot camp får alle rekrutter utdelt en rekke hygieneartikler, skokrem, sysett, T-skjorter, PT-shorts, solkrem, noen andre diverse gjenstander pluss en pussbok for Navy Exchange.

Rekrutter med briller vil få utstedte briller ved synsprøven. Når de er uteksaminert fra grunnopplæringen, kan seilere bruke de sivile brillene igjen, så lenge de overholder militære kles- og utseendebestemmelser.

Rekrutter blir tildelt en divisjon som består av rundt 80 menn og kvinner. Divisjonene er plassert i gigantiske 1000 personers sovesaler, som kalles 'skip' i Navy Rekruttopplæringskommando. Mens menn og kvinner trener sammen, rommer de ikke sammen.

2:02

7 tips for å overleve militær bootcamp

Vaktplikt: Lære vaktpostens ordrer

I Sjøforsvaret kalles vakttjeneste 'Stående vakt'. Det betyr at sjømenn får bruke betydelige mengder tid på å vokte skipet, utføre brannvakt, snø og sikkerhetsvakter.

Etter å ha observert rekruttene i noen dager, vil RDC-ene velge 'rekruttledere', kjent som 'Rekruttere underoffiserer' innen ulike ansvarsområder. RDC vil velge de rekruttene som i løpet av de første dagene viste at de ble 'kvittert bort.'

Rekruttere underoffiserer er siktet for å opprettholde god orden, disiplin og sikkerhet innenfor deres respektive avdeling. Ethvert brudd på god orden, disiplin og sikkerhet vil bli rapportert av rekrutteringssjefen til kommandokjeden for disponering.

I løpet av resten av denne første uken, kjent som P-uken, lærer rekrutter den riktige måten å re opp senger og brette undertøy og motta medisinske og tannlegeundersøkelser. Klasseromstiden brukes på å lære det grunnleggende om stell og uniformsklær, Uniform Code of Military Justice (UCMJ), standarder for oppførsel, diskriminering og noen timer med kapellanen om verdier. I tillegg vil RDC introdusere divisjonen til et par økter med fysisk trening.

Første hele uke med Navy Boot Camp

I løpet av den første uken gjennomføres innledende svømmekvalifikasjoner. Før konfirmasjonscampen må alle rekrutter bestå kravene til svømming, tråkking, hopping i vannet og drukningssikring. Også i løpet av denne første uken vil RDC introdusere divisjonen til kompleksiteten ved militærøvelse (marsj).

Klasseromslæring i løpet av uke én vil handle om anerkjennelse av rang/rate, bevissthet om voldtekt, like muligheter, seksuell trakassering og forbrødring, og kjerneverdier. Den første uken er også den mest intensive uken med fysisk kondisjon.

Andre uke med Boot Camp

I løpet av den andre uken mottar rekruttene kjoleuniformer og får dem skreddersydd. Klasseromsarbeidet vil bestå av et kurs om profesjonalitet, prøvetaking, marinens kommandokjede, vaktstilling og skikker og høflighet. Rekrutter tar den første skriftlige testen, som dekker alle fagene som ble undervist så langt. Selvfølgelig vil fysisk trening og øvelse fortsette denne uken.

Rekrutter kjører Navy Boot Camp Confidence Course. Den er designet for å simulere hindringer man kan måtte møte under en nødsituasjon om bord. Rekrutter bærer OBA-er (oksygenpusteapparat, standardutstyr for brannslukking om bord) bærer sandsekker, kaster livringer og klatrer gjennom en skutt (en liten sirkulær dør) med fulle sjøsekker. Rekrutter gjennomfører kurset i grupper på fire. Målet er å krysse målstreken som et lag, ikke som enkeltpersoner.

Tredje uke med Boot Camp

I løpet av den tredje uken er det mindre klasseromslæring og mer praktisk læring. Klasseromsarbeidet vil bestå av opplæring om sjøhistorie, lover om væpnet konflikt, pengehåndtering, kommunikasjon om bord, marine og fly (fast vinge og roterende vinge) og grunnleggende sjømannskap. Uken avsluttes med den andre skriftlige prøven.

Etter det får rekrutter øve grunnleggende linjehåndteringsferdigheter og få direkte erfaring og øvelse i førstehjelpsteknikker.

Fjerde uke med Boot Camp

I løpet av denne uken vil rekrutter få skyte våpen som M16 og hagle. Rekrutter vil også ta fysisk formprøve som består av sit-reach, curl-ups, push-ups og en 1 1/2 mils løpetur. Også i løpet av den fjerde uken er kjoleuniformene klare og rekrutter tar avgangsbilder (årbok).

Uke fem av Navy Boot Camp

Rekrutttrening og administrative oppgaver som å fokusere på karrierevalg finner vanligvis sted denne uken. Rekrutter kan friske opp ferdigheter de har lært så langt, inkludert:

 • Øke antall live-skudd avfyrt med M-9, 9 mm håndvåpen fra fem skudd til 40 skudd
 • Skyter fem skjøre treningsrunder på en Mossberg hagle
 • Omfattende antiterror-/styrkebeskyttelse briefinger om trusselforhold, terrorisme historie og skritt sjømenn kan ta for å presentere mindre av et potensielt mål
 • Ta datakurs og bli kjent med marinejobber
 • Tar åtte én-timers veiledningsøkter, med RTC-ansatte og en RDC

Uke seks av Navy Boot Camp

I løpet av den sjette uken fortsetter drillen sammen med mer fysisk trening. Rekrutter mottar også grunnleggende trening om skadekontroll og brannslukking.

Dette er også uken hvor rekrutter skal trenes i gasskammeret. De har hver 30 sekunder på seg til å ta på seg gassmasker mens underbetjenten tenner på tåregass-tabletten. Underoffiseren vil instruere rekruttene til å ta av masken og fjerne filterpatronen, kaste den i en søppelbøtte, mens de oppgir fullt navn og personnummer. Tips: Spis lett på treningsdagen for gasskammer. Det er intenst.

Uke syv av Navy Boot Camp

I løpet av den syvende uken mottar rekrutter klasseromsopplæring om uniformens historie, stellestandarder, omsorgsbehov og terrorisme. En annen skriftlig prøve vil dokumentere hvor mye rekrutter har beholdt.

Også i løpet av uke syv øver rekrutter på brannslokkingsferdigheter i en faktisk brannslokkingsøvelse ombord.

Uken avsluttes med Battle Stations, en morsom, kulminerende begivenhet av Navy Boot Camp. Den er designet for å pakke alt du har lært om svømmingsoverlevelse, teamarbeid, brannslukking, skadekontroll og mer i én massiv 12-timers praktisk øvelse. På slutten mottar rekruttene hattene sine. Det er seremonien som markerer dem som sjømenn.

Uke åtte av Navy Boot Camp

Forutsatt at alle rekrutter passerer Battle Stations, består den siste uken for det meste av utprosessering, øving for siste pass-in-review og (selvfølgelig) litt mer klasseromstrening. Selv om rekruttene på dette tidspunktet har bestått den siste fysiske kondisjonstesten, forekommer fortsatt fysisk trening.

Til slutt, enten torsdag eller fredag, får rekruttene ta på seg uniformene og foreta den siste gjennomgangen.

Hvis du har bestått alle kravene dine (spesielt Battle Stations), vil du tilbringe mesteparten av den påfølgende helgen på 'Liberty' før du fortsetter til 'A School' (som er det marinen kaller sin tekniske skole) eller en direkte oppdrag.