Følgebrev

Målrettede følgebrev (skrivetips og prøver)

kvinne som skriver et målrettet følgebrev på den bærbare datamaskinen.

•••

Caiaimage / Sam Edwards / Getty-bilder

Hva skal til for din gjenoppta og følgebrev for å påvirke når en arbeidsgiver kan ha mottatt hundrevis av CV-er for stillingen du søkte på?

Arbeidsgivere kan motta et enormt antall CVer for hver stilling de annonserer. Det kan virke som en nesten umulig oppgave for en bedrift å luke gjennom dem for å finne de beste søkerne til intervju, eller for deg å være en av de utvalgte kandidatene.

Du kan bidra til å gjøre jobben deres enklere, og flytte jobbsøknaden din til toppen av bunken, ved å skrive et målrettet følgebrev og tett matche legitimasjonen din til jobben.

Hvordan lage snittet

Arbeidsgivere klarer å redusere mengden av følgebrev og CV-er til et overkommelig antall. Hvordan de gjør det kan gi deg litt innsikt i hvordan du skriver følgebrev som vil gjøre snittet. Fordi, hvis følgebrevet ditt ikke består mønstringen, vil ikke CV-en din engang ses.

Hvis følgebrevet og CV-en ikke er perfekte, vil de mest sannsynlig havne i avvisningshaugen. Og perfekt betyr perfekt - det skal ikke være noen skrivefeil eller grammatiske feil.

Arbeidsgivere vil vanligvis ikke engang vurdere en kandidat som de mener ikke er kvalifisert ved første øyekast. Det første blikket på følgebrevet ditt er ditt mulighet å gjøre et godt inntrykk og komme videre til neste runde.

Skrivetips for målrettede følgebrev

Det er absolutt lettere å skrive generiske eller generelle følgebrev enn det er å skrive et følgebrev spesifikt rettet mot hver stilling du søker på. Men hvis du ikke investerer tiden i å skrive følgebrev, kommer du sannsynligvis ikke til å få intervjuet, uavhengig av dine kvalifikasjoner.

Her er forslag til hvordan du skriver et følgebrev for en bestemt jobbåpning:

Match dine kvalifikasjoner med jobben: Dette tar litt tid og krefter, og det er ikke alltid lett, men det er viktig. Ta stillingsannonse og liste opp kriteriene arbeidsgiveren ser etter. Skriv deretter opp ferdighetene og erfaringene du har. Ta enten opp hvordan ferdighetene dine samsvarer med jobbkravene i avsnittsskjema eller lag en sammenlignende liste over kriteriene og dine kvalifikasjoner.

Eksempel på stillingsannonse: KASSEKONTORSJEF. Gjennomføre, overvåke abonnement og billettsalg til arrangementer. Generere og vedlikeholde rapporter, utføre regnskapsaktiviteter knyttet til billettkontorinntekter, overvåke driften. Krever kundeservicekompetanse og regnskapserfaring.

Følgebrev Eksempel 1: Avsnitt

Som billettkontorassistent for Light Opera Company var jeg ansvarlig for kundeservice, billettsalg og generering og vedlikehold av billettkontorrapporter. I tillegg opprettholdt jeg journaler og regnskapsrapporter for alle billetttransaksjoner.

Følgebrev Eksempel 2: Liste

Box Office Manager-krav:

Gjennomføre, overvåke abonnement og billettsalg til arrangementer

Generere og vedlikeholde rapporter, utføre regnskapsaktiviteter

Kundeservicekunnskaper og regnskapserfaring

Mine ferdigheter og erfaring:

 • Billettadministrasjon inkludert billettering, vedlikehold av journaler og billettdatabasehåndtering
 • Vedlikeholde og generere rapporter
 • Billettregnskap transaksjon og rapportering
 • Kundeservice, sitteplasser og billettkunder

Som du kan se, har kandidaten i begge tilfeller skrevet et detaljert følgebrev som skal overleve den første visningen. For å bestå den undersøkelsen må du spesifikt ta stilling til stillingsannonsen og oppgi hvorfor du er kvalifisert for stillingen.

Gitt dette konkurranseutsatte arbeidsmarkedet, er det kritisk viktig å målrette følgebrevet ditt og ditt resymé . På den måten vet arbeidsgiver nøyaktig hvorfor du er kvalifisert for stillingen og hvorfor de bør vurdere deg til et intervju.

Eksempler på målrettet følgebrev

Her er et eksempel på et målrettet følgebrev som tar stillingskravene og matcher søkerens ferdigheter til disse kravene. Last ned følgebrevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Balansen 2018

Last ned Word-malen

Eksempler på målrettet følgebrev (tekstversjoner)

Navnet ditt
Adressen din
Din by, delstatspostnummer
Telefonnummeret ditt
Din epost

Dato

Navn
Tittel
Organisasjon
Adresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Kjære Mr./Ms. Etternavn:

Jeg er interessert i koordinatorstillingen utlyst på XYZ. Min CV er vedlagt for din vurdering. Gitt min relaterte erfaring og utmerkede evner, vil jeg sette pris på at du vurderer denne jobben. Mine ferdigheter er en ideell match for denne stillingen.

Dine krav:

 • Ansvarlig for kveldsdrift i Studentsenteret og andre fasiliteter, inkludert administrering av registrering, løsning av kundeproblemer, håndtering av risikohåndtering og nødsituasjoner, håndheving av avdelingens retningslinjer.
 • Bistår med ansettelse, opplæring og ledelse av ansatte. Koordinere statistikk og inventar.
 • Erfaring med veiledning av studentansatte og sterke mellommenneskelige ferdigheter er også foretrukket.
 • Gyldig Minnesota førerkort med god førerrekord. Evne til å reise til forskjellige steder kreves.
 • Erfaring fra kollegial programmering og ledelse.

Mine kvalifikasjoner:

 • Registrer studenter for kurs, design og administrer programprogramvare, løs kundeproblemer, håndhev avdelingens retningslinjer og tjen som kontakt for studenter, fakultet og ansatte.
 • Ansettelse, opplæring, planlegging og ledelse av ansatte, administrasjon av forsyningsbeholdning og bestilling.
 • Minnesota førerkort med NTSA defensiv kjøresertifisering.
 • Lang erfaring innen kollegial programmering og ledelse.
 • Utmerkede mellommenneskelige og kommunikasjonsevner.

Jeg setter pris på at du tar deg tid til å gjennomgå påloggingsinformasjonen og erfaringen min. Igjen, takk for din omtanke.

Vennlig hilsen,

Din signatur (for papirkopi)

Ditt innskrevne navn

Utvide

Navnet ditt
Adressen din
Din by, delstatspostnummer
Telefonnummeret ditt
Din epost

Dato

Navn
Tittel
Organisasjon
Adresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Kjære Mr./Ms. Etternavn:

Som svar på annonsen din i Milliken Valley Sentinel for Vice President, Operations, bør du vurdere følgende:

Utvikle og implementere strategiske operasjonsplaner. 15+ års erfaring med aggressiv produksjonsledelse for matbedrifter. Planla, implementerte, koordinerte og reviderte all produksjon i et anlegg med 250+ ansatte.

Administrer mennesker, ressurser og prosesser. Utviklet og publiserte ukentlige behandlings- og pakkeplaner for å møte årlige bedriftssalgskrav på opptil $50 millioner. Oppfylte alle produksjonskrav og minimaliserte lagerkostnader.

Coach og utvikle direkte rapporter. Designet og presenterte opplæringsprogrammer for bedrifts-, divisjons- og anleggsledere. Laget medarbeiderinvolveringsprogram som resulterer i $100 000+ besparelser årlig.

Sikre at operative tjenestegrupper møter behovene til eksterne og interne kunder. Ledet tverrfunksjonell komité med 16 medarbeidere som utviklet og implementerte prosesser, systemer og prosedyrer over hele anlegget. Oppnådde årssluttresultater med 12 % økning i produksjonen, 6 % reduksjon i direkte driftskostnader og økt kundetilfredshet fra 85 % til 93,5 %.

Jeg ønsker velkommen muligheten til å besøke deg om denne stillingen. CV-en min er lastet opp, i henhold til instruksjonene dine. Jeg kan nås på nummeret ovenfor. Takk igjen for din vurdering.

Vennlig hilsen,

Din signatur (papirbrev)

Ditt innskrevne navn

Utvide

Hva du skal gjøre når du ikke er en sterk match for jobben

Hva gjør du hvis du ikke har de riktige tingene og det er vanskelig å argumentere for at du bør vurderes for jobben? Det er garantert at personen med ti års barnepasserfaring, og ingen dataerfaring, som søkte på en Oracle-programmererstilling, ikke vil få et intervju. Hvis kvalifikasjonene dine ikke er i nærheten av å samsvare med kriteriene for jobben, spar tid og selskapets tid og ikke søk. I de fleste tilfeller er det for mange kvalifiserte kandidater hvis følgebrev og CV vil klare seg.

Fokuser i stedet på å søke på jobber du kvalifiserer for og bruk litt tid på å få den ekstra kompetansen eller utdannelsen (frivillig, ta en klasse, osv.) du trenger for å forberede deg til å søke på stillinger som er et trinn eller to oppover stigen.