Brev Og E-Poster

Takkebrev for eksempler på ledende jobb

ung mann på jobbintervju

••• Steve Debenport/Getty ImagesDe fleste arbeidssøkere vet at de bør sende en takkebrev etter et jobbintervju.Men ansettelsesledere er ikke de eneste som liker å få en takkemelding under søknadsprosessen.

Hvis du har mottatt hjelp fra nettverkskontakter under jobbsøkingen, er det en god idé å sende disse personene en takk e-post eller brev for å si at du setter pris på deres hjelp. Dette gjelder spesielt hvis tilkoblingen din henvist deg til en jobbleder som ble til et jobbtilbud. Men selv om anbefalingen deres ikke førte til en ny jobb, er det viktig å ta kontakt for å si at du satte pris på henvisningen.

Lær mer om hva du skal inkludere i et takkebrev for en stillingsleder og se eksempelbrev for å inspirere ditt eget budskap.

Hva du skal inkludere i et takkebrev for en jobbleder

Et takkebrev bør skrives inn standard forretningsbrevformat og inkludere følgende informasjon:

  • Takk for jobben og all annen hjelp kontakten din ga. For eksempel, hvis tilkoblingen din gikk direkte med CV-en din, må du huske å nevne det. Detaljene er viktige.
  • En kort omtale av jobben du søker på. Ta med stillingstittel, firmanavn og navnet på ansettelseslederen.
  • Et tilbud om å gi bistand i fremtiden, dersom din tilknytning trenger henvisning eller annen hjelp.

Hvis du sender en takkemelding på e-post, ta med navnet ditt i emnefeltet .

Takkebrev for et eksempel på jobbledende

Dette er et eksempel på et takkebrev du kan sende til noen som henviste deg til en jobb der du ble tilbudt en ledende stilling. Last ned takkebrevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et takkebrev for en jobbledelse Last ned Word-malen

Takkebrev for et eksempel på jobbledende

Gina Cohen
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
gina.cohen@email.com

1. september 2021

George Lee
Næringsvei 123
Business City, NY 54321

Kjære George,

Jeg vil benytte anledningen til å uttrykke min takknemlighet for din henvisning til Frontier Media. Etter å ha kontaktet kontakten din om et informasjonsintervju, ble jeg senere bedt om å komme tilbake for et formelt intervju. Jeg er glad for å fortelle deg at jeg ble tilbudt jobb.

Jeg har takket ja til en fulltidsstilling som Account Manager, og jeg gleder meg veldig til å jobbe med Frontier. Jeg kan ikke takke deg nok for at du koblet meg til kontaktene dine der. Jeg setter stor pris på at du deler nettverksressursene dine med meg, og jeg er beæret over at du tenkte på meg som en god passform for et så enestående selskap. Din tro på at jeg skal lykkes er en inspirasjon, og jeg vil gjøre mitt beste for å leve opp til din selvtillit.

Ikke nøl med å ta kontakt hvis du på et tidspunkt tenker på noen måte jeg kan gi tilbake tjenesten. Jeg er glad for å introdusere deg for noen av mine tidligere eller nåværende kolleger. Selvfølgelig, hvis du finner deg selv i behov for et referansebrev eller en anbefaling på noe tidspunkt, bidrar jeg mer enn gjerne på den måten også.

Takk igjen, og la oss holde kontakten. Jeg vil garantert oppdatere deg om min erfaring hos Frontier, og jeg ser frem til å høre om din egen fremgang også.

I takknemlighet,

Signatur (papirbrev)

Gina Cohen

Utvide

Takkebrev for et eksempel på jobbleder (ikke ansatt)

Her er et eksempel på et takkebrev du kan sende til noen som henviste deg til en stillingsleder, men du fikk ikke stillingen. Dette brevet viser din takknemlighet for ledelsen selv om du ikke ble ansatt.

Takkebrev for et eksempel på jobb – ikke ansatt

Jason Gitman
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
jason.gitman@email.com

1. september 2021

Trudy Wolf
Femstjerners produksjon
Næringsvei 123
Business City, NY 54321

Kjære fru Wolf,

Først vil jeg takke deg veldig for henvisningen til Five Star Production. Jeg er oppriktig takknemlig for at du tenkte på meg som en sterk kandidat for rollen som salgs- og billettkoordinator.

I tillegg setter jeg pris på at du tar deg tid til å varsle meg om åpningen av denne stillingen og anbefale meg som en god egnet for jobben.

Jeg er imidlertid skuffet over å fortelle deg at jeg ikke ble ansatt for jobben selv om kontaktpersonen din i Human Resources, Mr. Jameson, uttrykte sin beundring for min entusiasme og vilje til å jobbe hardt i denne rollen. Dessverre leter Five Star etter noen med spesifikk erfaring innen storskala arrangementsproduksjon.

Som du vet, er bakgrunnen min innen TV-produksjon, selv om jeg fortsatt aktivt ser etter overgangsfelt.

Takk igjen for jobbledelsen. Hvis du tilfeldigvis hører om andre stillinger som vil passe godt eller kan dele andre ressurser som du tror kan være til nytte for utviklingen av karrieren min, vil jeg gjerne at du gir meg beskjed. Jeg ser veldig opp til deg som produksjonsleder og
ville vært begeistret for å lære så mye jeg kan av en respektert jevnaldrende.

I mellomtiden, hvis det er noen måte du tror jeg kan være i stand til å gi tilbake tjenesten, ikke nøl med å ta kontakt. Jeg er alltid her for å hjelpe på alle måter jeg kan.

Takk igjen,

Signatur (papirbrev)

Jason Gitman

Utvide

Artikkelkilder

  1. Talent, Inc. Takk, men nei takk: 68 % av ansettelsesledere sier utakknemlige jobbsøkere setter sitt eget kandidatur i fare . Åpnet 10. august 2021.