Brev Og E-Poster

Takkebrev for en jobbhenvisning eksempler og tips

Datatastatur med nøkkel Takk

••• Zoonar RF / Getty ImagesEnten du er en jobbkandidat på nybegynnernivå eller en erfaren fagperson som avanserer på karrierestigen din, er det viktig å utvikle og opprettholde varige relasjoner med kolleger i din bransje.

Disse forbindelsene kan være nøkkelen til å bli ansatt for en ny jobb, spesielt hvis de er villige til å anbefale en jobb i selskapet deres.

Å ha en profesjonell kontakt villig til å henvise deg til en ønskelig stilling kan utgjøre forskjellen på om du scorer et intervju eller ikke.

En måte å sementere det forholdet på er å sende en skriftlig takk til kontakter som henviser deg til en jobb, selv om du ikke har fått et jobbtilbud.

I tillegg vil e-posten eller notatet gi dem beskjed om statusen til søknaden din og kan holde dem på utkikk etter andre stillinger å henvise deg til.

Hva du skal inkludere i takkebrevet for henvisningen

Når du sier takk, er det viktig å ordentlig og formelt takke de som har tatt seg tid og brukt sin innflytelse til å gi deg en positiv henvisning. Her er eksempler på takkebrev som du kan sende (via e-post, post eller LinkedIn) til en person som har henvist deg til en jobb.

Gi en statusoppdatering

Når du skriver brevet eller e-postmeldingen, sørg for å gi personen en statusoppdatering på søknaden eller jobbtilbudet ditt, i tillegg til å takke dem oppriktig for henvisningen.

Bruk en tydelig e-postemnelinje

Hvis du sender en takkemelding via e-post, er det ikke nødvendig å inkludere returadressen eller kontaktens adresse. Bruk en tydelig emnelinje (for eksempel takk fra [Ditt navn] eller 'Takk - [navnet ditt]) og skriv opp kontaktinformasjon i signaturen din .

Adresser brevet ditt på riktig måte

Du bør basere din avgjørelse på hvordan du henvender deg til mottakeren etter hvor godt du kjenner dem.

Hvis du har kjent og kommunisert med dem ofte, er det greit å adressere dem med fornavnet deres.

Hvis de derimot har vært din veileder eller høyskoleinstruktør i en formell, konservativ setting, bruk Mr. / Ms. / Professor etterfulgt av etternavnet deres.

Husk at disse eksemplene bare er gitt som eksempler – i stedet for bare å kopiere og lime dem, bør du skreddersy dem for å gjenspeile dine egne omstendigheter og personlige tonefall.

Se også nedenfor for et eksempel på et takkebrev på e-post for en henvisning.

Eksempel på takkebrev for en jobbhenvisning

Dette er et eksempel på takkebrev for en henvisning. Last ned brevmalen (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Eksempel på takkebrev for en henvisning

@ Balansen 2020

Last ned Word-malen

Eksempel på takkebrev for en henvisning (tekstversjon)

Navnet ditt
Adressen din
Din by, delstatspostnummer
Telefonnummeret ditt
Din epost

Dato
Navn
Tittel
Organisasjon
Adresse
By (*): Stat (*): Postnummer

Kjære Mr. Jones,

Tusen takk for at du henviste meg til Junior Accountant [eller, sett inn andre stillingstitler] stillingen hos ABCD. Jeg er takknemlig for tiden du brukte på å gjennomgå søknaden min og anbefale meg til jobben.

Jeg ønsket å dele med deg den spennende nyheten om at jeg har blitt valgt ut til et personlig intervju med ABCDs ansettelsessjef neste uke. Da hun ringte meg for å avtale et tidspunkt for dette intervjuet, nevnte hun spesifikt hvor imponert hun var over henvisningsbrevet du skrev på mine vegne.

Igjen, tusen takk for hjelpen. Jeg setter stor pris på hjelpen du har gitt meg; Jeg skal holde dere oppdatert på hvordan intervjuet går!

Vennlig hilsen,

Navnet ditt (signaturpapirbrev)

Navnet ditt

Utvide

Takkebrev for henvisnings-e-post

Emne: Takk fra Dave

Kjære Tim,

Takk både for at du varslet meg om den nylige jobbåpningen i bedriften din og for at du frivillig tilbyr å gi ansettelseskomiteen en henvisning på mine vegne. HFT Industries har et fantastisk rykte som bransjeleder, og jeg setter stor pris på din tillit til meg.

Jeg synes intervjuet mitt med Stanley gikk bra, og jeg forventer å møte Sheila senere denne uken for et nytt intervju. Stanleys beskrivelse av selskapet og av hva mine ansvarsområder vil omfatte, dersom jeg skulle bli ansatt, befestet min dype interesse for å bli med i teamet ditt. Jeg holder dere oppdatert når jeg går gjennom ansettelsesprosessen.

Igjen, takk for støtten – jeg krysser fingrene for at vi snart kan bli kollegaer i HFT Industries!

Dave Jones

Utvide

Takkebrev for da du fikk jobben

Emne: Takk skal du ha!

Kjære Nancy,

Jeg skriver i dag for å takke deg for at du introduserte meg for Bob Anderson, butikksjefen hos Eckles Hardware. Ikke bare fikk jeg et intervju for en butikkstilling, men jeg ble også ansatt, og jeg starter opplæringen min om to uker.

Gi meg beskjed hvis jeg noen gang kan gjøre noe for å gi tilbake tjenesten. Jeg setter virkelig pris på det du har gjort for meg.

Med takknemlighet,

Annabelle

Utvide

Mer om takkebrev

Gjennomgå råd om hvordan skrive et takkebrev , inkludert hvem du skal takke, hva du skal skrive og når du skal skrive et arbeidsrelatert takkebrev.

Også, gjennomgå andre eksempler på takkebrev , som inkluderer en takkemelding for et jobbintervju, et takkebrev for praksisplasser, takk for et informativt intervju, takk for hjelpen og en rekke ekstra eksempler på takkebrev fra intervjuer.