Brev Og E-Poster

Takkebrev for anbefalinger og referanser

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen er et takkebrev for referanser og anbefalinger

Lara Antal / The Balance

Det er alltid en god idé å bruke noen minutter på å takke for en anbefaling eller en referanse. I tillegg til å vise din takknemlighet, er det en måte å sikre at referansegiveren din er tilgjengelig neste gang du trenger en anbefaling.

Takkebrev blir alltid verdsatt av folk som gir deg referanser, skriver anbefalingsbrev på dine vegne eller gir en anbefaling på den profesjonelle nettverksplattformen LinkedIn for deg.

Hvorfor det er viktig å si takk

Når du tar deg tid til å si takk, vil referanseleverandørene dine være enda mer tilbøyelige til å anbefale deg neste gang.

Alle liker å føle seg verdsatt, spesielt når de har tatt ekstra tid fra arbeidsdagen eller etter arbeidstid for å gi deg en skriftlig anbefaling. I tillegg, hvis du får en LinkedIn anbefaling fra dem, vurder å følge etter, og hvis du kan anbefale personen, gjør det. Dette vil de sannsynligvis også sette pris på.

Hvordan si takk for en referanse

Hvordan skal du formidle takken din? Du kan si takk via e-post, et takkekort eller ved å skrive et tradisjonelt brev. Noen av disse fungerer som en akseptabel måte å formidle din takknemlighet på.

Fordelen med å sende en håndskrevet takkebrev eller et brev er at personen har en håndgripelig påminnelse om din takknemlighet. Det har større innvirkning enn en e-postmelding som raskt kan arkiveres eller glemmes.

Når du ikke er sikker på hva du skal inkludere i takkebrevene dine, er det alltid en god idé å se gjennom prøver. Du vil kunne få ideer og forslag til dine egne e-postmeldinger, notater og brev, som du deretter kan bruke til å tilpasse korrespondansen din til omstendighetene. Her er en rekke eksempler på takkebrev for referanser og anbefalinger.

Eksempler på anbefaling og referanse takkebrev

Eksempler på takkebrev for jobbsøk

Jeg fikk jobben takkebreveksempel
Her kan du gå gjennom et eksempel på en e-postmelding med takk for en referanse som samtidig informerer referanseskribenten om at personen ble ansatt. Folk er medfødt nysgjerrige, og det gir både avslutning og mulighet for feiring når du tar deg tid til å fortelle dem at innsatsen deres har gitt gode resultater.

Statusoppdateringsreferanse Takkebrev Eksempel
Her er et eksempel på et referansebrev som sier takk for en referanse for ansettelse. Dette brevet oppdaterer også referanseleverandøren om status for kandidatens jobbsøknad. Å la folk få vite at jobbsøkingen din fortsatt pågår, varsler dem om at du fortsatt står fritt til å vurdere nye jobbmuligheter de kanskje vet om. Denne typen nettverk er en fin måte å se og utvikle listen over mulige måljobber på.

Eksempel på e-postreferanse takkebrev
For de tilfellene du mangler enten skrivepapiret eller tiden det tar å skrive et håndskrevet takkebrev, er det greit å sende et takkebrev på e-post i stedet. I tillegg til å si takk i e-posten din, sørg for å inkludere kontaktinformasjonen din (e-postadresse og telefonnummer) slik at du og mottakeren kan holde kontakten.

Eksempel på jobbhenvisning takkebrev
Har noen anbefalt deg for en jobb? Enten du blir ansatt eller ikke, er det alltid en god idé å ta deg tid til å takke og gi en oppdatering om statusen din til personen som anbefalte deg.

Takk for en henvisning

Eksempel på takkebrev fra klienthenvisning
Hvis noen henviser en klient til deg, er det en god idé å sende dem et takkebrev for å fortelle dem hvor mye du setter pris på henvisningen. Se gjennom et eksempel, sammen med tips til hva du kan skrive.

Takkebrev om jobbhenvisning
Henvisninger er en av de ledende måtene kandidater blir ansatt på, og det er alltid en god idé å formidle din takknemlighet for en henvisning til en jobb. Her er eksempler på takkebrev som du kan sende (via e-post, post eller LinkedIn) til en forbindelse som har henvist deg til en jobb.

Eksempel på takkebrev for høyskoleopptak

Eksempel på takkebrev for høyskoleanbefaling
Har noen sagt ja til å gi deg en anbefaling som en del av høyskolesøknaden din? Ta en titt på dette eksemplet på et referansebrev som sier takk for en anbefaling for college.

Mer om referanser og anbefalinger

Referanser er viktigere for en jobbsøking enn du kanskje er klar over. Finn ut hvem du bør be om en referanse eller en anbefaling, og hvordan du best kan be om deres hjelp, ved å lære alt du trenger å vite om referanser .

Planlegg på forhånd og oppsett referanser

Før du i det hele tatt begynner å søke på jobber, bør du planlegge og sette sammen en liste over referanser og noen anbefalingsbrev, så du er forberedt på å gi disse umiddelbart når en potensiell arbeidsgiver ber om dem.

Hvis du er en etablert profesjonell, er gode folk å legge til i referanselisten din, veiledere, arbeidskolleger og/eller personer du kjenner personlig som allerede jobber for selskapet du retter deg mot.

På den annen side, hvis du er en jobbkandidat på startnivå med begrenset erfaring, er det greit å henvende seg til lærere, trenere, pastorer eller personer du kjenner gjennom frivillig arbeid om muligheten for at de kan tjene som referanse for deg. Her er hvordan be om en referanse .

Gjennomgå eksempler og maler

For mer inspirasjon og tips om hvordan du strukturerer ulike typer anbefalingsbrev, finner du flere referansebrev, personlige referanser, akademiske referanser, brev som ber om referanse, nedlastbare maler og lister over referanser som skal gjennomgås .