Brev Og E-Poster

Eksempler på takkemeldinger og e-postmeldinger

Typer takkebrev

Theresa Chiechi / The Balance/span>

Ingen blir en suksess uten litt hjelp fra vennene sine. I løpet av karrieren din vil du få mye hjelp fra ditt personlige og profesjonelle nettverk, spesielt når du skal gjennom en jobbsøking.

Kontaktene dine vil informere deg om ledige stillinger, skrive anbefalinger , hjelpe deg med nettverk, intervjue deg for ledige stillinger og mer.

Husk å takke de menneskene som hjelper deg på veien. Ikke bare er dette høflig, men det lar deg holde kontakten med nettverket ditt, noe som vil hjelpe deg med fremtidige jobbsøk.

Hvordan si takk

Når du trenger å si takk, er det viktig å velg de riktige ordene . Du må også sende meldingen i riktig format. Ofte betyr det å sende en e-post . Det er raskt, og de fleste forventer forretningskorrespondanse å bli sendt på e-post. En LinkedIn-melding er også et godt alternativ for å sende en rask takk.

Noen ganger vil du imidlertid sende et passende kort med et håndskrevet notat. Andre ganger sender du en formell forretningsbrev .

Se eksempler på takkebrev

Stirrer du ned på den tomme siden uten å ane hvor du skal begynne? Eksempel på takkebrev kan hjelpe deg med å skrive dine egne notater og e-poster.

Eksempler på takknemlighet

Asiatisk kvinne som skriver takkekort

JGI / Getty Images

Takkebrev er ikke bare for oppfølging etter jobbintervjuer. På forskjellige punkter i løpet av karrieren din vil du takke noen for deres hjelp.

Kanskje du er en restaurantør og en venn hjalp deg med den siste åpningen. Kanskje du er en kontorarbeider og en kollega har nettopp tilbudt deg å hjelpe deg med å organisere en komité.

Uansett hvilken situasjon du har, vil en liten takknemlighet langt på vei vise kontakten din hvor mye hjelpen deres betyr.

Du er avhengig av at personene i nettverket ditt tilbyr deg kontakter, råd, referanser, anbefalinger og moralsk støtte. Det er viktig å si takk. Eksempler på takknemlighetsnotater og e-postmeldinger kan hjelpe deg med å uttrykke din takknemlighet til kontakter som har gitt deg hjelp.

Eksempler på takkebrev for bedrifter

Takk skal du ha

Rob Friedman / Getty Images

Det er mange grunner til å takke noen du kjenner gjennom forretninger. Du må kanskje takke en leverandør for en rask behandlingstid eller en kunde for deres fortsatte virksomhet. Du kan takke en kollega eller leder for deres hjelp til et prosjekt eller en praktikant for deres harde arbeid under tiden deres i bedriften din.

Uansett om du sender et fysisk brev eller en e-post, er det noen beste fremgangsmåter når du sender et takkebrev for bedriften. Gjennomgang av prøver vil hjelpe deg med å tilpasse et brev som viser din takknemlighet.

Eksempler på takkemelding via e-post

Takk på tastaturet

Morten Olsen / E+ / Getty Images

Trenger du å sende et takkebrev i en hast? En e-post kan være det beste alternativet.

Gitt våre forventninger om umiddelbar tilfredsstillelse, er det mest fornuftig å sende takkekort via e-post i mange tilfeller. Etter en jobbintervju , eller når noen har gitt deg karrierehjelp , vil du uttrykke din takk med en gang. E-poster hjelper deg med det.

Imidlertid er det en riktig måte og en feil måte å uttrykke takken din på i e-postformat. Sørg for at meldingen din er profesjonell ved å gå gjennom eksempler på takkebrev på e-post.

Eksempler på takkebrev for ansatte

Potteplante med takkebrev på kontorbord

Null reklamer / Getty Images

Ikke alle sender takkebrev til kolleger eller ansatte som har gjort en god jobb. Men det er desto større grunn til å gjøre det - takken din vil virkelig skille seg ut!

For å sende et notat som fullt ut uttrykker din takknemlighet, gå gjennom prøver før du lager ditt eget budskap. Husk å holde den kort og send den før heller enn senere.

Eksempler på takkebrev fra intervju

Kvinne bruker bærbar PC i kafé

Granger Wootz / Getty Images

Etter et jobbintervju er kanskje den eneste gangen i løpet av din karriere når en takkebrev er virkelig obligatorisk. Unnlatelse av å sende en, og du kan bare finne deg selv krysset av listen over potensielle ansettelser. Bruk notatet ditt til gjenta din interesse for stillingen og dine kvalifikasjoner , og takke intervjueren for hans eller hennes tid.

Ta deg tid til å revidere takkebrevet du velger slik at det gjenspeiler din personlighet og din interesse for den spesifikke jobben.

Tenk også nøye gjennom om du vil sende en takk e-post eller et fysisk kort eller brev . Hvis du vet at ansettelsessjefen tar en beslutning snart, er e-post sannsynligvis det beste alternativet. Men hvis du har mer tid, viser et håndskrevet notat alltid omtanke.

De beste måtene å si takk på

Håndskrevet takk

SchulteProductions / E+ / Getty Images

Ikke sikker på hvordan du skal si takk? Det er så mange mennesker som hjelper deg under en jobbsøking og mange ganger i løpet av karrieren. Les råd om hvem du skal takke og hvordan du kan si takk, inkludert tips for å skrive takkebrev og eksempelbrev. Pluss: tips om når du skal sende håndskrevne takkekort versus takkekort versus takke-e-poster.

Beste ord og setninger å si takk

Takk på forskjellige språk

MMassel / E+ / Getty Images

Tusen takk. Vennligst godta min dypeste takk. Jeg setter pris på din omtanke.

Det er hundre forskjellige måter å si takk på. Når du skriver et takkebrev, er det viktig å velge en setning som passer til grunnene til at du sender meldingen. Du vil skreddersy takkebrevet til omstendighetene.

Takk-kommentar startere

Håndskrevet takkebrev

Janice Richard / Getty Images

Noen ganger er det vanskelig å vite hvordan man starter et takkebrev. Du vil fange leserens oppmerksomhet og fremheve punktene du vil gjøre i notatet ditt.

Å skrive et takkebrev bør ikke være komplisert, men lappen bør heller ikke være kjedelig. Se gjennom disse åpningslinjene for en rekke forretnings-takkebrev, og vurder hvilken som passer best for din situasjon. Sørg for å redigere linjene for å passe dine personlige forhold.

Eksempel på intervju med takk

takk og konvolutt. Porcorex / E + / Getty Images

Jane Doe
Hovedgaten 123
Anytown, enhver stat, postnummer
555-555-5555
email@email.com

Dato

Anne Smith
Seniorsjef, XYZ Corp
456 Oak Street, Ste. 300
Anytown, enhver stat, postnummer

Kjære fru Smith,

Takk igjen for at du møtte meg for å diskutere stillingen som administrativ assistent hos XYZ Corp. Jeg likte samtalen vår, både om rollen og om baseball. (Jeg tror virkelig dette er året vårt!)

Jeg var imponert over mulighetene den administrative assistenten har på XYZ til å slå inn og bruke mange hatter. I min forrige rolle var jeg i stand til å plukke opp grafisk design og Excel-kunnskaper, i tillegg til litt spansk og fransk samtale. Jeg elsker å lære nye ting og finne forskjellige måter å gjøre teamet mitt til en suksess. Det er klart at jeg ville ha muligheten til å gjøre det for XYZ.

Jeg tror at min erfaring hos min nåværende arbeidsgiver har forberedt meg til å gli sømløst inn i rollen. Jeg er kjent med alle dine systemer, programvare og krav, i tillegg til å være en rask undersøkelse dersom andre behov skulle dukke opp.

Gi meg beskjed hvis jeg kan gi deg annen informasjon mens du bestemmer deg. Igjen, tusen takk for møtet med meg. Det var en glede.

Med vennlig hilsen,

[signatur for papirkopi]

Jane Doe