Jobbsøking

Ting du kan gjøre når du hater den nye jobben din

Forretningskvinne ser på stabel med filer

••• Jamie Grill / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Gjør du hater den nye jobben har du nettopp begynt? Uansett hvor nøye du er forberede og veie fordeler og ulemper før du godtar, er det ingen måte å være 100 % sikker på hva du går inn på – før du er på jobb.

Hvis den nye konserten din begynner å ligne mer på et mareritt enn en drømmejobb, fortvil ikke. Det er mange ting du kan gjøre akkurat nå for å redusere smerten og få karrieren din tilbake i riktig retning. Her er syv ideer for å hjelpe deg med å takle en ny jobb som ikke passer.

Finn ut om jobben er problemet

Endring er vanskelig for de fleste. Hvis du er en som trenger tid til å føle deg komfortabel i et nytt miljø, gi deg selv den tilvenningsperioden før du antar at den nye jobben din er feil. Du må kanskje tilpasse deg nye prosedyrer, nye personer eller nye bedriftskultur , før du kan være sikker på at jobben i seg selv er problemet. Er det bare en tøff begynnelse, eller gjør du det virkelig hater jobben har du nettopp begynt?

Vit at du ikke er den eneste personen som angrer på å ha akseptert en stilling som viste seg å ikke passe godt.

Fra og med 2017 CareerBuilder-undersøkelse rapporterte at 66 % av arbeiderne har takket ja til en jobb og så innså at det ikke var den rette jobben for dem. Halvparten (50 %) av disse ansatte sluttet innen seks måneder, mens 37 % ble sittende i jobben. De viktigste årsakene til at jobben ikke fungerte var:

  • Giftig arbeidskultur (46 %)
  • Sjefens lederstil (40 %)
  • Stillingen samsvarer ikke med beskrivelsen i stillingsannonsen og intervjuene (37%)
  • Mangel på klare forventninger rundt rollen (33 %)

Identifiser kjerneproblemene

Etter å ha ventet ut den 'nye gutten'-fasen, hvis du fortsatt føler deg vagt urolig – eller enda verre, helt klar over hva du ikke liker med den nye jobben – skriv det ned. Fortell problemstillingene så tydelig som mulig, og vær konkret.

Hvis den nye sjefen din er problemet, er det deres ledelsesstil, holdning, kompetansesett eller prioriteringer? Hvis rollen i seg selv er det som plager deg, hva ville du endret med den for å gjøre den bedre? Jo klarere du kan være om hva som gjør deg ulykkelig, jo større er sjansene for at du kan fikse det – eller gå videre til en ny jobb som passer deg bedre.

Se etter sølvforinger

Med mindre du er selvstendig velstående, kan du sannsynligvis ikke spasere inn på kontoret til den nye sjefen din og si: 'Vel, takk for muligheten. Jeg tror dette er den delen hvor jeg snur i min oppsigelsesbrev ,' og gå ut. Uansett hva du bestemmer deg for å gjøre, må du bruke tiden din, i det minste for en liten stund.

Mens du gjør det, se etter de ikke-forferdelige delene av jobben din. Å gjenkjenne de gode aspektene vil ikke bare gjøre deg lykkeligere på kort sikt , mens du sitter fast der; det vil hjelpe deg å forstå hva du liker å gjøre på jobben på lang sikt, noe som vil veilede deg når du velger fremtidige jobbmuligheter.

Hold CV-en din oppdatert

Selv om du elsker jobben din, er det en god idé å gjøre dette. For å gjøre det lettere å skreddersy din CV til fremtidige roller, bør du også beholde en kopi av CV-en din uten denne siste konserten . Hvis du begynner å søke jobb uken etter at du har tatt den nye jobben, vil du ikke ha rollen med når du søker på nye stillinger.

Jobbhopping er kanskje ikke et stort rødt flagg for alle arbeidsgivere i disse dager, men en to uker lang ansettelse på den siste jobben din vil reise noen spørsmål du sannsynligvis ikke vil svare på. Det er vanskelig å være positiv og profesjonell og ærlig om hvorfor du hopper så tidlig.

Bruk nettverket ditt

Minst 60 % av alle jobber er funnet av nettverk . Din neste jobb kan være en av dem. Nå er tiden inne for å slå opp de gamle kollegene, romkameratene, professorene og vennene, og ta dem med ut på kaffe eller kontakt dem på LinkedIn . Du vet aldri hvem som sender den perfekte jobbmuligheten din vei.

Ikke vær redd for å gå bakover

Hvis du gikk videre frivillig, kan du vurdere om det er mulig gå tilbake til den gamle jobben din . Noen ganger er veien videre ved å gå tilbake. Hvis du likte den gamle jobben din, men trodde det var på tide å gå videre, kan denne nye situasjonen få deg til å tenke på nytt. Skriv til din gamle arbeidsgiver om å gå tilbake til din tidligere jobb og sørg for å selge deg selv ved å inkludere påminnelser om dine prestasjoner.

Det er derfor det er viktig å alltid forlate en arbeidsgiver på en god måte. Du vet aldri om du trenger å gå tilbake.

Hvis den gamle jobben din ikke kommer til å fungere som den neste nye jobben din, start stille en konfidensiell jobbsøking slik at arbeidsgiveren din ikke oppdager at du ønsker å slutte allerede. Velg jobbsider som lar deg holde tilbake navnet ditt, og utføre all kommunikasjon på din egen tid og utstyr.

Få denne jobben til å forsvinne

Enten du går tilbake til din gamle posisjon, finne en ny jobb , eller slutte for å gjøre noe nytt (gå tilbake til skolen, konsultere eller frilansere, osv.), er det viktig å huske at du ikke er forpliktet til å inkludere hver eneste korte periode på CV-en.

Hvis du blir på den mindre enn perfekte nye jobben din i en veldig kort periode, og ikke lærer noe som kan bidra til at du kan utdanne deg til en annen stilling, er det smarte grepet å la den stå utenfor CV-en din – teknisk sett ser du fortsatt etter arbeid mens du prøver på en ny stilling.