Jobbsøking

Tidsstyringstips for frilansere

mann med post it-lapper

•••

svetikd / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Du kjenner uttrykket, tid er penger? Når du har frilanset en stund, vil du forstå det bedre enn nesten alle andre typer arbeidere.

Du kan til og med begynne å tenke på utgiftene dine i form av hvor mye arbeid du måtte gjøre for å komme opp med kontanter. Se på en regning, og hjernen din vil automatisk oversette totalbeløpet til antall timer du jobbet for å betale saldoen.

Av denne grunn er tidsstyring åpenbart veldig viktig for frilansere. Kast bort den dyrebare arbeidstiden din, og du kan like gjerne kaste penger rett ut av vinduet.

Topp 5 tips for tidsstyring for frilansere

Enten du er rettferdig komme i gang på frilansbanen , eller du trenger en påminnelse om hvordan du kan gjøre arbeidsdagen produktiv, disse tidsstyringstipsene vil hjelpe.

1. Lag en tidsplan

Frilansere har ofte en fleksibel timeplan. En av de vanligste feil nye frilansere gjør utnytter den fleksibiliteten og bruker den som en unnskyldning for å utsette. Den beste måten å unngå å male deg selv inn i et hjørne, tidsmessig, er å sette en tidsplan og holde seg til den.

Den skitne lille hemmeligheten ved frilansing er at mye av tiden er det en 9-til-5-jobb – eller 10-til-6, eller 8-til-4. Uansett timeplan, vil du sannsynligvis jobbe på dagtid, når kundene dine er på kontoret. Hvis du ikke er i nærheten for å svare på telefonen når de ringer, kan du finne deg selv ute av en konsert, eller gå forbi til neste oppdrag som kommer.

Men selv om du jobber på prosjektbasis og kan lage dine egne timer, er det i din beste interesse å gjøre dem regelmessige.

Planlegger du å jobbe til spesifikke, faste tider gjør det lettere å komme i sonen når du trenger det – og lettere å koble fra når det er på tide å nyte resten av livet.

Det gjør det også lettere å tjene til livets opphold som frilanser på heltid .

2. Ta fridager

Og når du snakker om å nyte resten av livet ditt, mens du planlegger tiden din, ikke glem å legge igjen litt for ikke-arbeid også.

Å ta seg tid til deg selv er ikke bare moro og lek; det er en viktig del av balansen mellom arbeid og privatliv. For å være virkelig produktiv trenger du tid til å hvile og lade opp batteriene.

Alt arbeid og ingen lek betyr redusert kreativitet, økt stress, til og med kognitiv svikt. (Pluss, det er bare ikke gøy. Arbeid for å leve, ikke lev for å jobbe, og alt det der.)

Når tidsfrister nærmer seg, må du legge inn ekstra timer for å få ting gjort. Sørg for at det er nok timer i døgnet ved å ha en fast stoppetid. Du bør også gi deg selv en arbeidsfri dag eller to med jevne mellomrom – og ta ferie, selv om det betyr å planlegge fremover og være nøye med økonomien.

3. Skriv det ned

Føler du at du snurrer på hjulene og ikke får gjort mye? Prøv en tidsdagbok. For en bestemt periode, for eksempel en dag eller en uke, skriv ned alt du gjør og når du gjør det. (Tenk på det som en matdagbok, men med tid og aktiviteter i stedet for kalorier og ernæring.)

På slutten av den tildelte tiden bør det bli klart om du kaster bort timer på sosiale medier eller bare unnlater å fakturere riktig for tid brukt på et prosjekt. Uansett kan du tilpasse deg deretter.

4. Husk at du har ansvaret for tiden din

Ulempen med å være en superproduktiv og pålitelig frilanser i en verden der folk flest ærlig talt ikke følger gjennom, er at kunder kommer til å stole på deg. Hva er galt med det? Absolutt ingenting, så lenge du husker at du ikke er ansatt, og de er bokstavelig talt ikke sjefen for deg.

Som frilanser er ditt ansvar å gjøre det du sier du skal gjøre, etter beste evne, for å hjelpe kunden din med å nå sine mål. Dette gjør du i bytte mot penger. Uansett hvor mye du liker arbeidet eller klienten, ikke glem det essensielle faktum. Din lojalitet bør være til deg selv og din virksomhet. Alle de andre valgene dine om hvilke klienter du skal ta – og beholde – bør fortsette derfra.

Betyr det at du ikke kan hjelpe en klient i en nødssituasjon? Det motsatte.

Det er alltid en god idé å imøtekomme kundeforespørsler når du kan. Det bygger forholdet og inspirerer tillit og tillit. I tillegg er det bare en grei ting å gjøre.

Men hvis du på noe tidspunkt begynner å føle at klienten din har blitt vane med å fortelle, ikke spørre deg, om å gjøre mer arbeid, begynn forsiktig å etablere grenser ASAP. Det er ikke nyttig for noen hvis dere begge blir forvirret over måten ting fungerer på.

5. Si nei

Til slutt, den viktigste ferdigheten enhver arbeidende person besitter, enten de jobber for et selskap eller for seg selv, er evnen til å trekke grenser . Ikke vær redd for å avslå en jobb du ikke har tid til å gjøre, presse tilbake mot ekstra arbeid som ikke interesserer deg eller legge til porteføljen din, eller forhandle om mer tid eller penger, hvis du trenger, ønsker, og fortjener det.

En av de største fordelene med frilanslivsstilen er at ingen kan fortelle deg hva du skal gjøre - i hvert fall ikke slik en leder kan fortelle en ansatt. Ikke kast bort det ved å glemme at du er din egen sjef.