Jobbintervjuer

Tips for å klare et andre intervju

Kvinne i jobbintervju

•••

Compassionate Eye Foundation / Dan Kenyon

Du har klart det! Du besto det første intervjuet med glans, og du har nettopp fått en telefon eller en e-post for å planlegge en andre intervju . Det er viktig å være klar over at selskapet er seriøst interessert i deg, ellers ville de ikke ha ringt deg tilbake. Du er definitivt i strid om jobben, så her er det du trenger å vite slik at du kan klare det andre intervjuet ditt.

Andre intervju

Mange bedrifter intervjuer kandidater for ansettelse to ganger, eller enda oftere. Når selskaper har et multiplum intervjuprosess , er den første intervjurunden screeningintervjuer som brukes til å avgjøre hvilke søkere som har de grunnleggende kvalifikasjonene som kreves for jobben.

Kandidatene som består screeningsintervjuet blir plukket ut til et andrerundeintervju. Andre runde intervjuer involverer vanligvis mer detaljerte intervjuspørsmål om søkeren, deres kvalifikasjoner og evne til å prestere for selskapet.

Forbered deg på intervjuet

Balansen 2018

Få agendaen

Noen ganger kan et andre intervju være et dagsintervju. Du kan møte ledelsen, ansatte, ledere og andre ansatte i selskapet. Spør personen som planla intervjuet ditt om en reiserute, slik at du vet på forhånd hva du kan forvente.

Forskning, forskning, forskning

Ta deg tid til å gjøre litt research og lære alt du kan om selskapet . Se Om oss-delen av selskapets nettsted. Bruk Google og Google Nyheter (søk etter firmanavn) for å få den siste informasjonen og nyhetene. Besøk oppslagstavler for å undersøke hva som diskuteres. Hvis du har en tilknytning, bruk den til å få innsideinformasjon om ledelse og ansatte, så vel som selskapet generelt.

Gjennomgå intervjuspørsmål og svar

Du kan bli stilt de samme spørsmålene du ble stilt under det første intervjuet. Gjennomgå spørsmålene du ble stilt i det første intervjuet, og forny svarene dine. Gå i tillegg gjennom eventuelle tilleggsspørsmål du kan bli spurt under et intervju i andre runde, og ha et annet sett med intervjuspørsmål klar til å stille arbeidsgiveren. Som den første gangen, er det greit å bruke litt tid på å øve seg på å intervjue, slik at du er komfortabel med svarene dine.

Tenk på hva du ikke sa

Var det noe du syntes du burde ha nevnt under ditt første intervju? Eller var det et spørsmål du hadde problemer med? Det andre intervjuet vil gi deg muligheten til å utvide svarene dine fra det første intervjuet.

Se gjennom notatene du tok under det første intervjuet, for å se hva du kanskje har savnet å snakke om og hva du kan avklare eller legge til.

Kle deg profesjonelt

Selv om arbeidsplassen er tilfeldig, bør du fortsatt kle deg i ditt beste intervjuantrekk med mindre du får beskjed om noe annet. Hvis personen som planlegger intervjuet nevner å kle seg ned, vil forretningsantrekk vanligvis være mest passende.

Vær forberedt på et lunsj- eller middagsintervju

Når du er planlagt for en hel dag med intervju, kan lunsj og/eller middag stå på agendaen. Å spise med en potensiell ansatt lar selskapet vurdere kommunikasjons- og mellommenneskelige ferdigheter, samt bordskikk. Dette er fortsatt en del av intervjuet ditt, så det er viktig å spise nøye. Det siste du vil gjøre er å søle drikken din (alkoholfri, selvfølgelig) eller søl mat over hele bordet. Bestill riktig og frisk opp dine matferdigheter og bordskikk.

Still spørsmål før du drar

Når du blir invitert til intervju for andre gang, er sjansen stor for at du er med på stillingen. Det er hensiktsmessig å be om en kopi av stillingsbeskrivelsen for å gjennomgå, samt å spørre om organisasjonsstrukturen og hvordan du vil passe inn.

Topp 10 tips for suksess i det andre intervjuet

  1. Fortsett med energien og entusiasme gjennom hele besøket, som kan vare alt fra to til åtte timer. Det kan være en rekke møter eller intervjuer med enkeltpersoner og små grupper. Hver person vil evaluere deg uavhengig og få tilgang til både motivasjonen din for å jobbe der, så vel som dine kvalifikasjoner. Prøv å gjøre et friskt, energisk inntrykk i hver økt, selv om du kanskje er sliten eller lei av å svare på de samme spørsmålene.
  2. Vær forberedt på å svare på varianter av de samme spørsmålene som du kanskje har svart på i det første intervjuet for å bevise at du passer. Din første intervjuer har sannsynligvis ikke overført denne informasjonen til andre kolleger, så vær klar til å si hvorfor du er interessert i rollen og fortelle hvordan du har kunnskapen, ferdighetene og personlige egenskapene som vil gjøre deg i stand til å lykkes.
  3. Vær konkret når du diskuterer dine kvalifikasjoner. Sørg for at du har spesifikke eksempler på hvordan du har brukt styrkene dine for å møte utfordringer og oppnå suksess i tidligere kurs, frivillig arbeid, jobber/praksisplasser, prosjekter og campusaktiviteter.
  4. Vær klar for gruppeintervjuer . Den naturlige tendensen, når intervjuet av flere personer, er å fokusere leveringen på den mest tilgjengelige eller komfortable intervjueren. Sørg for at du får øyekontakt med alle intervjuerne dine og rett svarene dine til alle medlemmer av intervjugruppen. Hver person vil ha noe å si i den endelige evalueringen din, og noen av vurderingene deres vil uunngåelig bli påvirket av om du utviklet en rapport med dem.
  5. Ikke glem at du alltid blir evaluert selv når enkeltpersoner ikke stiller deg undersøkende spørsmål. Du vil ofte ha muligheten til å møte nylig ansatte, kanskje til lunsj. Disse menneskene vil bli spurt om inntrykkene deres senere, så ikke svik deg.
  6. Noen besøk på stedet involverer gruppeaktiviteter som saksanalyser eller sosiale mottak hvor du kan samhandle med andre kandidater. Arbeidsgivere vil bruke disse situasjonene til å vurdere din evne til å jobbe i grupper. Du må vise frem dine lederegenskaper og finesse med folk for å lykkes i disse øktene. Å skape konsensus, inkludert andre, og lytte, vil bli verdsatt i tillegg til eventuelle skarpsindige utsagn og kreative løsninger du måtte tilby.
  7. Vær forberedt på å stille spørsmål og vis interesse for hver person du møter. Eksempler inkluderer hva de liker best med rollen sin, en oppsummering av karriereveien i organisasjonen, den største utfordringen arbeidsgiveren står overfor på dette tidspunktet og hva de mener er nødvendig for at en skal lykkes i jobben du intervjuer for.
  8. Send en oppfølgingskommunikasjon til så mange personer du har møtt som mulig, og gjør det umiddelbart etter møtet. Sørg for at du får visittkort fra alle eller be besøkskoordinatoren din dele denne informasjonen. Hvis du virkelig vil ha jobben, prøv å skrive noe annet i e-posten eller brevet som er relatert til samtalen din med den personen. På den måten vil de innse at du gjør en ekstra innsats som vil bevise at du er en hard arbeider.
  9. Sørg for at det er klart for alle involverte at du virkelig ønsker jobben og du og selskapet passer utmerket. Alt annet likt har den mest motiverte kandidaten (uten å virke desperat) ofte et forsprang.
  10. Oppretthold sporadisk kommunikasjon med din potensielle arbeidsgiver i tiden etter intervjuet. Videresend all oppdatert informasjon om prestasjoner og priser. Det kan ofte være et spørsmål om å bare sjekke inn for å gjenta din sterke interesse og se om det er noen oppdatering angående statusen din.

Hva du skal gjøre etter intervjuet

Bestem om jobben virkelig passer for deg

Noen ganger er det vanskelig å definere om en bestemt jobb passer godt. Hvis noe forteller deg at du ikke er sikker på denne jobben, hør på den. Du trenger ikke å takke nei til jobben, men du kan be om flere møter med ansatte, spesielt de du skal jobbe med, for å sikre at jobben passer for deg.

Hva du skal gjøre hvis du får et jobbtilbud

I noen tilfeller kan du bli tilbudt jobb på stedet. Du trenger ikke si ja eller nei umiddelbart. Faktisk er det mer fornuftig å ikke si ja med en gang, med mindre du er 110 % sikker på at du vil ha jobben. Alt kan virke perfekt mens du er der, men når du først har en sjanse til å tenke over tilbudet og selskapet, virker det kanskje ikke like fantastisk.

Be om litt tid til å tenke over det og spør når selskapet trenger en beslutning.

Send et takkebrev

Forhåpentligvis sendte du en takkemelding til personene som intervjuet deg første gang. Igjen, ta deg tid til å sende et takkebrev (e-post er greit) til alle du møtte og gjenta interessen din for selskapet og stillingen.