Jobbsøking

Tips for å svare på freelance jobbintervjuspørsmål

Kjenn svarene kunden din ser etter

Fantastisk, jeg

••• laflor / Getty ImagesHvordan er et freelance jobbintervju forskjellig fra en vanlig jobbintervju ? Siden ingen av sidene forplikter seg til et langsiktig forhold, bringer begge forskjellige forventninger til bordet. Den typen frihet kommer med mange fordeler for både arbeidstakere og arbeidsgivere, men det endrer også ansettelsesprosessen litt, inkludert hvilke intervju spørsmål du kan forvente å høre fra en ansettelsesleder.

Hva kunden din ønsker å vite

Når du intervjuer frilansere, trenger ikke kundene å bekymre deg for hvordan du vil passe inn i bedriftskulturen eller hvor du vil være om fem år. Avhengig av konserten spiller det kanskje ingen rolle om du er morgenmenneske eller nattmenneske hvordan din typiske arbeidsuke ser ut .

Forvent i stedet spørsmål rettet mot resultater. Det er fordi, enda mer enn vanlige ansatte, er kontraktsarbeidere der for å løse et spesifikt problem. Personen som ansetter deg må vise at du gjør det, sannsynligvis på en mye kortere tidslinje enn med en heltidsansatt. Selv om du er billigere og mindre risikabelt enn en ansatt som får fordeler, er du også lettere å evaluere fordi målene dine er spesifikke og begrensede. Videre siden det vanlige oppsigelsesprosess gjelder ikke, det er også lettere for klienten å si deg opp.

Men akkurat som med et vanlig jobbintervju, er det beste alternativet å fokusere forberedelsene på intervjuspørsmålene du sannsynligvis vil få. For frilansere betyr dette å demonstrere at du er verdt pengene og at du kan få ting gjort.

Dette er noen av spørsmålene du kan bli stilt under intervjuprosessen:

1. Kan du vise meg eksempler på lignende arbeid?

Tips for å svare: Når du er frilanser, er arbeidet ditt din primære referanse. Det er viktig å ha en portefølje av prøver for å vise potensielle kunder. I gamle dager betydde dette en fysisk mappe full av ditt beste arbeid. Nå gjør digitale porteføljer det enkelt å sende lenker til potensielle kunder via e-post eller vise frem arbeidet ditt i et intervju.

Uavhengig av formatet, vil du være i stand til å vise noen eksempler og demonstrere hvordan du leverte kundens visjon i hvert enkelt tilfelle. Forklar hva kunden lette etter, hvordan den kreative prosessen din så ut, og hvordan du til slutt kom frem til det ferdige produktet. Og prøv å velge prøver som ligner på det de ønsker å ansette deg til.

Du vil få bonuspoeng hvis du kan legge ved et dollartegn til den demonstrasjonen ved å forklare hvordan du tjente eller sparte penger

2. Hvordan er arbeidsprosessen din?

Tips for å svare: Med dette spørsmålet prøver intervjueren å få en ide om hvordan det vil være å jobbe med deg. Kommer du til å være åpen for tilbakemeldinger på arbeidet ditt? Hvor mye vil du tillate revisjoner? Vil du jobbe i samarbeid eller for det meste alene? Alle disse spørsmålene er skjult bak det viktigste.

Til syvende og sist ønsker din potensielle klient å føle deg trygg på at du vil motta konstruktiv kritikk og delta i en vurderingsprosess. Så sørg for å nevne at du er fleksibel, samarbeidsvillig og åpen for ideer. Del kanskje noen eksempler på hvordan prosessen din har sett ut med andre kunder.

3. Fortell meg om en gang du hadde problemer med å sette en frist.

Tips for å svare: Sannheten er at alle, fra skoleelever til ledere, hater gruppeprosjekter. Likevel, så lenge individuelle bidragsytere er verdifulle, og inntil vi kan finne ut en bedre måte å syntetisere uavhengig tanke til et resultat i stor skala, sitter vi sannsynligvis fast med dem. Det betyr at vi alle er avhengige av hverandre for å nå deadlines og holde prosjektene i gang.

Når du svarer, husk at intervjueren har grunn til å være enda mer engstelig for at en frilanser skal nå deadlines, fordi du ikke er like lett tilgjengelig som en ansatt hvis du slipper ballen. Målet ditt her er å gi konkrete eksempler på din dedikasjon til å få ting gjort, uansett hvor vanskelig det er. Vær så spesifikk som mulig.

4. Hvor mye tar du?

Tips for å svare: Dette er et tilfelle der du vil la dem snakke først. Gå inn med en generell idé om din frilans priser, men ikke forplikte deg til en pris rett på gang. Du vet ikke hvor mye du skal belaste – eller til og med om du skal fakturere timevis eller per prosjekt – før du har mye mer informasjon om arbeidet som kreves.

Ikke la deg lure til å nevne et nummer i begynnelsen, bare for å finne ut senere at klienten forventer tre møter i uken og ikke vil betale for dem. Eller at hver fase av prosjektet involverer tre signoffs og to av dem tilhører andre eksterne arbeidere som sjelden er tilgjengelige. Få alle detaljene før du forplikter deg til en pris – og få den deretter skriftlig i form av en kontrakt eller arbeidserklæring.

Hvis du fakturerer klienten på prosjektbasis i stedet for per time, sørg for at kontrakten din er veldig tydelig om eventuelle spesifikke leveranser og tidsfrister de betaler for. Dette lar deg fakturere for andre leveranser separat hvis kunden ber om det.

5. Hva er din tilgjengelighet?

Tips for å svare: En av forskjellene mellom en ansatt og en entreprenør, ifølge IRS, er at bedrifter ikke kan spesifisere arbeidstimer for en entreprenør. Det er akseptabelt å sette tidsfrister (f.eks. «prosjektet vil bli fullført av EOD 1. november»), men ikke å sperre av timer av tiden din på fortløpende basis (f.eks. «Freelanser vil være tilgjengelig åtte timer om dagen, fem dager i uken, fra 9.00 til 17.00, til ABC Company sier noe annet').

Likevel må ting gjøres når de må gjøres. Dette er din mulighet til å uttrykke entusiasme, forsikre kunden om ditt engasjement og aktualitet samtidig som du setter noen grenser. Mange kunder gir inntrykk av å ønske engasjement for en heltidsansatt fra sine kontraktører , uten å utvide det samme i form av jobbsikkerhet. Dette betyr ikke at de prøver å jukse deg; det kan bare være at de er vant til den modellen fra å jobbe med vanlige ansatte.

Du kan formidle din lidenskap og pålitelighet uten å love å være tilgjengelig kl. 22.00. nødsituasjoner eller hvert vanlig morgenmøte. De fleste profesjonelle frilansere synes det er upraktisk å sove hver morgen uansett, så du kan sannsynligvis fortelle dem at du vanligvis er tilgjengelig i normal arbeidstid, og at du har en policy om å svare på e-post fra klienter innen X tidsperiode (24 timer eller mindre) . Hvis de ønsker deg på bestemte møter, sørg for at det er inkludert i kontrakten din. Du er ikke forpliktet til å love dem fulltidstilgjengelighet for deltidsarbeid.

Forbered deg på å Ace intervjuet

Hvis du er klar til å svare på disse spørsmålene, er du på god vei til et sterkt frilansintervju. Før du går ut døren eller ringer for intervjuet ditt, kan du se gjennom disse tipsene for hvordan du klarer et intervju for en frilansjobb.