Dyrekarrierer

Tips for å søke på veterinærskolen

Ung fransk bulldog på besøk hos veterinæren.

••• DjelicS / Getty Images

Populariteten til Dyremedisin har laget en svært konkurransedyktig opptaksprosess for de tilgjengelige plassene i hver fet skole klasse. De fleste av de 30 veterinærskolene i USA, samt flere internasjonale programmer, bruker Veterinary Medical College Application Service (VMCAS) for å effektivisere opptaksprosessen. Denne sentraliserte tjenesten lar elevene sende inn informasjonen sin til flere skoler ved å opprette en enkelt søknad.

VMCAS-søknaden er absolutt en viktig del av prosessen, men det er flere ting du bør vurdere når du søker til veterinærskolen. Her er noen av våre viktigste tips for søknadsprosessen for veterinærskolen:

Finn ut hver skoles opptakskrav

Sørg for at du har tatt de nødvendige kursene for hver skole du søker på. Mens de fleste kravene er like, varierer detaljene noe fra en skole til den neste.

Dokumenter opplevelsen din

Før en logg som dokumenterer timene dine i en veterinærklinikk så vel som alt annet dyrerelatert praksisplasser og frivillige aktiviteter. Vær sikker på at du får erfaring med å jobbe med både små og store dyr hvis mulig. Gjør deg selv til en godt avrundet kandidat.

Ikke vent til siste minutt med å starte søknaden din

Vær godt klar over søknadsfristen og sørg for å få ferdigstilt søknadsmateriell tidlig. Søknader gjennom VMCAS-tjenesten aksepteres vanligvis fra mai eller juni, med fristen tidlig i oktober. Det er mange seksjoner som kreves, og det kan ta betydelig tid å fullføre alle områder.

Be om anbefalingsbrev tidlig

Det er viktig at du spør etter anbefalingsbrev i god tid før fristen, slik at mentorene dine har god tid til å fullføre oppgaven. Du trenger et brev fra minst én veterinær du har jobbet for.

Lag din personlige erklæring omhyggelig

Vær spesielt oppmerksom på din personlig uttalelse , som er et svar på en melding om din bakgrunn og karrieremål. Dette er din eneste sjanse til å tilpasse søknaden din og vise akseptkomiteen hva du kan ta med til yrket hvis du blir valgt.

Ta nødvendige tester så snart som mulig

Ta eventuelle nødvendige tester tidlig slik at du har tid til å teste på nytt hvis poengsummene dine ikke er så høye som de trenger for å bli godkjent. De fleste veterinærskoler krever den datamaskinbaserte GRE (Graduate Record Exam), selv om noen skoler også godtar MCAT . Det er en god idé å ta GRE-treningstimer og få en øvingsprøvebok. Du må være grundig forberedt.

Søk på utvalgte skoler

Du bør kun søke på skolene du virkelig er interessert i å gå på. Dette innebærer litt research fra din side, og det er også lurt å delta på åpent hus og andre arrangementer på hver skole hvis det er mulig. Å søke på et dusin eller flere veterinærskoler er kostbart og øker egentlig ikke sjansene dine. Din beste sjanse for aksept er vanligvis i en in-state skole eller en som har en gjensidighetsavtale med en nabostat.

Bli kjent med VMCAS Online Application System

Du bør bruke litt tid på å utforske VMCAS-nettportalen og lære om prosedyrene du må følge for å sende inn og betale for søknadene dine. Det er flere sider med instruksjoner og mange underavsnitt som bør gjennomgås nøye.

Vær forberedt på intervjuet ditt

Forberedelse til din intervju er kritisk. Dette er den siste fasen av opptaksprosessen og har stor vekt hos akseptkomiteen. Ha kreative svar klare for vanlige spørsmål som hvorfor er du interessert i veterinærmedisin eller hvorfor er du interessert i akkurat denne skolen? Du bør også prøve å finne ut hva slags intervju skolene av interesse planlegger å gjennomføre -- telefon, panel, flere miniintervjuer (MMI), osv. Kle deg pent og gjør ditt beste for å fremstå rolig og samlet når du møter intervjupanelet.

Ha en sikkerhetskopiplan

Du bør også lage en backup-plan i tilfelle du ikke blir akseptert på første forsøk. Det er ganske vanlig at potensielle studenter går gjennom søknadsprosessen to eller til og med tre ganger før de får adgang til et veterinærprogram. Det er mange ting du kan gjøre mens du venter på å søke på nytt. Du kan jobbe på en veterinærklinikk, ta flere klasser for å øke GPA, bli lisensiert veterinærtekniker , gjennomføre flere praksisplasser, eller delta i flere lederaktiviteter.