Grunnleggende

Tips for å be om tid til å vurdere et jobbtilbud

Ung mann avslutter arbeidet med den bærbare datamaskinen sin i stuen i en loftsleilighet i Los Angeles

••• lechatnoir/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Du har fullført intervjuprosess , imponerte ansettelsessjefen, og nå har du tilbud om ny jobb. Det er gode nyheter, ikke sant?

Vel, vanligvis. Men noen ganger føles ikke et jobbtilbud som en grunn til å feire. Hvis du ikke er sikker på om du vil ha jobben, kan du føle deg stresset og forvirret. Så hva bør du gjøre nå?

Når du ikke er sikker på at du vil ha stillingen

Hvis magen din forteller deg å vente med å akseptere, lytt til den. Gå tilbake og ta noen på tide å vurdere om du virkelig ønsker det før du forplikter deg til arbeidsgiveren.

Noe av det verste du kan gjøre er å si ja og akseptere en stilling du ikke er sikker på at du vil ha.

Det er vanskelig hvis du ombestemmer deg og avslå etter at du allerede har godtatt . Det er enda verre hvis du start jobben og bestem deg for at du hater den fra begynnelsen. Det er mye vanskeligere å angre noe enn det er å ta seg tid til å være sikker.

Hvis du ikke er sikker på at dette er den rette jobben for deg, eller om du er det sjonglerer med flere jobbtilbud , er den beste tingen å gjøre å prøve å kjøpe litt tid til å ta en informert avgjørelse før du godtar. Ta tiden å analysere tilbudene før du bestemmer deg for hvilken du skal ta, og hvilken du skal takke nei til.

Det er også greit å avslå med en gang , i stedet for å trekke ut prosessen hvis du ikke tror at jobben passer godt.

Hvor mye tid bør du be om?

Hvor lang tid bedrifter gir søkere til å akseptere et jobbtilbud varierer avhengig av arbeidsgiver. Generelt er en uke tidsrammen et selskap vanligvis gir en kandidat for å ta en beslutning.

Balansen, 2018

Hva du skal si når du ber om mer tid

Når du blir tilbudt en jobb, trenger ikke svaret ditt være umiddelbart med mindre du er begeistret for tilbudet og klar til å akseptere .

Arbeidsgiver kan forvente at du ber om tid til å vurdere tilbudet eller til gi et mottilbud . Ikke føl at du er på stedet og må si ja – eller nei – med en gang. Det gjelder spesielt hvis du ikke er helt sikker på at du vil ha stillingen.

Det er viktig å være forsiktig med hvordan du ber om muligheten til å tenke over det. Du vil ikke fornærme ansettelseslederen eller miste tilbudet fordi du ikke svarte raskt.

Den beste måten å håndtere det på er å starte med å videreformidle din takk og takknemlighet for jobbtilbudet. Hold det positivt og profesjonelt, og gjenta interessen din for å jobbe for selskapet.

Alternativer for å få en utvidelse

Det er noen få alternativer for å kjøpe litt tid når du ikke er forberedt på å akseptere umiddelbart.

1. Spør om en frist

Når du mottar tilbudet, er det akseptabelt å spørre arbeidsgiveren om det er en frist for å svare på tilbudet. Men forord spørsmålet ditt ved å takke for muligheten. Hvis det er en frist og det ikke virker som det er nok tid, spør om det er mulig å få forlengelse. Uansett vil du vite nøyaktig hvor mye tid du trenger for å komme tilbake til ansettelsessjefen med avgjørelsen din.

I de fleste tilfeller er det en bedre idé å nøye vurdere lønn, fordeler, fordeler, jobbansvar, og om dette er retningen du vil at karrieren skal bevege seg i før du godtar.

2. Still spørsmål

Et annet alternativ for å få ekstra tid til å bestemme seg er å stille spørsmål. Det kan ta litt tid før ansettelseslederen kommer tilbake til deg, og det vil hjelpe deg med å avklare eventuelle bekymringer du har angående tilbudet. Det er viktig å vite om kompensasjonspakken i sin helhet – lønn, fordeler , ferie, pensjonsordning og fordeler.

Du må også vite når bedriften vil at du skal starte slik at du kan planlegge en overgang fra din nåværende jobb til den nye. Det vil også ta hensyn til beslutningen din.

3. Forhandle

Hvis du ikke er 100 % sikker på at du vil ha jobben, bør du vurdere å forhandle om kompensasjonspakken. Det er mange deler av et arbeidstilbud som er omsettelige, i tillegg til lønn. Du kan være i stand til å forhandle et tilbud som vil få deg til å føle deg mer komfortabel med å akseptere.

Når du starte jobben kan være omsettelig også, og å ha ekstra tid før du blir med i et selskap kan gjøre avgjørelsen din enklere.

Hva du ikke skal si til ansettelsessjefen

Det er noen ting du ikke bør si når du leter etter lengre tid til å vurdere en avgjørelse. Ikke mist tilbudet fordi du var frekk eller brå da du fikk det.

Selv om pengene ikke strekker til og jobben ikke er det du ønsker, vær nådig og takknemlig når du takker nei. Ingen liker å bli avvist, og det inkluderer ansettelsesledere.

Her er et par ting du bør unngå å si:

  1. Jeg vet ikke om jeg vil ha jobben, jeg gir deg beskjed.
  2. Jeg kommer tilbake til deg.
  3. Jeg er ikke sikker, jeg skal tenke på det.
  4. Jeg trodde jobben ville betale mer.
  5. Jeg liker ikke stillingen eller timene.

Hvis denne jobben ikke passer perfekt, men du liker arbeidsgiveren, kan det være en annen ledig stilling du vil være interessert i.

Å holde samtalen positiv vil åpne døren til disse fremtidige mulighetene. Negativitet vil sannsynligvis slå deg av listen over potensielle ansettelser.

Farene ved å forsinke

Det er viktig å merke seg at du ikke bør vente for lenge med å bestemme om du vil akseptere eller avslå en jobb. De fleste jobbtilbud er ikke åpne, og du vil ikke risikere å miste ditt ved å utsette eller vente for lenge. Det er også viktig å svare arbeidsgiver med en gang, selv om det er å be om mer tid. Å ignorere tilbudet mens du finner ut hva du skal gjøre, kan koste deg stillingen.

Husk at hvis du ikke svarer raskt, selskapet kan trekke tilbudet , ettersom noen deler av tilbudet (for eksempel en ansettelsesbonus) kan være tidssensitive og kan utløpe, eller arbeidsgiveren kan trenge noen som kan starte innen en bestemt dato. Hvis du ikke har tilgjengelighet, kan det hende du ikke får jobben.

Ta deg tid til å være sikker jobben er den rette for deg , men ikke bruk for mye tid på å bestemme deg. De fleste arbeidsgivere liker å fremskynde ansettelsesprosessen, og forsinkelser gjør det vanskelig for alle.

Viktige takeaways

Lytt til magen din: Hvis instinktene dine forteller deg å vente med å akseptere, lytt. Det verste du kan gjøre er å akseptere og så ombestemme deg.

Be om mer tid på riktig måte: Uttrykk din takk for tilbudet. Spør deretter ansettelsessjefen om en frist for å akseptere.

Følg opp utestående problemer: Spør om fordeler, ferietid og så videre. Hvis kompensasjonen eller kraftuttaket er mindre enn du hadde håpet, bør du vurdere å forhandle.

Unngå å si feil ting: Ansettelsesledere er følsomme for avvisning akkurat som alle andre. Være høflig.

Artikkelkilder

  1. LinkedIn. ' Hvor lenge bør du gi en kandidat å tenke over et jobbtilbud ?' Åpnet 10. september 2020.