Jobbsøking

Tips for å gå tilbake til jobb etter svangerskapspermisjon

Forretningskvinne Med Baby

••• Copyright bildekilde/Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du først begynner fødselspermisjon , kan det føles som om du vil ha en nesten uendelig lang tid borte fra kontoret. Men alt for raskt går disse ukene eller månedene med permisjon over.

Så kommer overgangen tilbake til arbeidsplassen, som ofte kan være en utfordring. Å tilpasse seg tilbake til jobb, og være borte fra babyen din, kan være fysisk, mentalt og følelsesmessig vanskelig.

Hvordan komme tilbake til jobb etter svangerskapspermisjon

Hvis du nærmer deg slutten av fødselspermisjonen , her er noen tips for å forberede deg på å komme tilbake til arbeidsstyrken.

Før du går tilbake på jobb

Koble til kontoret igjen

Hvis det er en stund siden du har tenkt på jobb, gjør deg selv en tjeneste: lette inn i arbeidskulturen . Å bytte brått fra dager tilbrakt utelukkende med babyen til tid som er delt mellom kontor og foreldreskap er skurrende, og sannsynligvis ikke bra for deg verken som forelder eller ansatt. Gjør litt forhåndsarbeid før din første dag på kontoret for å gjøre overgangen smidigere.

Send e-post eller ring din HR-avdeling

Hvis HR-avdelingen din ikke allerede har tatt kontakt, nå ut selv . Personene i menneskelige ressurser kan fylle deg ut med viktige detaljer som den beste datoen for å returnere til kontoret, plasseringen av ammerommet og andre gode å vite detaljer om papirarbeid og komme tilbake i svingen med en arbeidsrutine .

Planlegg returdatoen

Mål å gå tilbake til kontoret sent i uken. Motstå fristelsen til å gjøre din første dag tilbake på kontoret til en mandag; en hel uke tilbake på kontoret gir en vanskelig overgang.

En returdato på torsdag eller fredag ​​vil tillate deg å ha helgen til å rekalibrere og fikse eventuelle problemer med barnepass, planlegging osv.

Snakk med sjefen din

Nå ut til sjefen din

Hvis menneskelige ressurser ikke allerede har gjort det, fortell lederen din om din første planlagte date tilbake på kontoret. Dette kan være en fin mulighet til å dele alle tidsplanendringer som kan oppstå som følge av barnepass, pumping eller noe annet.

Er du usikker på hvordan du skal kommunisere med lederen din om endringer i tidsplanen etter fødselspermisjonen? Se et eksempel på en e-postmelding .

Planlegg et treff

Det kan være nyttig å ha en uformell lunsj eller kaffe med lederen eller kollegene noen uker før du går tilbake på jobb. Hvis du jobber eksternt, kan du planlegge en 'Zoom-kaffe' eller noe mer uformelt.

Disse møtene gir deg muligheten til å følge med på arbeidssladder, finne ut om nye prosjekter og begynne å føle deg engasjert i arbeidet igjen. Hvis du var borte i tre måneder i svangerskapspermisjon, kan mye ha endret seg.

Hvis du ikke kan møte folk på forhånd, sørg for å avtale tid med dem når du er tilbake.

Gjør deg klar for retur

Før du kan dra tilbake til arbeidsverdenen, må du sørge for at du er forberedt hjemme. Dette betyr alt fra å ordne barnepass (og backup barnepass) til å bytte yogabukser med dresser.

Forbered deg mentalt

Akkurat som de første dagene med den nye babyen din kan ha vært en utfordring, kan de første dagene tilbake på kontoret også være tøffe. Du kan finne deg selv full av følelser - og det er greit! Prøv å tenke på måter å lette denne overgangen for deg selv.

Det kan for eksempel hende du vil planlegge en daglig innsjekking – enten en samtale, tekstmelding eller videochat – med barnets vaktmester. Eller kanskje det er snakk om å pakke et bilde til kontoret.

Finn barnepass—og reservebarnepass

Det er uunngåelig at det vil være en dag – muligens på samme dag som et viktig møte, frist eller presentasjon – som babyen din blir syk og trenger deg. Forbered deg på dette øyeblikket før det inntreffer.

Kartlegg med din nærstående hvem som vil være den primære kontakten for barnehagen eller din barnepike. Hvis en uventet henting er nødvendig, hvem har ansvaret?

Finn ut en strategi for babyens sykedager, legebesøk og andre hendelser som kan kreve at du forlater jobben uventet.

Det kan også være nyttig å lage en liste over potensielle vaktmestere – alle fra svigerforeldre til foreldre til en barnevakt – som kan ta opp slakk om nødvendig.

Forbered deg på kontorpumping

Skal du pumpe på kontoret? Sørg for at du er komfortabel med å pumpe før tilbake på jobb. Ta kontakt med menneskelige ressurser og medarbeidere for å finne ut hvor du kan pumpe på arbeidsplassen din.

Merk at Lov om rimelig omsorg inkluderer en bestemmelse for amming: kontorer må sørge for både en plassering uten bad og rimelig tid for mødre å pumpe ut melk.

Det kan være lurt å sperre av tid på kalenderen din for pumping også, slik at du ikke ender opp med å uventet dukke ut av møter.

Gjør en garderobesjekk

Gjør et dypdykk inn i skapet ditt og trekk ut kontortopper, bukser og skjørt. Prøv klærne for å sjekke at de fortsatt passer, siden både graviditet og amming kan endre figuren din.

Plasser klærne som fortsatt er egnet for arbeid på et fremtredende sted i skapet for å gjøre morgenene dine enklere; om nødvendig, kjøp nye antrekk.

Ta en prøvekjøring

Forbered deg på den nye morgenrutinen din: planlegg en prøvekjøring komplett med innstilling av alarm, avlevering av babyen i barnehagen og pendling til kontoret.

Å gjøre seg klar om morgenen med en baby – pakke en bag til barnehagen, sette henne av, ta et meningsfylt farvel, amming – kan ta mer tid enn morgenrutinen før babyen med kaffe på flukt. En prøvetur vil gi deg tid til å finne ut av eventuelle barnepass og utvikle din nye rutine med babyen din.

Artikkelkilder

  1. U.S.A. Arbeidsdepartementet. ' Pausetid for ammende mødre .' Åpnet 25. januar 2021.