Salg

Tips om hvordan du skriver en takkemelding

Håndskrevet takkemelding

••• JaniceRichard/E+/Getty ImagesHvis noen gjør deg en tjeneste – alt fra å kjøpe produktet ditt til å hjelpe deg med å få en avtale med en beslutningstaker – så er et takkebrev ikke bare passende, det vil også hjelpe deg å opprettholde forholdet til den hjelpsomme personen. Å utvikle en vanlig takke-vane kan gi imponerende resultater.

Joe Girard, verdens største selger ifølge Guinness Book of World Records, krediterer suksessen hans til vanen hans med å sende håndskrevne kort hver måned til hver eneste av kundene hans. Girard sendte ut over 16 000 kort per måned, og som et resultat ble han verdens beste bilselger i 12 år på rad, men du trenger ikke nødvendigvis å sende tusenvis av kort hver måned for å oppnå et imponerende resultat.

Ikke tro at det å sende ut en e-post eller et standardbrev vil oppnå det samme. Det at så få mennesker gidder å sende ut håndskrevne brev og kort vil gjøre ditt langt kraftigere. Folk legger merke til håndskrevne brev, mens de har en tendens til å kaste formbrev rett i papirkurven. Slike brev trenger heller ikke være lange. Girards berømte håndskrevne kort sa ganske enkelt: Jeg liker deg. Det var det faktum at han gadd å sende disse kortene hver måned som imponerte kundene hans, ikke fancy eller kompliserte meldinger .

TIL takkebrev er en spesielt kraftig måte å nå ut til noen. Du viser ikke bare din takknemlighet for det de har gjort, men du viser også at du er villig til å ta deg tid til å skrive ut meldingen selv og sende den over. For store tjenester, for eksempel en introduksjon som førte direkte til et stort salg, kan inkludert en liten gave være passende – men det er ikke et krav.

Hva du skal inkludere i takkemeldingen

Notatene dine bør inneholde en omtale av hva personen gjorde for deg og bør understreke de positive resultatene av handlingene hans. Hvis du møtte personen på et arrangement eller en avtale, nevne gjerne hvilken glede det var å møte ham. Du kan også ta opp hvor mye du setter pris på innsatsen denne personen gjorde for å hjelpe deg. Hvis du ikke er sikker på hvordan du skal begynne, prøv å åpne notatet ditt med noe sånt som, jeg måtte ta et øyeblikk til å takke deg for den fantastiske [henvisningen, introduksjonen, osv.].

Det er lurt å avslutte med å snakke om hvordan du ser frem til fremtidige møter eller samtaler med din velgjører. Et mer formelt notat eller brev kan avsluttes med beste ønsker, mange takk eller hilsener, avhengig av hvor godt du kjenner personen du skriver. Hvis du noterer et enkelt notat eller fyller ut et kort, trenger du ikke bruke en slik strukturert tilnærming.

Når noen sender deg en gave

Når noen andre sender deg en gave – for eksempel i løpet av ferien – bør du absolutt svare med en takkemelding. Det er også en god idé å føre en liste over personer som har gitt deg begavelse, slik at du kan gjengjelde neste år. Slike takkelapper bør nevne den spesifikke gaven du mottok, hvor glad du er for å ha den, og ideelt sett hvordan du planlegger å bruke den. For eksempel, hvis en klient sendte deg et gavekort til en lokal restaurant, kan du nevne hvor mye du elsker maten på det stedet og hvordan du har tenkt å ta mannen din dit for en natt borte fra barna.

En annen flott tid for takkekort er en kundes jubileum. Hvis du har en kunde som har kjøpt fra deg i et helt år (eller flere år), må du sende en melding der du takker ham for å være en så lojal kunde . Slik kunder bør oppmuntres til å være lojale, og de vil helt sikkert sette pris på det faktum at du la merke til hvor lenge de hadde vært hos deg.