Jobbintervjuer

Tips for intervjuer mens du spiser

Intervjutips til frokost, lunsj og middag

Forretningsfolk snakker på restaurant

••• Ronnie Kaufman / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Arbeidsgivere kan ta sine ledende jobbkandidater ut til lunsj eller middag, spesielt når de intervjuer for jobber der det er mye klientinteraksjon, for å evaluere deres sosiale ferdigheter og å se hvordan kandidatene håndterer seg selv under press.

Å ta deg med til frokost, lunsj eller middag gir intervjueren en sjanse til å sjekke ut din kommunikasjon og mellommenneskelige ferdigheter , så vel som bordskikk, i et mer uformelt miljø enn et kontormiljø.

Gode ​​manerer vil gi deg en fordel fremfor andre kandidater, så ta deg tid til å friske opp bordskikken din og være klar over god middagsetikett for intervjuer.

Hva skal jeg ha på meg

Kle deg profesjonelt til middagsintervjuet, akkurat som du ville gjort for et intervju på kontoret . Lokalet har endret seg, men du intervjuer fortsatt for en jobb og det er viktig å gjøre et godt inntrykk. Her er hva du skal ha på deg for en jobbintervju på restaurant , med tips til de beste intervjuantrekkene for alt fra en uformell kopp kaffe til god mat.

Husk å være høflig

Vær så snill og takk for å gjøre et godt inntrykk. Det betyr å takke verten eller vertinnen som setter deg, servitørene og verten din. Følg opp middagsintervjuet ditt med en takkebrev til intervjueren(e) som gjentar din interesse for jobben.

Husk din bordskikk

Husker du hva moren din fortalte deg om å ikke tygge og snakke samtidig, holde albuene fra bordet og sitte rett? Bordskikk er viktig når du skal spise hos en potensiell arbeidsgiver. Ikke vær for uformell og vær oppmerksom på god bordskikk – dette inkluderer å bruke en serviett og holde gaffelen riktig.

Delta i en samtale

Spiseintervjuer er ikke ensidige. De er en mulighet for intervjueren til å bli kjent med deg og omvendt. Det er viktig å være engasjert i en samtale med intervjueren og den andre som er der.

I tillegg til å svare på spørsmål om deg selv, still spørsmål og fortsett en samtale.

Oppretthold øyekontakt, og gjør ditt beste for å trekke alle ved bordet inn i samtalen – ikke bare fokuser på hvem du oppfatter som den ledende intervjueren eller seniormedlem i ledelsen. Jo mer komfortable og avslappede alle er, jo større sjanse har du for å gå videre til neste runde.

Å drikke eller ikke drikke?

Det er to tankeganger når det kommer til alkohol og intervjuer:

  • Den første er at det er viktig å ikke drikke og holde vettet om deg
  • Det andre er at det kan være vanskelig hvis intervjueren bestiller en flaske vin og alle ved bordet, bortsett fra deg, tar et glass.

Selvfølgelig, hvis du ikke drikker alkohol er det absolutt ingen grunn til å drikke bare fordi verten drikker; du kan grasiøst avstå med et enkelt Nei, takk. Hvis du velger å drikke alkohol, ikke ta mer enn et glass vin eller noe sånt og vær veldig nøye med å holde fokus på samtalen.

Intervju Spiseetikett

Hvis du aldri har deltatt på et spiseintervju før, lønner det seg å gå gjennom grunnleggende spiseetikette:

Ankomme tidlig. Som du ville gjort i et kontorintervju, må du vite plasseringen til restauranten på forhånd og gi deg selv ekstra reisetid for å sikre at du kommer noen minutter for tidlig – dette vil tillate deg å komponere deg selv før intervjuet.

Slå av telefonen. Før du møter intervjuerne dine, slå av mobiltelefonen helt og oppbevar den der du ikke vil bli fristet til å se på den.

Velg nøye fra menyen. Når du bestiller, ikke velg den dyreste varen på menyen – dette kan virke som veldig grov oppførsel.

Ikke vær en Slob. Unngå mat som er rotete eller vanskelig å spise elegant – du vil at intervjuerne skal fokusere på samtalen din, ikke måten du spiser på eller spaghettisausen som ender opp i ansiktet ditt. Ta små biter som lar deg svelge raskt slik at du ikke snakker med mat i munnen.

Når du er ferdig. Når du har spist ferdig, plasser redskapene dine i posisjonen klokken fire på tallerkenen din; plasser den brettede servietten til venstre for tallerkenen.

Takk Verten din. På slutten av måltidet, takk intervjuerne for deres tid. Du bør ikke tilby å betale regningen eller tipset - det er forstått at disse vil bli dekket av intervjukomiteen.