Musikkarrierer

Tips til journalisten som intervjuer musikere

Når du bryter deg inn i musikkjournalistikkens verden , den mest glamorøse delen er å intervjue artistene. Men det første intervjuet med en musiker kan være en veldig skremmende prosess. På toppen av den vanlige uroen om å gjøre noe nytt, kan det være litt skremmende å sette seg ned med artistene, spesielt hvis du tilfeldigvis er en fan av musikeren eller bandet. Hvis du gjør deg klar til å gjennomføre ditt første musikerintervju, men ikke vet hvor du skal begynne, vil disse tipsene hjelpe.Forbered, Forbered, Forbered

mann som studerer

Hero Images/Getty Images

Før intervjuet er det viktig at du gjør leksene dine. Lær alt du kan om den aktuelle musikeren. Selv om du vil fokusere på det som skjer akkurat nå i artistens karriere – de snakker tross alt til deg for å promotere hva det enn er – ikke fokuser utelukkende på det under forberedelsene dine. Selvtilliten din vil stige med hver eneste bit av kunnskap du får om intervjuobjektet.

List opp dine spørsmål

To kvinner snakker over kaffe

Martin Barraud/Getty Images

Du vil at et intervju skal være mer som en samtale enn en streng Q&A-økt, men du bør ikke gå kaldt inn i det (spesielt ikke ditt første). Bruk litt tid på å finne på spørsmålene du vil stille før intervjuet. I det minste vil det første spørsmålet gi deg et godt utgangspunkt for å sette i gang diskusjonen. Og hvis samtalen virkelig ikke begynner å flyte, vil du i det minste kunne trekke frem informasjonen du trenger for å skrive stykket ditt.

Når det gjelder hva du bør spørre om, kommer det an på. Spør alltid om grunnleggende bakgrunnsinformasjon. Husk at du prøver å få noen til å fortelle deg en historie med egne ord som du allerede vet (fordi du har forberedt deg). For det formål, still de åpenbare spørsmålene, selv om du tror at musikeren har hørt dem 100 ganger. Det har de sannsynligvis, men du må fortsatt samle informasjon for ditt spesifikke stykke.

Når det er sagt, ikke vær redd for å kaste noen unike spørsmål der. Ikke vær sjenert. Ha det gøy med det. Disse off-the-wall spørsmålene kan ofte starte de beste samtalene.

Øv med venner

Kvinne som øver på å gjøre et intervju med en venn

Reza Estakhrian/Getty Images

Når du er ny på å intervjue folk, er det en god idé å ta noen testkjøringer. Musikeren du intervjuer burde ikke være forsøkskaninet ditt. Be vennene dine om å posere som musikeren og gå gjennom spørsmålene dine. Bli komfortabel med å si dem og øv på overgangene mellom spørsmålene. Det faktiske intervjuet ditt vil sannsynligvis ikke være noe som disse øktene, men du vil føle deg mye mer i kontroll når spørsmålene dine har fått en liten gjennomgang i den virkelige verden.

Stål deg selv

Intervju

BraunS/Getty Images

OK, nå, ikke la dette avskrekke deg, men noen ganger kan musikere være litt vanskelige under intervjuer. I de fleste tilfeller er de det ikke, men noen ganger skjer det. Du kan støte på en musiker som er i dårlig humør, som hater å gjøre intervjuer, eller som ler med bandkameratene sine ved å gjøre intervjuer ubehagelige. Eller en rekke ting. Dette kan være spesielt sant når det er slutten på en lang dag med intervjuer og artisten er lei av å svare på de samme spørsmålene igjen og igjen.

Nå vet du. Så hvordan kan du forberede deg? Vel, det er ikke mye du kan gjøre med det. Hvis du er forberedt, kunnskapsrik om artisten og har spørsmål klare til å gå, så har du gjort din del. Bare kontroller reaksjonen din. Ikke bli kastet. Rull med det. Gjør ditt beste. Det blir en god historie en dag.

Ikke prøv å være vert for dem via kabelnyheter

Mannlig nyhetsoppleser gjør seg klar for intervju

DreamPictures / Getty Images

Hvis en musiker er i kontrovers når du intervjuer dem, så kan du ikke så godt ignorere det. Men ikke skape problemer. Dette er ikke et politisk show på et kabelnyhetsnettverk med en programleder som roper over folk. Hold fokus på musikken og gi musikeren god plass til å fortelle historien sin og promotere det de er der for å promotere.

Husk: Du er ikke eksperten

Å være i nærvær av en musiker eller et band du beundrer kan friste deg til å vise dem hvor mye du vet om arbeidet deres. Men, litt av det går langt. Husk at intervjuet handler om musikeren; de er eksperten. Hold spørsmålene dine korte og fokuserte på musikeren og deres arbeid.