Karriereråd

Tips for nettverksbygging på feriefester

ferienettverk

•••

Ariel Skelley / Stone / Getty Images

Høytiden gir en perfekt mulighet for karrierenettverk. Selv om du er uten jobb og frisk på ferieglede, er det viktig å ikke gå glipp av noen muligheter til å møte folk som kan hjelpe deg med å finne en jobb. Helligdagene, i motsetning til hva du kanskje forventer, kan faktisk være en god tid til jobbsøking .

Godta alle invitasjonene du mottar og vurder nettverksbyggingen du skal gjøre som en sentral del av jobbsøkingen. Selv om du ikke har lyst til å gå på en fest eller annen høytidsfeiring, vil du møte folk der som ikke bare kan hjelpe deg – inspirert av ferieånden, vil de sannsynligvis være ivrige etter å tilby sin kunnskap eller assistanse. Du kan til og med ha det mye mer moro enn du forventet!

Husk imidlertid at når du velger å bruke sosiale arrangementer i høytiden som muligheter for jobbnettverk, må du opptre like profesjonelt som du ville gjort på en karrierekonferanse eller et faktisk intervju.

Fristet som du kan være til å slippe deg løs under en feriefest, må du tøyle enhver form for moro – for eksempel å drikke for mye eller opptre eller kle seg upassende – som ville få noen til å stille spørsmål ved potensialet ditt som en moden og ansvarlig ansatt.

Nettverkstips for julefester

Phil Haynes, administrerende direktør i AllianceQ, en gruppe av Fortune 500-selskaper og mange små og mellomstore bedrifter som har samarbeidet for å skape en pool av jobbkandidater, deler sine tips for ferienettverk på fester, slik at du kan få mest mulig ut av arrangementene du deltar på.

  • Ikke avslå invitasjoner til feriefester . Jo flere kontakter du får, jo bedre, selv om kontakten er minimal. Du vet aldri hvem du møter, og målet er å ha en kontakt som husker hvem du er og hva du gjør. Jo flere kontakter du møter, jo større er sjansen for å finne noen som kan hjelpe deg med å finne lovende nye jobbmuligheter.
  • Alle du møter kan være potensielle leads, så introduser deg selv godt . Øv og perfeksjonere kunsten å introdusere deg selv klart og enkelt. Å finne ut din innledende 'lydbit' (ligner på en heisplass ) er verdt det. Det får den samtaleballen til å rulle!
  • Spør om råd . Selv om det egentlig ikke er hensiktsmessig å be om en jobb på en feriefest, snakk språket. Bruk setninger som 'Jeg er interessert i å lære mer om ...' eller 'Jeg respekterer din mening og tar gjerne imot råd om denne karrieren eller jobben.' Folk er mer mottakelige for å være en ressurs enn et middel for å oppnå et mål!
  • Ta notater om menneskene du møter . Etter en feriefest, skriv ned på visittkortene deres eller på et kontaktinformasjonskort hva de gjør, et emne du diskuterte eller en felles interesse for å jogge minnet ditt. Dette kan være nyttig for bruk i fremtidige kontakter.
  • Lytte . Kontaktene dine kan gi verdifull informasjon og innsikt hvis du ikke er for opptatt med å snakke!
  • Vær naturlig og samtalende . Prøv å etablere en følelse av rapport. Nevn noe eller noen du har til felles. Still enkle spørsmål for å delta i en generell samtale. Fremfor alt, prøv å unngå å høres ut som om du leser fra et manus.
  • Følge opp . Be om visittkort fra hver nye person du møter, og følg deretter opp med dem gjennom en e-post, brev eller telefonsamtale, med henvisning til noe spesifikt fra samtalen din.

Andre ferienettverksmuligheter

Sesongfester er ikke de eneste stedene som kan gi lovende muligheter for jobbsøking. Samfunnsorganisasjoner som lokale matbanker, skoler, kunstgrupper eller nasjonale ideelle organisasjoner som Arthritis Foundation eller Toys for Tots er ofte desperate etter frivillige for å sikre at deres ferieinnsamlingsarrangementer blir vellykket.

Ikke bare kan frivillig arbeid bidra til å holde deg opptatt og tillate deg å opprettholde et positivt fokus i en sesong med arbeidsløshet, men det lar deg også møte og nettverk med nye kontakter som kanskje vet om en flott jobb for deg. Og selv om det å hjelpe andre er en fantastisk måte å heve ditt eget humør på, i et best mulig scenario, kan din frivillige stilling til og med bli en fulltidsjobb .