Jobbsøking

Tips for å sende en e-post for å be om en referanse

Sender e-post til kollega som ber om referanse

••• Mint Images - Tim Robbins / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hvordan du ber om en jobbreferanse kan være like viktig som hvem du velger som referanse for en jobb . Det er viktig å velge referanser som kan fremstille dine kvalifikasjoner i best mulig lys. Du kan skrive et brev eller ringe, men det er ofte mest praktisk å sende en e-postmelding for å be om en anbefaling for en jobb.

Hvordan velge de beste referansene

Du kjenner sikkert mange mennesker som vil være villige til å fungere som en referanse for deg, og det er en god idé å tenke over hvem vil være best til å støtte deg for stillingen du søker på. Det er også viktig å ha en liste over referanser som vil svare på referanseforespørsler på en responsiv og rettidig måte.

Profesjonelle og sysselsettingsreferanser er et godt valg, hovedsakelig fordi de har sett deg i et bedrifts- eller arbeidsmiljø. De kan bekrefte dine arbeidsferdigheter, og hvordan du samhandler med kolleger og veiledere. De kan til og med ha en kontakt i målselskapet ditt.

Selvfølgelig er det tider, spesielt når du ikke har mange profesjonelle referanser, når du bruker en karakter eller personlig referanse kan være et godt valg. Akademiske referanser er også et alternativ å velge.

Hvis du ikke har mye erfaring innen det valgte feltet, eller hvis din siste veileder ikke var din største fan, kan det være lurt å søke referanser fra alternative kilder. Hvis noen du kjenner personlig har en kontakt i målselskapet ditt, kan det også være veldig nyttig.

Be om tillatelse fra referansene

Etter at du har begrenset listen over best mulige referanser for jobbsøkingen din, er det på tide å be om tillatelse til å inkludere dem som referanser. Det er ikke en god idé å oppgi noen som referanse på en jobbsøknad hvis du ikke har spurt dem om å være en referanse for deg.

Hva du skal inkludere i e-posten din

Husk at folk er opptatt, og de fleste av oss får tonnevis av e-poster hver dag. Sørg for at mottakeren vet at dette er en prioritet ved å bruke emnelinjen i e-posten din. Skriv navnet ditt og det du ber om i emnefeltet i meldingen.

For eksempel vil Emne: Jeff Doe Reference Request fortelle leseren hvem meldingen er fra og hva den handler om, noe som vil øke sjansene dine for at den blir åpnet og lest i tide.

Start med en hilsen: Begynn forespørselen din med en hilsen og personens navn, etterfulgt av et komma eller semikolon.

Be om referansen: På neste linje begynner du med brødteksten, der du ber om at personen skal være en referanse. Det er også her du bør nevne arten og varigheten av forholdet ditt, spesielt hvis kontakten ikke er en du ofte er i kontakt med.

Forklar detaljene: Du bør også gi noen detaljer om jobbsøkingen din, for eksempel hva jobben er, hvorfor du ber om deres påtegning og hvordan denne jobben er et godt karrieretrekk for deg.

Nevn vedlegg: Å konkludere , nevn eventuelt tilleggsmateriell du har lagt ved, for eksempel CV-en din og en kopi av stillingsbeskrivelsen eller oppslaget.

Fortell takk: Husk å takke dem for deres tid og omtanke.

Avslutt med en avslutning og din signatur: Din stenging av e-post skal etterfølges av ditt navn og kontaktinformasjon.

Tips for å skrive en referanseforespørsel

Forklar hvorfor du skriver: Når du skriver for å be noen om å gi en anbefaling, sørg for å referere til forbindelsen din og forklare hvorfor du føler at de ville være en ideell referanse.

Inkluder din CV og en stillingsbeskrivelse: Inkluder en kopi av CV-en din og detaljer om hvilke typer jobber du er interessert i. Dette vil gi referanseforfatteren noe av informasjonen de trenger for å skrive et effektivt anbefalingsbrev til deg.

Jo mer informasjon du kan gi den potensielle referansen, jo lettere vil det være for dem å skrive et overbevisende brev som støtter kvalifikasjonene dine.

Oppgi fristen: Hvis du trenger referansen innen en bestemt dato, må du huske å nevne den i e-posten din. Gi personen du spør så mye varsel som mulig. Det kan være tidkrevende å skrive en god referanse, og du vil ikke at de skal forhaste seg for å få det gjort.

Ta med din kontaktinformasjon: Sørg for å inkludere kontaktinformasjonen din, slik at de enkelt kan ta kontakt hvis de trenger å stille flere spørsmål.

Eksempel på referanseforespørsel via e-post

Se gjennom et eksempel på en e-post som ber om en referanse.

E-post som ber om en referanse for et jobbeksempel

Emne: Paul Katcher - Referanseforespørsel

Kjære Joan,

Jeg er i ferd med å søke en ny stilling som programvarearkitekt og håper du vil gi meg en referanse.

Etter å ha jobbet med deg i mange år, tror jeg at du kan gi potensielle arbeidsgivere informasjon om mine ferdigheter som vil øke sjansene mine for å få jobben.

Jeg har vedlagt en oppdatert kopi av CV-en min. Gi meg beskjed hvis det er tilleggsinformasjon du trenger for å fungere som referanse på mine vegne.

Tusen takk for at du tok deg tid til å vurdere forespørselen min.

Hilsen

Paul Katcher
555-123-4567
paulk@email.com

Utvide

Husk å følge med

Folk liker generelt å hjelpe andre, og det er alltid viktig å vise din takknemlighet. Når noen godtar å gi deg en referanse, sørg for at du sender en Takk skal du ha melding med en gang.

Det er viktig å la folk i nettverket ditt vite at du setter pris på deres støtte og at du er villig til å gjengjelde hvis du blir bedt om det.

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Referanser .' Åpnet 4. juni 2021.