Jobbsøking

Tips for å sende følgebrev på e-post med prøver

Hvordan sende et følgebrev og CV på e-post

Kvinne som jobber på laptop hjemme

•••

Marc Romanell / Photolibrary / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Hva bør du ha med i en e-post for å søke jobb, og hvordan skal du sende den? Et følgebrev på e-post er et dokument sendes med CV-en for å gi ytterligere informasjon om ekspertisen din. Den er skrevet for å gi informasjon om hvorfor du er kvalifisert for jobben du søker på og for å forklare årsakene til din interesse for selskapet.

Når du sender et følgebrev på e-post, er det viktig å følge arbeidsgiverens instruksjoner om hvordan du sender inn følgebrev og CV.

Stillingsannonsen kan spesifisere hvilken type fil du må sende, og hvordan du skal sende den. Hvis ikke, kan du følge instruksjonene nedenfor for enkelt å få dokumentene dine til ansettelseslederen.

Det er også viktig å sørge for at følgebrevene dine på e-post er skrevet så vel som all annen korrespondanse du sender. Selv om det er raskt og enkelt å sende en e-post, betyr det ikke at du skal skrive noe mindre enn et detaljert følgebrev med fokus på hvorfor du er en god match for jobben du søker på. Her er noen tips for å sende følgebrev på e-post.

Sende følgebrev på e-post og CV som vedlegg

 • Hvis stillingsannonsen sier at du skal inkludere følgebrev og CV som et vedlegg, kan du enkelt legge ved PDF-filer til e-postmeldingen din.
 • Hvis følgebrevet og CV-en er Word-dokumenter, klikker du på Fil, Lagre som, PDF (.pdf) for å lagre dokumentene som PDF-filer.
 • For Google Docs-filer, klikk på Fil, Last ned, PDF (.pdf)-dokument.
 • PDF-filer er mer profesjonelle, de beholder formatet, og de kan ikke redigeres av noen andre etter at du har delt dem.
 • Lagre filene med navnet ditt, slik at de ikke blir blandet sammen med andre søkeres materiale, for eksempel dittnavnomslag.pdf.

Trenger du mer hjelp? Her er en steg-for-steg guide til sende CV og følgebrev som vedlegg .

Sende følgebrev på e-post uten vedlegg

 • Noen arbeidsgivere godtar ikke vedlegg. I disse tilfellene limer du inn følgebrevet i e-postmeldingen.
 • Bruk en enkel font og fjern all fancy formatering.
 • Den beste måten å gjøre dette på er å kopiere innholdet fra din originale CV og følgebrev, og deretter lime inn spesiell, uformatert tekst i e-postmeldingen.
 • Du kan Lim inn spesial ved å venstreklikke inne i e-postteksten og velge 'Lim inn spesial' fra rullegardinmenyen.
 • Du vet ikke hvilken e-postleverandør arbeidsgiveren bruker, så enkelt er best. Arbeidsgiver kan ikke se en formatert melding på samme måte som du gjør. Så hvis det er ren tekst, kan du være sikker på at den vil gjengi riktig.

Kontaktperson, emnelinje og signatur

 • Hvordan adressere et følgebrev på e-post : Her er hvordan du adresserer et følgebrev sendt i en e-postmelding, inkludert hva du skal bruke når du har detaljer om en kontaktperson, og hvordan du adresserer det hvis du ikke har det.
 • Emnelinjen i meldingen din : Sørg for å liste opp stillingen du søker på i emnefeltet i e-posten din, slik at arbeidsgiver er tydelig på hvilken jobb du søker på. For eksempel, emne: Jane Doe, stilling som leder for sosiale medier.
 • Inkluder din signatur : Inkluder en e-postsignatur med kontaktinformasjonen din, som består av navn, adresse, e-postadresse og telefonnummer, slik at det er enkelt for ansettelseslederen å komme i kontakt med deg.

Dobbeltsjekk brevet ditt for stavemåte og grammatikk

Pass på at du stavekontrollerer og kontrollerer grammatikk og store bokstaver. De er like viktige i et følgebrev på e-post som i følgebrev på papir.

Send en testmelding til deg selv

Send meldingen til deg selv først for å teste at formateringen og vedleggene fungerer. Hvis alt ser bra ut, send til arbeidsgiver på nytt.

Se gjennom et eksempel på følgebrev på e-post

Her er et eksempel på et følgebrev på e-post. Se også nedenfor for flere eksempler.

Eksempel på følgebrev på e-post

Emne: Administrativ assistent/resepsjonistjobb – Roger Smith

Kjære fru Cole,

Jeg var spent på å se oppføringen din for stillingen som administrativ assistent/resepsjonist hos ABC Market Corp. Jeg tror at mine fem års erfaring innen kontoradministrasjon og min lidenskap for produktene dine gjør meg til en ideell kandidat for denne rollen.

Du spesifiserer at du leter etter en administrativ assistent med erfaring med å planlegge avtaler, holde journaler, bestille rekvisita og hilse på kunder. Jeg er for tiden ansatt som administrativ assistent i XYZ-selskapet, hvor jeg har brukt de siste fem årene på å finpusse disse ferdighetene.

Jeg er flink til å bruke alle de vanlige programvarepakkene for administrasjon og samarbeid, fra Microsoft Office og SharePoint til Google Docs og Drive. Jeg lærer raskt og er fleksibel, samtidig som jeg alltid opprettholder det gode humøret du ønsker fra den første personen besøkende ser når de samhandler med selskapet.

Jeg har lagt ved CV-en min og vil ringe i løpet av neste uke for å høre om vi kan avtale en tid for å snakke.

Tusen takk for din tid og omtanke.

Beste,

Roger Smith
Telefon
E-post
LinkedIn-profil-URL (valgfritt)

Utvide

Flere eksempler på følgebrev på e-post

Se flere eksempler på følgebrev og maler for e-post for en rekke rolletyper.