Kvinner I Næringslivet

Tips for å overleve ditt første år i virksomheten

Bedriftseier i butikk

•••

Marc Romanelli/GettyImagesFå små bedrifter tjener mye sitt første år - hvis de i det hele tatt tjener noe. Selv med en bedrift med lave oppstartskostnader, vil du til slutt måtte investere penger i virksomheten din for å vokse den ved å utvide produkter, tjenester, flytte inn i nye geografiske territorier eller ansette andre til å hjelpe deg.

Det gamle, kjente ordtaket er sant: Det trengs penger for å tjene penger. Tommelfingerregel: Ha ett år med sparepenger allerede i banken å leve av før du slutter i dagjobben. Hvis du ikke planlegger å finansiere bedriften din personlig, samle kapital før du starter virksomheten. Løftet om penger er aldri så godt som kontanter på bankkontoen din.

Beskytt ekteskapet ditt ved å ikke bli overbeskyttende overfor bedriften din

Hvis du er gift, vær ærlig med ektefellen din før du slutter i jobben og si at virksomheten er uforutsigbar og at du kanskje må stole på inntekten deres i en ubestemt periode. Det er bedre å bli overrasket over en 'god' måned enn av en 'dårlig' måned.

Dere bør også diskutere hvordan dere vil håndtere virksomheten som et par. Å etablere tidlig hvem som skal gjøre hva (hvis dere jobber sammen) vil spare deg for hjertesorgen ved å krangle om bedriftens oppturer og nedturer. Hvis du har små barn, forvent at de blir sjalu hvis du bruker mer tid på å jobbe enn du gjør med dem. Å la dem hjelpe på små måter kan gi store belønninger.

Hvis du blir territoriell om virksomheten din i stedet for å involvere familie, er du garantert minst en viss friksjon. Selv når familiemedlemmer (og venner) kommer med dårlige ideer, ros dem og valider dem for omsorg. Se deres innspill som et ønske om å hjelpe deg med å lykkes og ikke som en kritikk av deg. Å legge til side stoltheten og ha tykk hud vil hjelpe deg å ta bedre forretningsbeslutninger og holde dine mellommenneskelige relasjoner sunne og sterke.

En regnværsdag kommer

Andre første års oppstartskostnader inkluderer forsikring, skatter og uventede utgifter. For eksempel trenger de fleste virksomheter en eller annen form for teknologi for å fungere problemfritt. Hvis datamaskinen din dør eller må oppgraderes, kan du være død i vannet hvis du ikke har midler til å trekke på håndtaket nødssituasjoner.

Selv om kunnskapsrike nye bedriftseiere vil ta hensyn til noen regnværsdagskostnader for bedriftene, kan de glemme behovet for å ta hensyn til personlige regnværsdager. Hvis du har tatt skrittet fullt ut og er avhengig av bedriften din for inntekt, hva skjer hvis bedriften din ikke kan betale deg og du pådrar deg uventede medisinske utgifter, bilen eller hjemmet ditt trenger en større reparasjon, eller du trenger å oppgradere bedriftsgarderoben for å imponere kunder ?

Ikke bli for begeistret for fortjeneste

Penger kommer inn i virksomheten din, og du driver (og bør) drive med vognhjul. Men ikke glem at du må betale kvartalsvise skatter til føderal regjering og staten din på eventuell fortjeneste. Med mindre du ikke skal skylde skatt for året, må du budsjettere for å betale skatt.

Avhengig av forretningsstrukturen din, kan dette bety lønnsskatt så vel som inntektsskatt. Mange lokaliteter baserer også lisensavgifter på hvor mye penger du tjener. Ha et lønnsomt år og bedriftslisensen din kan koste deg mer neste år.

Betaler selv

Den viktigste oppstartskostnaden å vurdere er egen lønn. Mange bedriftseiere er villige (og forventer) å jobbe gratis, eller til redusert lønn mens de etablerer sine virksomheter. Du vil imidlertid fortsatt ha personlige utgifter og regninger å betale utenom forretningsutgiftene. Hvis du ikke har avsatt personlige midler til å dekke måneder hvor virksomheten ikke får inn nok inntekter til å betale selv, vil du raskt havne på et vanskelig sted.

Ha en reservefallskjerm på plass

Hvis du danner et enkeltpersonforetak, er du og virksomheten en vesentlig juridisk enhet. Hvis noen saksøker virksomheten, kan de kreve inn fra deg personlig. Hvis virksomheten har gjeld - det er din gjeld. Hvis du starter et selskap, begrenser du ditt økonomiske ansvar, men du kan også bli kvitt din egen virksomhet hvis styret samler seg for å sparke deg.

For å beskytte din langsiktige personlige og forretningsmessige fremtid, sørg for å undersøke de ulike typene forretningsstrukturer for å velge den som gir mest mening for deg. Bare fordi vennen din valgte én type forretningsstruktur, betyr det ikke at den er riktig for deg.

Spør deg selv på forhånd - hva som skjer hvis virksomheten mislykkes og du allerede har gjort det si opp jobben din ? Det uventede vil ikke ta deg på vakt hvis du planlegger fremover. Å miste en bedrift er vanskelig nok til å håndtere - å miste hjemmet ditt på grunn av en mislykket bedrift er langt verre.