Jobbsøking

Tips for bruk av CV-søkeord

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse kvinne som holder pennen over CV-applikasjonen med smarttelefon og bruker bærbar datamaskin til jobbsøk på Internett. søker på et jobbkonsept.

Jirapong Manustrong / Getty Images

Søkeord for CV er avgjørende for å hjelpe deg med å få CV-en din lagt merke til av arbeidsgivere. Ved å inkludere nøkkelord i CV-en og følgebrevet, øker du sjansene dine for å få et jobbintervju.

Nøkkelord er ord eller korte setninger som relaterer seg til spesielle krav til en jobb. De er ferdighetene, evnene, legitimasjonen og egenskapene som en ansettelsesleder ser etter hos en kandidat.

Når en ansettelsesleder ser gjennom en haug med CV-er, skanner han eller hun hver CV for å finne disse søkeordene. Mange selskaper bruker til og med automatiserte søkersporingssystemer (ATS), også kjent som talentstyringssystemer, for å screene kandidater for ledige stillinger.

En måte en ATS fungerer på er å eliminere CV-er som mangler visse nøkkelord. Hvis programvaren eller ansettelseslederen ikke oppdager noen av nøkkelordene i CV-en eller følgebrevet, kan søknaden din bli kastet ut. Ved å legge inn nøkkelord i CV-en eller følgebrevet, vil du med et øyeblikk demonstrere at du oppfyller kravene til stillingen.

Typer CV-søkeord

Dine CV-søkeord bør inneholde spesifikke Jobb krav , inkludert dine ferdigheter, kompetanser, relevant legitimasjon og tidligere stillinger og arbeidsgivere. Nøkkelord bør i hovedsak være ord som på et øyeblikk vil vise ansettelseslederen at du passer godt for jobben.

For eksempel, basert på erfaring, kan en kandidat til en lederstilling for ansattes fordeler bruke følgende CV-nøkkelord:

 • Ansattes ytelsesplaner
 • Helsefordeler
 • Ytelsespolitikk

En kundeservicerepresentant kan inkludere:

 • Kundeservice
 • Kundesporingssystem
 • Dataferdigheter
 • Bestillingsinngangsopplevelse

Tips for å finne søkeord

Anmeldelse stillingsannonser som ligner på stillingene du er interessert i, og ser etter søkeord du kan inkludere i CV-en din. Søk etter stillingsannonser som samsvarer med din bakgrunn eller erfaring, og søk etter buzzwords. Nøkkelordene eller setningene vil bli strødd gjennom stillingsannonsen og i kvalifikasjons- og ansvarsseksjonene. Inkorporer de populære søkeordene i CV-en din.

Se også gjennom selskapets nettside for mulige søkeord. Bruk nøkkelord som selskapet bruker for å beskrive seg selv for å vise at du passer godt for dem. Du kan finne dette språket på selskapets Om oss-side, eller i selve stillingsannonsen. For eksempel, hvis selskapet identifiserer seg selv som kreativt, kan du inkludere kreativitet og kreativitet i CV-en din.

Det er viktig å oppdatere søkeordene på hver CV du sender ut for å sikre at de samsvarer med målbedriftens språk.

Tips for bruk av nøkkelord i CV-en

Vær spesifikk. Ta med søkeord som er så nært knyttet til den spesifikke jobben som mulig. Jo mer fokusert og spesifikk du er på språket ditt, desto større sjanse har du for å vise at du er en god match og bli plukket opp av programvare for CV-skanning.

Kjenn til selskapets verdiforslag. Selskapets verdiforslag er det som skiller det fra konkurrentene.

Sørg for at nøkkelordene til CV-en og opplevelsen din er formatert på en måte som gjenspeiler selskapets merkevare.

For ytterligere nøkkelord eller fraser som er viktige for selskapet, gå til selskapets LinkedIn-side for å se hvordan de beskriver seg selv. Pass også på å klikke på profilene til selskapets ansatte og søke etter lignende stillinger som du søker på, og vær spesielt oppmerksom på hvordan de beskriver seg selv som verdifulle medlemmer av selskapet.

Bruk så mange søkeord som mulig. Sørg for at du har berørt de fleste, om ikke alle, søkeordene som er relevante for hver posisjon. Selvfølgelig, ikke bruk et ferdighetsnøkkelord hvis du ikke har den ferdigheten. Inkluder så mange passende søkeord som mulig som hjelper deg matche dine kvalifikasjoner til jobben . Imidlertid må søkeordene være passende og flyte sømløst gjennom CV-en. Med andre ord, ikke overdriv.

Bland sammen søkeordene. Inkluder en blanding av ulike typer søkeord, inkludert myke ferdigheter , harde ferdigheter , bransjens buzzwords , sertifiseringer og mer. Ved å bruke et bredt utvalg søkeord vil du vise at du har alle de ulike egenskapene som er nødvendige for jobben.

Selskapets programvare for CV-skanning kan være programmert for et bestemt nøkkelord, så du vil inkludere synonymer til nøkkelordene.

Du kan for eksempel ha 'utvikler' som søkeord på CV-en din, men selskapet bruker skaperen i stedet. Ved å bruke flere versjoner av søkeord og fraser, vil CV-en din ha større sjanse for å bli plukket opp av et skanneprogram.

Sett nøkkelordene overalt. For at en arbeidsgiver eller et skanneprogram skal finne søkeordene dine, strø nøkkelord gjennom CV-en din. Du kan inkludere disse ordene i din CV sammendragserklæring , tidligere stillingsbeskrivelser, den ferdighetsdelen av CV-en din, og enhver annen del av CV-en din som virker passende. Det kan også være en god taktikk å plassere de viktigste nøkkelordene i en dedikert kjernekompetansetabell i begynnelsen av CV-en, rett etter oppsummeringen av CV-en.Dette vil hjelpe søkeordene til å dukke opp på siden.

Gjennomgå et CV-eksempel med søkeord

Dette eksemplet inkluderer nøkkelord i delen 'Kjernekompetanse', så vel som i beskrivelsene for hver stilling.

Gjenoppta eksempel inkludert nøkkelord

Geoffrey Gold
1234 Spruce Hills Parkway
Milwaukee, WI 53205
555-555-5555
ggold@email.com

Kvalifikasjonssammendrag

Kostnadsbevisst og analytisk klok Leder for kompensasjon og ytelser tilbyr 10 års ekspertise for optimalisering av fordelsprogrammer for store arbeidsgivere i produksjonssektoren.

Kjernekompetanse : fordelsadministrasjon, utvikling av ytelsespolitikk, strategier for bevaring av ansatte, HR-filhåndtering, prosessevaluering og -forbedringer, finansiell analyse og prognoser

Profesjonell erfaring

XYZ MANUFACTURING CORPORATION, Milwaukee, WI
Leder for kompensasjon og ytelser , 02/2013-i dag
Utnytt dyp kunnskap om gjeldende lønns- og lønnsstrukturer for å strukturere og implementere kostnadseffektive fordelspakker for 1200-medlemmer. Ledet stab på 5 HR-assistenter i å kommunisere fordelsinformasjon, retningslinjer og prosedyrer til personell.

 • Ressursbasert leverandør av primærhelsetjenester, som reduserer programkostnadene med 57 %.
 • Sikre omhyggelig bedriftens overholdelse av alle gjeldende føderale og statlige forskrifter.

UNITED MANUFACTURING, Milwaukee, WI
Kompensasjons- og ytelsesspesialist , 06/2008-02/2013
Klassifiserte nye ansatte dyktig for å bestemme og sette i gang fordelsprogrammer. Utdannet personell i tilgjengelige fordeler og søknadsprosesser; utarbeidet og distribuert ytelsesrapporter.

 • Spilt en sentral rolle i å sikre ledere buy-in for en ny kompensasjonsstruktur som økte hastigheten på ansattes kvalifisering for tilgjengelige ytelsesnivåer.
 • Laget en effektiv filbehandlingsprosess som eliminerte en alvorlig journalføring innen seks uker etter første ansettelse.

Utdanning og legitimasjon

Associate Degree i Human Resource Management
WISCONSIN INDIANHEAD TECHNICAL COLLEGE, Ashland, WI

Tekniske ferdigheter : Microsoft Office Suite (Avansert Excel, Word, Access, PowerPoint) og PeopleSoft-programvare for kompensasjon

Utvide

Bruke nøkkelord i følgebrevet ditt

Du bør også inkludere nøkkelord i følgebrevet ditt i tilfelle følgebrevet ditt blir skannet. Selv om følgebrevet ikke er undersøkt av et program, vil du ha større sjanse til å bli valgt til et intervju som en kvalifisert kandidat hvis søkeordene og frasene er oppført i følgebrevet.

Ta med søkeord i brødteksten i brevet ditt , og sørg for at de samsvarer med de viktigste søkeordene og ferdighetene som er nevnt i stillingsannonsen. En effektiv måte å gjøre dette på er å beskrive dine relevante ferdigheter og prestasjoner i punkttegn, søkeordlastede utsagn i andre eller tredje avsnitt av brevet ditt.

Ved å bruke nøkkelord strategisk i følgebrevet ditt, vil du kunne overtale ansettelsessjefen til å gi seriøs oppmerksomhet til den medfølgende CV-en.

I slekt: Beste tjenester for CV-skriving

Artikkelkilder

 1. SHRM. , Screening og evaluering av kandidater .' Åpnet 19. februar 2020.

 2. CareerOneStop. ' Søkersporingssystemer .' Åpnet 19. februar 2020.

 3. University of Minnesota. ' Verdiforslaget .' Åpnet 19. februar 2020.